#11
 13     Danmark     1
Røksugeren som Varmefag-mannen anbefaler vil klart løse problemet dit, og er et fornuftigt alternativ til at få røk i stuen.

Som med alle nye peise, så er ovnene bygget med meget tæt røkafgang, vilket vil resultere i røk i stuen om ikke du venter til der kun er kul/gløder tilbake i peisen før du åbner døra.

Ved består af gasser, som alle gasser er de flygtige når det brennes af, dvs. gassen vil altid tage den letteste vej ud og det er igennem døra, når denne åbnes. Så længe der er flammer så vil du også have gasser.
Signatur

leo
   #12
 183     Kristiansand     0
Funker det ikke bedre om du venter til ilden dør ut?
Jeg har også problemer med at det kommer mye røyk ut av døra om den åpnes for tidlig. Typisk hvis jeg prøver å justere på kubbene eller liknende.

Normalt skal man ikke åpne døra før man bare har glør igjen, og da er det uproblematisk. Men man må kanskje åpne døra forsiktig.


PS! Mulig tips til å sjekke om trekken er tilstrekkelig: Før fyring - åpne døra på klem. hold en tent fyrstikk foran åpningen og se om flammen trekkes inn.
Signatur
   #13
 1     3
Jeg har en aduro 9. Den skal skiftes ut til sommeren.Har brukt den 4 ganger nå på hytten,makan til sotproblemer når du legger innpå ved skal du lete lenge etter. Anbefales ikke.
   #14
 1     0
Hadde samme problem med ein tilsvarande ovn. Kjøpte ein mekanisk piperotor på Finn.no og monterte sjøl og etter det er problemet blitt betydelig mindre. Meiner eg ga 2500 for rotoren... Blir ikkje denne type ovn i neste hus. Det er sikkert!
   #15
 146     3
Jeg heller til designfeil, den konvekse utformingen bidrar til problemet. Produsent og salgsledd vil ikke erkjenne dette. Derfor må man spytte i 10 000 kroner for røyksuger og montering av denne...

Jeg ville krevd å få byttet ovnen på bakgrunnen av at den røyklegger rommet. Det skal jo ikke være slik. At gnister og noen askeflak kan komme ut når man åpner luken er ikke til å unngå, men at røyken tar veien ut i rommet framfor opp i pipa er ikke slik det skal være.

Edit: I tillegg til konveks utforming er ovnsdøren også stor i bredde og høyde, og døren går helt opp til kanten av ovnen i samme høyde som hvor røret til pipen begynner. Når døren åpnes vil luften som ilden trekker inn fordeles på en for stor flate og på den måten ikke gi nok fart og kraft til å presse røyk opp i pipen. Eller at flammene suger luft inn, som igjen utøver press/trykk på røyken som går opp i taket av ovnen og "svosjer" videre ut i rommet framfor rett opp i røret til pipen. Fordi det ikke er noen kant i øverste del av ovnsfronten til å bremse ned og holde på denne røyken.

Mye design, lite funksjon?
Siste redigering: 7. november 2016 13:02:36 av TerjeOlsen
   #16
 146     0
Og er det en kjøkkenvifte eller lignende som går et sted i boligen kan dette bidra til å trekke røyk ut i rommet. Selv om vinduer er åpne så vil en vifte som går trekke mest fra nærmeste punkt, og hvis nærmeste punkt til viften er ovnen og ikke vinduet så vil den trekke mest fra ovnen.
   #17
 146     0
Ser nå i brukermanualen at Aduro 9-3 har en "bufferkant" i topp, så da er det ikke pga. en manglende slik i hvert fall.

I manualen står det bl.a.

"Brændeovnen er beregnet forintermitterendeforbrænding. Det betyder, at hver påfyring brændes ned til gløder,før der genpåfyres."

"Skorstenen skal være så høj, at trækforholdene er i orden – over 12 pascal. Hvis det anbefalede skorstenstræk ikke opnås, kan der opstå problemer med røg ud af lågen ved fyring."http://www.adurofire.com/fileadmin/user_upload/Manualer/Manualer_2016/Aduro_9-3_manual._Samlet_DK-DE-UK-SE-FR._Vers.4._Red._02.03.2016.pdf

   #18
 1     4
Vi kjøpte Aduro 9 i høst, og har ikke noen av de problemene som nevnes her. Jeg passer på at det bare er glør igjen for jeg legger inn ny ved, og før jeg åpner døren åpner jeg for full lufttilførsel i ca et halvt minutt. Da kommer det ingen røyk inn i rommet når jeg åpner døren. I starten var det et problem at glasset sotet en del. Men jeg fant ut at ved å bruke knusktørr ved og bare legge inn litt om gangen, og la det være full lufttilførsel en halvtimes tid, så brenner sotet vekk.
Vi er meget godt fornøyd med ovnen.
   #19
 5 979     Finnmark     0
Har noen bekjente med tilsvarende ovn. Innedel på varmepumpe blir sotet temmelig fort når vedovnen brukes.....
Signatur