#11
 184     Orkdal      2
Det du river nå er jo faktisk en trinnlydskonstruksjon. Spaltegulv, trinnlydplate, gips er en vanlig måte å bygge det på. Mulig naboen har sarte ører, men trinnlyd er ikke enkelt å bli kvitt. Noe lyd vil det bli uansett. Jeg har 6 lag i gulvet, men det høres fortsatt litt.

71
  (trådstarter)
   #12
 121     0
Snekkeren min sin første reaksjon da jeg beskrev det jeg har funnet var at dette var bra en bra konstruksjon for trinnlyd. Men måten parketten lå på har nok motvirket all god effekt av gipsen og isolasjonsmatten.

Parketten er lagt så trangt at den buler flere steder, og det er god, mekanisk kontakt langs vegger og bjelker som har kontakt mellom lagene.

Uansett så føler jeg meg trygg på at måten jeg skal bygge opp gulvet igjen vil medføre stor forbedring for naboen under. Christian i Blueblock som leverer Ideal Øko-platene er virkelig på ballen, og kommer med gode innspill og betryggende tilbakemeldinger.
Signatur
71
  (trådstarter)
   #14
 121     0
Takk takk Smile Lykkelig uvitende enn så lenge om alt som ligger foran meg!
Signatur
HSt
   #15
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Hva er planen at du legger disse Blueblock platene på ? Som andre er jeg litt overrasket at det gulvet som var her var så dårlig lydmessig, men mulig de feilene du beskriver er mer alvorlig enn jeg tenkte.
TSt
   #16
 14,509     0
Med parkett eller kanske enda værre laminat på toppen tror jeg desverre ikke du kan komme mye bedre ut enn det du har hatt, tror det bare er mykre gulvbelegg som kan fjene noe mere trinnlyd. Men det er nok noe med hvordan taket under er koblet mot ditt gulv og evt manglende tette skikt ned her som også bidrar. Bodde før et sted en absolutt måtte ta hensyn til nabo, iallefall burde gjort det, når jeg flyttet var det nok medvirkende at de begynte å leie ut I etasjen over. Nesten alt hørtes igjennom både horisontalt og vertikalt selv om det var gjort enkle tiltak for å forsøke å forhindre dette.
71
  (trådstarter)
   #17
 121     0
HSt: Jeg er også overrasket over at gulvet skal gulvet demper trinnlyd så dårlig som naboen under opplever at det gjør. En forklaring jeg har fått fra noen jeg har spurt er at gipsen er spikret gjennom islasjonen og ned i spaltegulvet. Spikrene løsner jo med tiden, og det gjør at alt beveger seg. Jeg er ingen ekspert på trinnlyd, men kan ikke annet enn å godta at naboen opplever det som et problem. Og ettersom jeg allikevel skal ha på plass vannbåren varme så er jeg villig til å betale litt ekstra for å slippe konflikt rundt støy i fremtiden.

TSt: Jeg har prøvd å få lastet opp en pdf som viser hvordan gulvet vil bli bygget opp, men finner ikke hvordan jeg kan gjøre det her på forumet. Jeg kan prøve å beskrive oppbyggingen kort:

Grunnlaget blir sponplater som er skrudd og limt til bjelkelaget. Eventuelt, dersom jeg finner en betongsåle nede i lagene vil gulvet bli avrettet og så bygger jeg videre derfra. Finner jeg et gammelt loftsgulv med stubbloftsleire under må jeg lekte opp og isolere så mye som mulig uten at jeg mister noe takhøyde i rommet, og så lime og skru sponplater på det nye bjelkelaget.

Så skal det festes en isolerende skumstripe på veggen rundt hele rommet. Denne er 14 cm høy, og limes til veggen.

http://www.blueblock.no/assets/files/pdf_dokumenter/System_IDEAL_Miljo.pdf

Deretter skal det legges en 30mm x 30mm lekt langs hele kanten av rommet innenfor skumstripen som Ideal Øko-platene skal hvile mot. Om denne lekten skal skrus, limes eller hva er jeg ikke sikker på enda. Jeg får høre med Blueblock.

Så skal Ideal Øko-platene legges innenfor lekten på hele gulvet.

Under parketten skal det legges Compact Floor Direct som parkettunderlag. Det vil visstnok fordele varmen bedre, samt dempe trinnlyd ytterligere. http://www.compact-floor.com/en/thermal-conductive-layers/compactfloor-direct

Deretter vil jeg legge parkett av en eller annen type. Aner ikke hva enda. Får se hva arkitekten bestemmer.

Snekkeren kommer innom på onsdag, så da har jeg frem til da på å få fjernet mest mulig av det gamle og avdekke hva som skjuler seg der nede i dypet.

Jeg må også begynne å forberede oppussingen av begge badene. Har kontakt med en rørlegger som er villig til å la meg gjøre de jobbene jeg har lov til, mens han står for alle koblinger og godkjenning. Har avtalt en ny prat med ham til uken.

Foreløpig er det riving som gjelder, så jeg får et solid utgangspunkt for å begynne å bygge opp igjen leiligheten.
Signatur

HSt
   #18
 36,582     Lillestrøm kommune     1
At gips over isolasjonen er skrudd ned gjennom isolasjonen er en åpenbar feil og kan ha kortsluttet lyddempingen
TSt
   #19
 14,509     0
Alle deler skal være flytende, tror også kanten skal være dette men det får du sjekke opp med leverandøren av systemet. Slik kant er der alltid når en bruker slike produkter for å unngå at en "tråkker" ned gulvet på kantene. Det er jo dårlige bæring på plate der platen ikke fortsetter videre men stopper på kanten.
71
  (trådstarter)
   #20
 121     0
Jeg føler meg trygg på at de leverandørene jeg har valgt, samt snekkeren min, sammen klarer å finne frem til best mulig løsning gitt forholdene i leiligheten. Det virker mest logisk at alt er flytende innenfor kantbåndet ja, så da skal nok også lektene være flytende. Men jeg dobbeltsjekker med leverandør.

I dag har jeg fått på plass litt mer verktøy, og begynt å rive kjøkken. Merker at det er utfordrende med 5.etasje uten heis, men det er jo ikke så dumt med tanke på badesesongen vil jeg tro Wink

Etter å ha levert et lass med skrot på Haraldrud dro jeg til Hellerudsletta for å få litt inspirasjon fra boligmessen der. Og jeg fant mye som må vurderes! Nå skal jeg unne meg en pause for å tenke og gruble litt Smile
Signatur