Om det er lov aner jeg ikke, det vet sikkert varmefagmannen. men at det er noe problem med tanke på varme kan jeg ikke tenke meg. Rentbrennede ovener gir masse varme ut av røke røret, gjerne mere en en gammel type. Og etasje ovn gir jo ikke mye varme i pipa.
1: Det er lov 2: Det kan fort bli et problem mtp varme, se mitt svar over 3: Rentbrennende ovner gir mindre varme ut i pipa enn gamle ovner 4: Kan du utdype hvorfor du mener at etasjeovner ikke gir mye varme i pipa?
kommentar til 4 det kan stemme det at noen etasjeovner ikke gir mye varme i pipa det er et kjent problem med for lav røykgass temp. de fleste er bygd for fyring med 60 skier med for lite luft til forbrenning i bakkant der ligger det og ulmer og dermed blir temperaturen mindre, det er flere ganger røyken må igjennom før det går over i skorsteinen og ildstedet har ikke akkurat maganiniserende effekt. Vi kaller de pipebrann ovner for røykgass temperaturen er så lag at de beker skorsteinen og fører til pipebrann.
Fyring med rent brennende ildsted er ikke bare å fylle brennkammeret med ved og fyre. dere må tenke på 3 ting, tid+trekk= temperatur. full trekk er ikke riktig trekk det bør ikke være store gule flammer men mindre blågule og stikkflammer i brennkammeret (element og stål skorsteiner). har du tegl er det noe helt annet...
Både jøtul og nordpeis sier at røykgasstemperaturen ut i pipa blir lavere med rentbrennende ildsteder, det er sikkert bare tull. Kanskje feier kan redegjøre her?
Signatur
______________________________________ kan litt om mye og mye om litt
Både jøtul og nordpeis sier at røykgasstemperaturen ut i pipa blir lavere med rentbrennende ildsteder, det er sikkert bare tull. Kanskje feier kan redegjøre her?
Takk for den eg kan ikke vise til noe dokumentert men... ildstedets oppbygging er for å utnytte mest mulig varme av minst mulig brensel. så det går på fyrings teknikk har du for mye brensel og trekk er det ikke noe spesiell forskjell mellom rent brennende ildsted i temperatur og effekt.
Men fyrer du med riktig mengde brensel og riktig med til luft kan du oppnå større effekt med et rent brennende ildsted, for du brenner veden 2 ganger og røyken bruker lengre tid ut av ildstedet som du igjen oppnår mindre røykgass temperatur ut i skorstenen. samtidig sparer du ved og tjener varme. '
så ja fyrer du riktig blir røykgassene inn i skorsteinen lavere Men det er ikke automatisk lavere røykgasstemperatur... fyrer du feil kan du få stikkflammer inn i skorsteinen.
tips: Sekunder forbrenningen spyler flammen bortover og nedover i brennkammeret. brenner du glasset ditt rent ved hjelp av stikkflammene så brenner du noe lunde riktig.
Var en artikkel hvor en eller annen gubbe påstod at en ikke automatisk kunne skille mellom ny og gammel ifht om ovnen var rentbrennende. Han påstod at flere gamle ovner og modeller i praksis var rentbrennende.
Ang. temperatur på røykgass så er vel neppe en etasjeovn noe problem. Røykgassen går jo mange bonusrunder i en slik ovn for å senke temperaturen.
Signatur
Ikke fagmann på noe som helst og sender aldri faktura til noen.
Jeg tenker om dette, at har du lyst har du lov. Så lenge du er klar over hva du driver med. Hva angår røykgass temp, så monter et røykgass termometer på etg.ovnen så har du oversikten der. Så vil jeg presisere for flere her at uttrykket "god trekk" er helt feil og avleggs. Det heter nå riktig trekk, da ulike ovner operere og har behov for ulik trekk.
Om du får tak i deler til denne pipen er nok det største problemet, da det har vært en endring på denne pipen ca 5 år tilbake. Samtidig tror jeg fabrikken pt er på veil til å avvikle. De siste årene har denne pipen vært solgt som "Jøtul-pipen".
Lykke til
Signatur
Mvh Anders Evensen Fagansvarlig Varmefag, Halden - Det du egentlig ønsker deg: Fyr og Flamme AS
Både jøtul og nordpeis sier at røykgasstemperaturen ut i pipa blir lavere med rentbrennende ildsteder, det er sikkert bare tull. Kanskje feier kan redegjøre her?
Er Jøtul og Nordpeis fasiten? Er vel heller innteressert i å selge nye ovner.
