#11
 6     Moss     0

Et spjeld i døren!!  Et utrolig bra forslag! En så god kommentar har reddet dagen! SUVERENT!

Har gjort noen erfaringer her i dag som for så vidt har vært litt positive...
Jeg har fyrt med øye å få smeltet bunnen i ovnen. Det har jeg vel ikke klart, men jeg har fått opp en grei effekt – i alle fall så vi holder varmen i stua i dag.

Her er listen men triks som sammen kan se ut til å virke:
• Ventilene over vinduene i stua er åpne
• Startet med tømt aske / tom ovn
• Full trekk på begge håndtak – HELE TIDEN!
• Vedkubbene stod loddrett og ikke helt inntil hverandre  (1 cm klaring)
• Hadde døren oppe (med en liten flis på 5mm i mellom)  til det brant SKIKKELIG!
Når døren da blir lukket så fortsetter det å brenne ganske greit.

For øvrig så er blindpluggen som blokkerte friskluftsinntaket fjernet, og så langt har jeg ikke forsøkt å montere den lille ”hylla” som kan stå over askeskuffen.
Slik jeg kan forstå det så "hylla" til en hvis grad tvinge luften gjennom askeluken i bunnen av brennkammeret, men ulempen ved dette er at dette skjer ved at all annen passasje blir blokkert, så resultatet kan muligens være at den totalt tilførte mengde luft blir mindre.  Det er mulig at jeg skal forsøke å montere den en gang senere. (eller i alle fall legge den løst oppå askeskuffen).

Det kan nok fremdeles se ut som om ovnen er konstruert mer for utseende og flott innsyn til bålet enn den er funksjonell. Vi her i huset falt for det første uten å tenke på det andre… Det må nok større modifikasjoner til før man kan kalle den et kjernekraftverk!

Lykke til med måking av snøen som laver ned over Oslofjorden! Det blir nok artig å skulle komme seg på jobb i morgen dersom været forstetter…
Har du noe erfaring med Dovre 760 cb?  Jeg trenger en ovn i kjelleren, men må innrømme at det ikke er nok å se på spesifikasjonene og reklamebrosjyren når det gjelder ovner. Dovres image har fått seg en alvorlig knekk!

Det hadde for øvrig vært artig om du hadde testet sjekklista som beskrevet over, og testet om det blir noe mer fart i sakene?   #12
 10     Horten     1
Fyrer på akkurat samme måte som du beskriver i lista de.
Men her er plata over askeskuffen montert.
Den skal sørge for å øke trekken i pipa, som ble målt til 33 etter at den var montert.
Det er noe mye, 20-25 er normalt ved varm ovn, så de monterte en manuell regulator i røykrøret.

Men uansett hvor mye jeg har testet og prøvd, har jeg ingen fasit.
Ser ut som Pegasus lever sitt eget "liv"


Har ingen erfaring med 760 cb. Men hadde en Jøtul peis 4 og det er noe av det beste jeg har eid. De er ikke i produksjon lenger. Men lurer veldig på å skaffe meg en slik og dumpe/reklamere på Pegasusen.
Har hatt kontakt med levrandøren hele tiden.
De var her for ett par uker siden og monterte en "sikring" på døra for den holdt på å dette av.

Etter tur med bikkja nå i kveld var det bare å fyre freseren. Den funker i vertfall  Grin
   #13
 6     Moss     0

Her er det jo noe som virkelig skurrer!

Problemet ditt er vel at det brenner for dårlig? Da er det et skitt i feil retning å redusere trekken i pipa (fra ovnen)!  Det er jo en større mengde gass inn i ovnen og ut røykrøret du ønsker. Jeg regner med at du gir blaffen i om det går noe energi tapt i pipa så lenge det ser ut som en smie i bunnen av ovnen?

Mitt mål har vært å få skikkelig fyr – det vil si å få brent opp så mye ved som mulig pr tidsenhet…
For meg hører det ut som om ”Dovrebanden” ikke har forstått problemstillingen i det hele tatt.

Jeg tror du må åpne spjeldet i røykrøret fullt åpent. Fyr på med alle ventiler åpne.  Det brettet over askeskuffen blokkerer nok også noe at den totale inngangen av luft gjennom primæråpningen, siden motstanden blir større ved at all luft må presses gjennom det lille askehullet i bunnen av brennkammeret, i stedet for at noe luft også kan komme opp i åpningen mellom glasset og askeskuffen.

Har du forsøkt å fjerne platen over skuffen?

Det å redusere trekken i pipa er nå i alle fall bare surr!


Vel – alternativt så kan du jo holde deg varm ved snømåking!


   #14
 10     Horten     1


Brettet over askeskuffen ble etter montert, også regulatoren i røykrøret.
Ved lav temp og høy trekk er teorien at en skal bruke regulatoren.
Dette er ting de har kommet å gjort når jeg begynte å klage på ovnen.
Ja jeg er ute etter varme, og om noe blir borte får det være.

da de var her åpnet jeg døra på gløtt og da brant det som bare det. Det mangler luft sa jeg til han som var her. Men han bablet i vei en masse teorier som jeg ikke greier å gjente.
Ikke forsto jeg så mye av dialekten heller.

Men de lagde et stort nummer ut at jeg ville borre hull i døra.
Har tenkt på å levere den på et mekaniskverksted, de kan sikkert fikse noe slikt.
Men må avvente litt. Betalte tross alt 20 flak for den.

