1,476    10    4  

Aduro Smart Response; Unødvendig dilldall eller genialt hjelpemiddel?

leo
 185     Kristiansand     0
Noen som har testet Aduro Smart Response?
Smart(?) response

Dette er altså en device med sensorer man fester på vedovnen. Via en app kan den analysere forbrenningen og gi tips til bedre fyring. Såvidt jeg forstår tar den utgangspunkt i temperaturen på ovnen. Funker på alle ovner, står det.

Er dette
a) Utelukkende et triks for loppe meg for 1000 kr
b) Et bra hjelpemiddel for å forbedre forbrenningen, eller
c) En duppedings som ved-nerder som meg bare må ha, enten den er hjelpsom eller ei. Om ikke annet for å ha noe å imponere eventuelle gjester.
Signatur

leo
  (trådstarter)
   #2
 185     Kristiansand     1
Tydeligvis ikke!
Har også problemer med kona som, helt uten forståelse for vedfyring, har plassert produktet i kategori A)..
Signatur
   #3
 5,569     1
Klassiker... Jeg hadde en gang et sjimpansehode (ikke ekte da, men veldig livaktig) med fjernkontroll i mange år. Kunne rope på det, og det reagerte. Lo når jeg klødde det under haken. Fåes fortsatt kjøpt, ser jeg. Det var tidenes ice breaker på fest, og når det ble plassert på et mørkt rom kunne det skremme livskiten av hvem som helst. Anyway, fruen så aldri verdien og plutselig ble det borte i en flytting.

Jeg tror dingsen din passer i alle tre kategorier. Så i utgangspunktet er det lett å være enig med fruen som plasserer den i kategori (a), men hun , som alle andre fruer, mangler visjon og helhetsforståelse og ser dermed ikke at produktet også kan plasseres både (b) og (c). Du må med andre ord utvide hennes horisont og hjelpe henne til å forstå hvorfor produktet kan plasseres også i (b) og (c). Og at du trenger flere slike hjelpemidler i huset. Vi lever i 2016.

Realitetene her er at du har en ovn (som du har betalt mange penger for), og dette er et produkt som, til en rimelig pris, gjør den opprinnelige investeringen i en peisovn en endra bedre. Feilfyring fører til brannfare siden pipen din fylles med dritt, ineffektiv bruk av ved og økt andel svevestøv både for deg og naboene. For 1000 kr, som du allerede har betalt, vil du kunne redusere og kanskje forhindre mye av dette.

Anbefaler deg å kjøpe temperaturmålere som du plasserer ute og inne, også monitorert fra en app. Se for eksempel på Netatmo og tilsvarende systemer. Da kan du se trender over tid, lære mer om når det er lurt å bruke peisovnen, og hvordan den reelle effekten fra fyringen er på innetemperaturen (som funksjon av både fyringskvalitet og utetemperatur).
   #4
 358     Rælingen     1
Har kjøpt en Aduro 9 nettopp. Den har aduro-tronic (som de fleste aduro ovnene har). Er et håndtak du trekker i under døra som regulerer lufttilførselen og som optimerer forbrenningen. Kanskje dette duger godt nok? Jeg droppa denne smart-response greia.
   #6
 4,672     Sørlandet     0
Haha kom innom denne på google og da må jeg jo løfte den igjen.

Er det noen som har prøvd nå da?

   #8
 4,672     Sørlandet     0
Da har jeg prøvd.

Likte denne veldig godt; den sier ifra når det er på tide å legge i. Denne funksjonen har snooze og også mulighet for å trykke så du ikke får pushvarsling, sånn typisk ved siste ilegg før kvelden.

Sender også push dersom tempen er for høy/lav så du kan redusere/øke trekk

Gir en fin graf over hvordan man fyrer også.

Det klart beste er push når det er på tide å fylle, siden de fleste moderne ovner slår ut røyk dersom man ikke hiver inn ved når det kun er glør og ikke flammer.

Pakken består ganske enkelt en temperaturføler med magnet som plasseres på røykrøret og en mikrobryter som plasseres så den aktiveres hver gang man åpner døren.
Begge disse sensorene er kablet til en liten boks som sender BT signaler til telefonen. Dette krever app. Jeg klarte på min Nordpeis Lisboa elementpeis å få dette helt skjult men på en stålovm må man regne med å se noe av innstallasjonen vil jeg tro.

Dessverre ble den nå levert i retur på angrefrist.
Dette pga tilkoblingsproblemer. Rekkevidde på bluetooth var grei nok. Mistet kontakt når man går opp/ned en etasje. MEN så får den aldri/sjelden kontakt igjen! Må ta ut batteriene får lissom å restarte. Og da virker det fint til neste gang jeg er ute av hus noen timer. Har selvfølgelig prøvd alt og sikker på at feilen ligger i dingsen.

Det er jo selvfølgelig mulig at jeg har fått en mandagsboks men jeg tror ikke det og dette burde heller ha sendt signalene over wifi eller noe mer stabilt med lengre rekkevidde.

Derfor: terningkast: 1
   #9
 3,210     Vestlandet     0
Burde jo koblet seg på wifi og kommunisert med telefonen over internett.
   #10
 4,672     Sørlandet     0
Burde jo koblet seg på wifi og kommunisert med telefonen over internett.

Ja eller bare via hjemmenettverket hadde vært en stor forbedring.

Slik det er nå så kan den bare kobles til en telefon om gangen og samtidig må man huske på å koble til hver gang. (I mitt tilfelle også restarte boksen ved å ta inn/ut batteriene).

Meeeen hvor mye man eeeegentlig har brukt for denne er jo også en sak. For min del hadde en babycall med video gjort samme nytten. Evt å reise meg fra sofaen og faktisk titte etter av og til:D