Tror nok Feier har bedre kunnskap her. Er det snakk om en gammel etg.ovn har disse ofte lang "vei" for røykgassen ut i pipa. Dette gjør at ovnen avgir mye varme og eksosen blir godt avkjølt før den kommer ut i pipa. Ved riktig fyring får en bra valuta for veden i en gammel etg.ovn. (sett at ovnen er i godt hold og blir feiet regelmessig)
Etg ovner har også en egen grei ved at de tillfører varm luft.røyken blir sirkulert inn i brennkammer 1 gang til før det går i pipa...Det gjorde min gamle dovre ovn. Den lå på 100c i røkrør når vi hadde god fyr.
hei eg har skumret igjennom monterings anvisningen til kavani stålpipe og om eg har riktig informasjon så dimisjoneres skorsteinen på max kw og dimensjon. det er ikke tillat mer en 2 ildsteder. Eg legger ved produkt dok
Etg ovner har også en egen grei ved at de tillfører varm luft.røyken blir sirkulert inn i brennkammer 1 gang til før det går i pipa...Det gjorde min gamle dovre ovn. Den lå på 100c i røkrør når vi hadde god fyr.
Det er jo litt samme teknologi som sekundærforbrenning?
Signatur
______________________________________ kan litt om mye og mye om litt
kommentar til 4 det kan stemme det at noen etasjeovner ikke gir mye varme i pipa det er et kjent problem med for lav røykgass temp. de fleste er bygd for fyring med 60 skier med for lite luft til forbrenning i bakkant der ligger det og ulmer og dermed blir temperaturen mindre, det er flere ganger røyken må igjennom før det går over i skorsteinen og ildstedet har ikke akkurat maganiniserende effekt. Vi kaller de pipebrann ovner for røykgass temperaturen er så lag at de beker skorsteinen og fører til pipebrann.
Fyring med rent brennende ildsted er ikke bare å fylle brennkammeret med ved og fyre. dere må tenke på 3 ting, tid+trekk= temperatur. full trekk er ikke riktig trekk det bør ikke være store gule flammer men mindre blågule og stikkflammer i brennkammeret (element og stål skorsteiner). har du tegl er det noe helt annet...
kan litt om mye og mye om litt
Takk for den
ildstedets oppbygging er for å utnytte mest mulig varme av minst mulig brensel.
så det går på fyrings teknikk har du for mye brensel og trekk er det ikke noe spesiell forskjell mellom rent brennende ildsted i temperatur og effekt.
Men fyrer du med riktig mengde brensel og riktig med til luft kan du oppnå større effekt med et rent brennende ildsted, for du brenner veden 2 ganger og røyken bruker lengre tid ut av ildstedet som du igjen oppnår mindre røykgass temperatur ut i skorstenen. samtidig sparer du ved og tjener varme. '
så ja fyrer du riktig blir røykgassene inn i skorsteinen lavere Men det er ikke automatisk lavere røykgasstemperatur... fyrer du feil kan du få stikkflammer inn i skorsteinen.
tips:
Sekunder forbrenningen spyler flammen bortover og nedover i brennkammeret.
brenner du glasset ditt rent ved hjelp av stikkflammene så brenner du noe lunde riktig.
Ang. temperatur på røykgass så er vel neppe en etasjeovn noe problem. Røykgassen går jo mange bonusrunder i en slik ovn for å senke temperaturen.
Hva angår røykgass temp, så monter et røykgass termometer på etg.ovnen så har du oversikten der. Så vil jeg presisere for flere her at uttrykket "god trekk" er helt feil og avleggs. Det heter nå riktig trekk, da ulike ovner operere og har behov for ulik trekk.
Om du får tak i deler til denne pipen er nok det største problemet, da det har vært en endring på denne pipen ca 5 år tilbake. Samtidig tror jeg fabrikken pt er på veil til å avvikle. De siste årene har denne pipen vært solgt som "Jøtul-pipen".
Lykke til
Fagansvarlig Varmefag, Halden - Det du egentlig ønsker deg: Fyr og Flamme AS
Er Jøtul og Nordpeis fasiten? Er vel heller innteressert i å selge nye ovner.
Tror nok Feier har bedre kunnskap her. Er det snakk om en gammel etg.ovn har disse ofte
lang "vei" for røykgassen ut i pipa. Dette gjør at ovnen avgir mye varme og eksosen blir godt
avkjølt før den kommer ut i pipa.
Ved riktig fyring får en bra valuta for veden i en gammel etg.ovn.
(sett at ovnen er i godt hold og blir feiet regelmessig)
Den lå på 100c i røkrør når vi hadde god fyr.
kavani stålpipe.pdf
Det er jo litt samme teknologi som sekundærforbrenning?
kan litt om mye og mye om litt