HSt
   #31
 36,650     Lillestrøm kommune     0
Husk alltid blindplugger så du ikke kun stenger med hovedkran. Forsikring avkorter hvis du går fra uten plugger.

71
  (trådstarter)
   #32
 121     0
Takk for informasjon! Jeg har blindplugger overalt i tillegg til stengt hovedkran. I tillegg har jeg tredd en slange over et av rørene som er lagt godt ned i avløpsrøret. I tillegg har jeg tredd vulktape over alle blindplugger for sikkerhets skyld.

Under alle rørene står det et kar som rommer 60 liter som kan fange opp eventuelle drypp. Det har ikke kommet en eneste dråpe det siste døgnet, så jeg krysser fingrene for at situasjonen nå er under kontroll.
Signatur
HSt
   #33
 36,650     Lillestrøm kommune     0
Historien jeg har hørt om var hovedkran stengt og tatt av dusjbatteri, når hovedkranen feilet så druknet mye av huset. De avkortet betydelig. Siden tråden din er så populær så tenkte jeg også på andre enn deg selv.
71
  (trådstarter)
   #34
 121     1
Det er jo takket være fine bidrag som ditt at andre får nytte av mine erfaringer og opplevelser! Jeg setter pris på at du bidrar og bringer innsikt og utdyper der jeg ikke har nok forståelse enda.
Signatur
71
  (trådstarter)
   #35
 121     0
På tide med en liten oppdatering igjen. Det har vært en del sosiale tilstelninger de siste dagene som har gjort at jeg ikke har fått jobbet så mye i leiligheten, men noe skjer hver dag fortsatt!

På fredag prøvde jeg ut systemet mitt med å få skrot ut av leiligheten selv. Sekketralle med tre eurokasser fulle av materialer, ned trappene og rett ut i bilen. I løpet av to timer fikk jeg ned 14 kasser med plank, kjørt til Haraldrud, tømt kassene, og var tilbake i leiligheten igjen. Det var litt betryggende å oppleve!

De siste dagene har gått til å rive gulv og vegger for å se hva jeg kan ha som utgangspunkt når jeg skal begynne å bygge opp igjen. Jeg har i tillegg laget meg et lite tidsskjema for de neste to ukene ut fra erfaringene jeg har fått av hvor lang tid de ulike arbeidsoppgavene tar. Føler jeg har vært litt for ambisiøs, men må ha noe å strekke meg etter for å komme i mål!

I går fikk jeg hjelp av en kompis til å rive ut det siste av gulvet i utleiedelen. Har i tillegg strippet veggene for gipsplater for å få skikkelig oversikt over hva jeg har å jobbe med.

Må si jeg er veldig fornøyd med Syslite Duo-lampen fra Festool! Det er behagelig lys å jobbe i. Rehabilitering av loftsleilighet i Oslo -  - 71

På bildet ser dere et par av de eurokassene jeg snakker om. "Treet" med vannrør fra der vartmvannstanken stod på kjøkkenet ser dere også midt i bildet. Det har ikke kommet en eneste dråpe derfra etter at rørleggeren var innom, men jeg gleder meg uansett til å få skiftet hovedkranen på tirsdag. Nabovarsel er sendt ut.

En utfordring jeg har begynt å tenke på er selvfølgelig hvordan jeg skal bygge opp gulvet igjen. Det er jo ikke akkurat mangel på alternativer! Jeg har to hovedprioriteringer, å få et solid og stabilt underlag for hele leiligheten, samt dempe så mye trinnlyd som mulig ned til naboen under.

I løpet av uken dukket det opp et nytt produkt som har vekket min interesse. Det er snakk om en type avrettingsmasse med trinnlydsdempende egenskaper, som også sikrer brannklasse A når det er lagt. Den store fordelen med dette produktet, Compact Floor Therm CE, er at det kun skal legges i en tykkelse på 50mm. Når det er lagt, kan jeg legge trinnlydsplatene rett på det avrettede gulvet, og så parkettunderlag og parkett på toppen. Det vil bygge såvidt over 10 cm. I og med at jeg har revet ut 23 cm med gammelt gulv, vil jeg altså få ca 13 cm ekstra takhøyde i rommene. Det er jo litt fristende.

Det eneste negative så langt med det er prisen, men der har jeg ikke fått noe endelig tilbud enda. Produktet er også avhengig av å kunne bli lagt på et tett underlag, noe jeg overhodet ikke kan se at loftsgulvet jeg har avdekket er... Det er visst mulig å gå på med fugeskum i alle sprekker, men det virker som en stor jobb.

Alternativet jeg begynte å tenke på i går er å skru på et platedekke rett på loftsgulvet, som jeg så kan avrette på. Loftsgulvet knirker en god del, og må etterskrus før jeg kan begynne å bygge opp uansett.

Jeg har vurdert Steni Masterboard. Men, med en kvadratmeterpris på 200,- og 105 kvm grunnflate så blir jo dette en solid ekstra kostnad eventuelt. Her må jeg tenke litt mer.

Alle innspill mottas med takk! Wink I dag har jeg invitert noen venner til dugnad for å få ryddet ut plank og gips så jeg kan fortsette med å rive opp gulvene i resten av leiligheten. Selve rivingen går fort, men å få alt ut tar tid...

Ser at det har blitt mye tekst og lite bilder så langt. Jeg skal skjerpe meg og ta noen flere bilder underveis fremover!

