38,806    19    35  

Aduro 9-3, mye røyk og aske når døra åpnes.

 73     3
Vi har fått montert inn en Aduro 9-3 med buet glassdør. Ovnen er svært lett å fyre opp og gir god varme. Problemet mitt er at når jeg åpner døra (uansett hvor forsiktig) for etterfyling av ved, så oser røyken (og askepartikler) heller ut av døråpning enn opp pipa. Mistenkte først at det kunne skyldes undertrykk pga. for lite lufting, men har nå forsøkt med både vinduer og terrassedør åpen. Ingen forskjell. Ovnen har toppmontert, buet røykrrør ca. 70cm høyt og er tilkoblet en ny Icopalpipe på 7,5 meter, står i første etasje.
Aduro 9-3, mye røyk og aske når døra åpnes. - 2013-09-14 18.02.26.jpg - Smiley

   #1
 3,210     Vestlandet     4
Åpner du døra for tidlig kanskje? Med denne typen ovner (ihvertfall min) skal man helst vente til det bare er kull igjen før man legger innpå. Kullforbrenningen gir veldig ren røyk og har mindre luftbehov. Tipper det hjelper. Jeg opplever også at det kommer ut noe flyveaske, men det er nesten ikke til å unngå. Det er prisen man betaler for den store døra.
   #2
 262     1
Forutsatt at det ikke er brukerfeil, så har du et trekkproblem.
Løses garantert med en røyksuger fra Exodraft, prøv gratis i 14 dager, eller handle med 6 mnd fornøyd garanti.
https://www.youtube.com/watch?v=-BfLuy6GIHs
Viser hvor effektiv den kan være, og ved å bruke boost funksjonen når du skal fylle på mer, så vil du aldri få dette problemet igjen.

Lykke til
Signatur
   #3
 5,569     0

Åpner du døra for tidlig kanskje? Med denne typen ovner (ihvertfall min) skal man helst vente til det bare er kull igjen før man legger innpå.


Temperaturen i pipen spiller vel også en rolle? Jeg har samme instruks for min ovn. La brenne helt ned til glør før man fyller på.
  (trådstarter)
   #5
 73     1
En slik røyksuger kunne kanskje være en idè, om enn en smule "overkill". For å si det sånn så er ikke dette akkurat et 10.000-kroners problem... Jeg får være litt på utkikk etter rimeligere varianter kanskje.
Dette er jo et problem kun i forbindelse med innlegging av mer ved, og mindre dersom det kun er glør igjen ved påfyll.
Tror nok det er ovnens utforming som er årsaken, og ikke pipa (kald/varm) da jeg ved googling ser at det er flere enn meg som har dette problemet med Aduro.... Som skrevet over så er ovnen lett å fyre opp i, og brenner også svært bra når bare veden er på plass. Ser derfor ut til at trekken generelt er helt ok.
   #6
 5,432     Akershus     1
Blir det ikke bedre om en gløtter på døren noen sekunder før man åpner helt?
   #7
 262     1
Skjønner den 8)
Men, det er ihvertfall et tiltak som fungere og som garanterer.
Samtidig kan du få et 10000krs spørsmål hvis du må vaske og male om etterhvert.

Signatur

   #8
 24     1
Problemene du beskriver skyldes nok mest sansynelig ikke ovnen, men omgivelsene den står i.
Dette problemet kan ha flere ulike grunner.
Mest sansynelig er som tidligere skrevet trekken i pipa. Få en feier til å målet trekken din:)
Dersom du har flere ildsteder tilkoblet samme pipeløp kan dette også være en innvirkende årsak!
Fyring med for bløt ved, at man åpner døra før veden har brent helt ut etc kan være mulige kilder.
Aduro anbefaler at du åpner bunntrekken i ovnen og holder dette åpent ved hjelp av din Aduro nøkkel som fulgte med ovnen i ca 1 min før du åpner døren. Dette for å få høyere gjennomstrømning av luft i ovnen, og at flere partikler blir med ut i pipa:)
Signatur
   #9
 6     0
Jeg vurderer også en slik ovn, og synes det var bra å lese at du er godt fornøyd. Hvordan er det med soting på glasset?
  (trådstarter)
   #10
 73     1
God erfaring med ovnen. Glassene soter ikke veldig, dvs. jeg har opplev langt verre på andre ovner. Jeg er fortsatt ikke helt fortrolig med det å åpne døra etter fyring. Har forsøkt å ha dører/vinduer åpne samtidig i tilfelle hytta er for tett. Aduro-nøkkelen brukes flittig for å holde god trekk før åpning men.... Hadde nok montert denne ovnen igjen, selv med dette "problemet", så det er ikke såååå ille.