#11
 1,731     Trondheim     0
Helt riktig, småfyring er ikke tingen, like dårlig er "sprengfyring" altså at man fyrer som i en kamin. Når ovnen er mettet med energi (varmelageret er fullt) så mekter ikke ovnen hverken avgi mer eller lagre mer, slik at man fyrer for kråkene.
Et par ordentlige ilegg om morgen ev.  også om kvelden (man kan selvfølgelig time fyringstidspunktene etter sin egen døgnrytme- det er ju det som er det fine med disse ovnene, de blir ikke kald hvis man fyrer jevnlig) Å ha åpen luke under fyring gir mere strålevarme inn i rommet der og da, men da kansje man må regne med litt ekstra ilegg for å lade opp varmelageret i samme grad som med lukket luke - det blir "varmetap" mot rommet.
Spjeld lukkes når allt glør er borte (en og annen orange punkt har inget å si)

Svenske fora har sikkert mere om  emnet- søk med "kakelugn tips" eller ngt slikt.

MVH
Sakke

   #12
 1,421     Bærum     0

Er det ingen her inne som har noen gode tips på fyring av kakkelovn?

Stusselig at ikke Varmefagmannen som skryter på seg å være fagmann ikke kan gi et utdypende svar.

Her er beskrivelsen fra leverandør om hvordan denne ovnen skal fyres: http://www.contura.eu/Documents/contura/no/bav/bav_Contura_siri_no.pdf

Funker ikke dette?
Signatur
   #13
 3     0


Er det ingen her inne som har noen gode tips på fyring av kakkelovn?

Stusselig at ikke Varmefagmannen som skryter på seg å være fagmann ikke kan gi et utdypende svar.

Her er beskrivelsen fra leverandør om hvordan denne ovnen skal fyres: http://www.contura.eu/Documents/contura/no/bav/bav_Contura_siri_no.pdf

Funker ikke dette?

Dette funker! Jeg har drevet med cronspisen kakkelovner, det som nå heter contutra, i 10-12 år.
Følg denne og du vil lykkes.
Siri er fortsatt favoritten min. Liten og enkel, men samtidig rommets juvel. Et fantastisk varmemøbel rett og slett