Prøv å sitte forran ovnen å åpne døra. Du vill kjenne at varmen eksploderer.
Nå kan jeg ha hånda 10 cm i fra uten problem
   #15
 24     Rogaland     0
Fa... heller. Jeg har også kjøpt en Dovre Pegasus. Tenkte først på en Jøtul 373 men fikk et bra tilbud på Dovre ovnen. Nå høres det ut som om det var et dumt kjøp. 

Jeg starter husbygginga på nyåret så det blir lenge til jeg skal installere ovnen. Jeg har tenkt å ha en friskluftkanal som går fra utsiden av huset inn i betongsålen og opp i senter av ovnen. Får satse på at det gir nok luft. Alternativet er at jeg prøver å få den solgt for å anskaffe en skikkelig ovn.

Noen som har noen tips om tilsvarende ovner som funker. Jøtul 373 for eksempel?
   #16
 6     Moss     0
Hei Vige.
Det er vel alt etter som om du er ute etter et kjernekraftverk som skal varme opp store deler av et hus, eller om du primært er ute etter kos, og litt varme på kjøpet… 
Jeg har ingen erfaring med hva som blir konsekvensen av friskluftstilkopling, og har heller ikke lest noe om det. Den fascinerende muligheten med et slikt system er jo at du kan sette på en ”blower” – en vifte som presser inn luft dersom du ikke får god trekk på andre måter. Det gjelder vel bare å huske på å stenge av vifta før du åpner ovnsdøren….
På min pegasus så har jeg som sagt fjernet blindlokket over friskluftstilkoplingen for å øke lufttilførselen.

Det er vel ting som tyder på at vi her i denne tråden har en gjeng som er godt over på den negative siden av skalaen. Det hadde jo vært interessant å høre om det også finnes noen brukere som ville ha gitt terningkast 6. (4 eller 5 hadde jo også vært av interesse..)

Dersom du primært er ute etter varme, så tror jeg at jeg hadde vurdert å selge ovnen og det før du har tatt den i bruk! Regner med at den faller raskt i pris etter det!
Av positiv kritikk så må jeg si at jeg i dag, etter oppskriften som er nevnt over, har fyrt i 12 timer og at frontdøren fremdeles er helt uten sot. Siderutene er det verre med. Tror det skyldes at det har ligget vedkubber helt inntil disse.
Men det er som nevnt vanskelig å få sikkelig fart i sakene med Pegasus!

Jeg har liten erfaring med moderne ovner i det hele tatt….  Bortsett i fra denne da… Lurte selv på dovre 760 cb til å ha i kjelleren. Den ser jo grom ut på spesifikasjonene, men jeg er nå blitt litt tvilende til om dovres ingeniører er til å stole på. Det kan se ut som om ovner der man kan åpne en slags askeluke i bunn og bruke denne under opptenning og når man ønsker ”full gass” er å foretrekke. Da har man i alle fall muligheten til å få nok luft inn i bålet. Dette undergraver dog opplegget dersom man har frisklufttilkopling og balansert ventilasjon og et tett hus, men da får man vel heller sette opp en luke eller et vindu på gløtt i det man fyrer opp!

Lykke til!

   #17
 24     Rogaland     0
Jeg satser nok på at luft-tilførsel kanal som kommer fra utsiden og opp i senter av ovnen gjør susen. Hvis ikke så er det jo hele ovnen en total designmessig katstrofe.

Jeg hadde vel egentlig tenkt at ovnen kun skulle være en rødvinspeis, men med den kulda vi har nå er det ikke til å unngå at tankene går i retning av at den også skal fungere som oppvarming i kalde perioder. 

   #18
 5 189     Østlandet     0
Har et forslag...
Lag et 2-tomms høl i front av umnen.
Koble utblås fra sentrastøvsuger dithen.
Start opp støvsugeren.

Har også prøvd døra på gløtt og stikke løvblåseren inn, men da ble det litt overkill. ;)

(Ikke glem at kjøpsloven gjelder i 5 år. Husk å dokumentere.)
Signatur
   #19
 23     0
Sliter med de fleste problemene som er skissert ovenfor her. Ovnen varmer ikke ordentlig, glassene blir sotete, og får aldri brukt ovnen til å varme opp huset skikkelig.... .

Kommer til å ta kontakt med firmaet som jeg kjøpte ovnen fra og reklamere. Har veldig lyst til å bytte ut denne ovnen. Har også Leca Venti pipe, uten at det gjør noe forskjell på "opplevelsen" av ovnen...
Signatur
   #20
 848     Hordaland     0
Jeg selv har en Dovre 35 CB3 kombi i stuen, og synes at den også kunne hatt godt av mer luft.
Siderutene pleier å sote noe til, men dette er avhengig av hva jeg mater den med.
Topp og bunnlufting pleier stå på full åpning, og jeg tror ikke det vil ha noe for seg å stenge på disse.

Var igrunn tenkt å kjøpe en Jøtul F 373, men fikk denne ovnen som demobrukt for 2000,- .
Til den prisen kan jeg ikke klage, men føler likevel at den kunne vert noe bedre.
Varmer gjør den iallefall, men den er langt ifra en Kvanmo:p

Det er denne jeg har:
http://www.dovrepeisen.no/sider/kombiovner.asp?NodeID=876&PlaID=2