3 243    1    0  

Pusse opp bad og Kjøkken

 1     Lofthus     0
Hei!

Jeg er ny her inne, og prøver meg med litt generelle spørsmål rundt oppussing av bad og kjøkken.

Litt info om prosjektet:

Eebolig, bygd i 1934. Bad og kjøkken pusset opp på 70-tallet. badet ligger i andre etasje, rett over kjøkkenet . Størrelse på rommene er ca 8 kvm(basert på gjetting, har ikke fått målt opp)

Dersom man søler  mye vann på badet, renner det ned i kjøkkenet. Jeg har bodd der i fem år, og dette har kun skjedd 1 gang, da tok jeg av platene i taket på kjøkkenet og ordnet til med noe varmegreier, slik at jeg tror det tørket noenlunde opp. Men jeg vet ikke hva som har skjedd før vi flyttet inn, så jeg er forberedt på en del vannskader.

Kjøkkenet grenser til stua, og stua er uforholdsmessig stor , så vi har litt lyst til å slå ned veggen der og gjøre en del av stua om til kjøkken. Problemet i forhol til dette er at denne veggen er en bærevegg(ihvertfall såvidt jeg kan forstå). Hvilke problemer vil det by på? Veggen som skal slås ned er ca tre meter lang.
Så over til spørsmålene;

hvilken fremgangsmåte anbefaler folket? Å leie inn forskjellige håndverkere og styre showet selv, eller få inn et firma som kan ordne alt fra a til å?

Jeg har vært i kontakt med ett velrennomert firma som skal komme og se på jobben(Olaf E Eriksen AS), og de kan tilby totalpakke. Jeg føler jeg bør ta kontakt med et par andre også, men er usikker på hvilke. Noen tips?

Og hva skal jeg velge firma ut i fra? Det vil være umulig å gi noen fast pris på et slikt oppdrag, da man ikke vet noe om hvor mye skader det er og hvor omfattende jobben blir. Noen tips i så måte?

Jeg skjønner at det er vanskelig å gi noe prisoverslag ut fra disse opplysningene, men dersom noen ønsker å prøve seg, tar jeg det mot med takk, jeg har liten peiling på hva det vil koste.

Det er en bolig som er delvis arvet, så lånet vårt er ganske lavt. Vi har dermed mulighet til å låne en del mer, og vi skal trolig bo der resten av livet, så vi vil legge litt penger i dette og gjøre det ordentlig. Jeg har tenkt at mye kan gjøres for 500-750 k.

Alle innspill og tips tas i mot med takk, still gjerne spørsmål også.

Øyvind, førstegangsoppuser av bad og kjøkken

   #1
 267     vestlandet     0
> Og hva skal jeg velge firma ut i fra? Det vil være umulig å gi noen fast pris på et slikt oppdrag, da man ikke vet noe om hvor mye skader det er og hvor omfattende jobben blir. Noen tips i så måte?

overslag? endelig kost kan da ikke avvike mer enn 15%.
Signatur