God søndag til alle Smile
Signatur
71
  (trådstarter)
   #36
 121     0
Vil Depron være et godt alternativ til Masterboard som underlag for laget som skal støpes mon tro? Jeg er jo overhodet ikke avhengig av brannegenskapene til Masterboard-platene. Og til en fjerdedel av prisen, samt at Depron ikke veier noe som helst når det skal bæres opp, og har trinnlydsdempende egenskaper, ble jeg plutselig fristet til å finne ut om disse platene er stabile nok som underlag for gulvene i leiligheten!
Signatur
   #37
 257     0
Er det mulig å legge 0,2 mm plast over hele gulvet før du heller Compact Floor? La den stikke opp litt mot veggene, evt. teipe.
Enig med deg at dette virker som en kurant løsning. Med mindre du leier inn en kranfører for å heise opp alt av platemateriell gjennom et takvindu, så tror jeg du slipper mye bry og dessuten er det godt for ryggen.
Siste redigering: Sunday, March 26, 2017 1:38:33 PM av SjurVik

71
  (trådstarter)
   #38
 121     0
For en dag å velge å ha bæredugnad på! Første sommerdag i Oslo ga de som møtte opp skikkelig svettetokter i trappene Wink Men for en innsats av de jeg fikk hjelp av, og for en jobb som ble gjort!


Dessverre ble det litt hektisk på slutten fordi hjelperne måtte rekke å reise hjem til middag, så jeg fikk ikke tatt etterbilde i dag. Skal ta det når jeg er tilbake i leiligheten i morgen.

Legger ved hvordan det så ut da vi begynte. Kan si såpass som at alt rot nå er pakket sammen og kjørt vekk.

Legger også ved et bilde av kappestasjonen min. Her har jeg laget meg en liten jig så jeg bare kan legge planker inn til det butter og kappe i vei. Så er det bare å fylle opp eurokassene og trille de ned trappene. Effektivt og tidsbesparende i mine øyne enn så lenge!

Rehabilitering av loftsleilighet i Oslo -  - 71

Før:

Rehabilitering av loftsleilighet i Oslo -  - 71

Rehabilitering av loftsleilighet i Oslo -  - 71

Etter-bildene kommer i morgen. Hvitevarene er ute, alle gipsplatene er ute, all planken er kappet opp og fraktet ut. For en utrolig innsats av min nevø og en kompis! I tillegg så har jeg fått renset en god del stendere for spiker så de kan gjenbrukes etterhvert. Alt jeg kan slippe å bære opp er kjærkomment ser jeg Wink
Signatur
71
  (trådstarter)
   #39
 121     0
SjurVik: Jeg skal høre med forhandleren hva som er mulig å bruke som underlag. Plast er ikke noe dårlig alternativ det heller i mine øyne! Det er gammelt loftsgulv med stubbloftsleire under som underlag per nå. Alle jeg har snakket med har anbefalt meg å la stubbloftsleiren ligge, da den demper bra på lavfrekvent støy.
Signatur
71
  (trådstarter)
   #40
 121     0
Puh... For en dag.

For å starte med det positive, her er bildet av jobben som ble gjort i går:

Rehabilitering av loftsleilighet i Oslo -  - 71

Veldig deilig å få ut så mye gammelt ræl! Planen i dag var å få opp gulvet du ser på bildet. Men den planen gikk fort i vasken, bokstavelig talt.

Da jeg kom til leiligheten i dag la jeg merke til at det var fuktig på gulvet på kjøkkenet der jeg har satt på blindplugger på alle koblinger. Etter å ha søkt litt så jeg at det drypper fra en gammel T-kobling som har stått inne i veggen:Rehabilitering av loftsleilighet i Oslo -  - 71

Røret som går oppover i bildet er festet med solide klosser til det gamle loftsgulvet. Røret som går ut til venstre fører opp til koblingene som var under den gamle oppvaskkummen. Og gjennom den blå, gamle tapen som må ha blitt satt på da leiligheten ble bygget i 1983 pipler det en dråpe vann med ujevne mellomrom.

Etter en grundig økt på kne med vulktape fant vannet bare stadig nye steder å piple ut. Etter noen telefoner til svoger, og litt tenking selv, kom jeg frem til at det må være trykk i kaldtvannsrøret fortsatt. Jeg valgte å åpne den gamle kranen til oppvaskmaskinen, i håp om at trykket ville føre vannet ut der. Og visst, etter litt tid begynte vannet å piple ut der. Jeg har plassert et 60 liters kar under den kranen nå, og ventet med å dra fra leiligheten til jeg hadde fått sjekket at det hadde sluttet å piple ut vann fra T-koblingen.

Planen nå er å dra tilbake i kveld og sjekke vannivået i karet under kranen før natten. For å si det sånn, så bør 60 liter holde i massevis, ellers burde jeg ha hørt fra naboen under for lenge siden. Håper jeg Wink

Apropos naboen under, da. I dag fikk jeg min første klage. Det hadde kommet lyder fra taket der av stein som ramlet ned bak veggene da jeg løsnet noen klosser som var spikret i gulvet og feide og ryddet litt. Han ba meg stoppe med et jeg holdt på med, noe jeg gjorde. Men, på fredag denne uken har jeg planer om å pigge opp betongklossen der vaskemaskinen stod. Det er på samme sted som han hørte rasling i dag. Og jeg føler meg litt for trygg på at pigging av betongkloss får mer til å riste enn et brekkjern på en spiker.. Mulig jeg må finne en plan B for den piggingen nå da for å bevare et godt naboskap.

Kort oppsummert så har jeg ikke fått gjort noe av det jeg hadde planer om i dag. I morgen tidlig kommer rørleggeren for å skifte hovedkranen, og jeg håper det får de negative vibbene og den dårlige følelsen jeg har i magen for prosjektet nå til å forsvinne.

Jeg vurderer å bruke litt penger jeg egentlig ikke har på å leie inn noen som kan pigge ut begge badene og bære ut restene for å få litt fortgang i prosjektet igjen. Trenger en opptur i form av synlig fremgang og litt medvind i prosjektet snart kjenner jeg Wink

Signatur