749    5    3  

Aduro Smart Response; Unødvendig dilldall eller genialt hjelpemiddel?

leo
 183     Kristiansand     0
Noen som har testet Aduro Smart Response?
Smart(?) response

Dette er altså en device med sensorer man fester på vedovnen. Via en app kan den analysere forbrenningen og gi tips til bedre fyring. Såvidt jeg forstår tar den utgangspunkt i temperaturen på ovnen. Funker på alle ovner, står det.

Er dette
a) Utelukkende et triks for loppe meg for 1000 kr
b) Et bra hjelpemiddel for å forbedre forbrenningen, eller
c) En duppedings som ved-nerder som meg bare må ha, enten den er hjelpsom eller ei. Om ikke annet for å ha noe å imponere eventuelle gjester.
Signatur

leo
  (trådstarter)
   #2
 183     Kristiansand     1
Tydeligvis ikke!
Har også problemer med kona som, helt uten forståelse for vedfyring, har plassert produktet i kategori A)..
Signatur
   #3
 5 500     1
Klassiker... Jeg hadde en gang et sjimpansehode (ikke ekte da, men veldig livaktig) med fjernkontroll i mange år. Kunne rope på det, og det reagerte. Lo når jeg klødde det under haken. Fåes fortsatt kjøpt, ser jeg. Det var tidenes ice breaker på fest, og når det ble plassert på et mørkt rom kunne det skremme livskiten av hvem som helst. Anyway, fruen så aldri verdien og plutselig ble det borte i en flytting.

Jeg tror dingsen din passer i alle tre kategorier. Så i utgangspunktet er det lett å være enig med fruen som plasserer den i kategori (a), men hun , som alle andre fruer, mangler visjon og helhetsforståelse og ser dermed ikke at produktet også kan plasseres både (b) og (c). Du må med andre ord utvide hennes horisont og hjelpe henne til å forstå hvorfor produktet kan plasseres også i (b) og (c). Og at du trenger flere slike hjelpemidler i huset. Vi lever i 2016.

Realitetene her er at du har en ovn (som du har betalt mange penger for), og dette er et produkt som, til en rimelig pris, gjør den opprinnelige investeringen i en peisovn en endra bedre. Feilfyring fører til brannfare siden pipen din fylles med dritt, ineffektiv bruk av ved og økt andel svevestøv både for deg og naboene. For 1000 kr, som du allerede har betalt, vil du kunne redusere og kanskje forhindre mye av dette.

Anbefaler deg å kjøpe temperaturmålere som du plasserer ute og inne, også monitorert fra en app. Se for eksempel på Netatmo og tilsvarende systemer. Da kan du se trender over tid, lære mer om når det er lurt å bruke peisovnen, og hvordan den reelle effekten fra fyringen er på innetemperaturen (som funksjon av både fyringskvalitet og utetemperatur).
   #4
 358     Rælingen     0
Har kjøpt en Aduro 9 nettopp. Den har aduro-tronic (som de fleste aduro ovnene har). Er et håndtak du trekker i under døra som regulerer lufttilførselen og som optimerer forbrenningen. Kanskje dette duger godt nok? Jeg droppa denne smart-response greia.