347    8    2  

Kjøpe "ferdig peis" fra Nordpeis eller få en peis murt opp?

 3     0
Jeg har nettopp revet en teglsteinspeis fra 1968. Planen er å få "glattet ut" hele den gamle teglsteinsveggen og få satt opp en ny peis der den gamle stod. Håper det er noen som kan hjelpe meg med å sammenlikne priser og alternativer. Lagt ved bilder under.

Alternativ en: kjøpe en "ferdig peis" fra Nordpeis: Chicago II. denne kan plasseres rett på gulvet. Etter å ha "glattet ut veggen vil eneste ekstra arbeid er å tette eksisterende hull og lage nytt. pris 31 040 pluss montering 7 000, totalt ca 38 000.

Alternativ to: Kjøpe en peisinnsats og få murt opp en peis etter eget ønske. Jeg har sett på en peisinnsats fra KFDesign, ECO iLine 5172, til 13 200. Problemet er å vite hvor mye resten koster. 

Er det noen som har innsikt i hva det vil koste å få satt opp en firkantet peis (fra gulv til tak), kanskje med en åpning for å lagre noe ved (minus peisinnsatsen)?
Kjøpe "ferdig peis" fra Nordpeis eller få en peis murt opp? - IMG_20190625_004149.jpg - strand.ea
Kjøpe "ferdig peis" fra Nordpeis eller få en peis murt opp? - IMG_20190625_142449.jpg - strand.ea
Kjøpe "ferdig peis" fra Nordpeis eller få en peis murt opp? - IMG_20190625_142530.jpg - strand.ea
Kjøpe "ferdig peis" fra Nordpeis eller få en peis murt opp? - IMG_20190625_213037.jpg - strand.ea

   #1
 25     0
Tipper det er mest aktuelt å bygge i Skamotecplater? De koster ca 1000,- per m2. Avhengig av peisinnsats tror jeg du trenger dobbelt lag inn mot vegg, så tipper innpå 12000,- for materialene, pluss arbeid og maling.
   #2
 649     Bærum     2
Et rimelig alternativ er å bruke siporex-plater og flislim. Gjorde det for 7 år siden, og det er fint enda.

Kostet et par tusenlapper og tok en dag å mure opp.

Kjøpe "ferdig peis" fra Nordpeis eller få en peis murt opp? - d74e56966dda410ba86e345b24e3f6f0.jpg - strand.ea

Kjøpe "ferdig peis" fra Nordpeis eller få en peis murt opp? - e3eff89fb2494a78bf9deb34bcb4e0e5.jpg - strand.ea

~~
Siste redigering: 27. juni 2019 16:05:34 av olechrd
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 3     0
olechrd takk for tipset og bilder. Det ser kjempefint ut! Madammen likte slutt resultatet veldig godt og noe hun så for seg av vi skulle gjøre, så da må jeg lese meg litt opp på Siporex-plater. Må jo si at jeg likte det godt selv og Wink

Ser det er rød teglstein bak peisen, har dere det på andre vegger og? Hvis ja, hva valgte dere for å "glatte ut" det?

Takk igjen!
   #4
 649     Bærum     0
Vi har stort sett bare pipen som er av tegl. Denne har vi valgt å glatte ut med murpuss. Brukte en suppe av fliselim først, for å sikre god heft før flatene ble pusset med murpuss fra weber. For å få helt glatt gipskvalitet på dette, sparklet vi til slutt med grovsparkel. I overganger til andre materialer limte vi på glatt glassfibertapet med tapetlim, og sparkelet denne også. Dermed unngikk vi sprekker, og fikk perfekte og usynlige overganger.

I noen rom lot vi murpussen være eksponert. 

Sjekk hustråden min, så ser du pipen, med forskjellig finish.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 3     0
olechrd takk for videre god info.


Brukte dere Siporex-/porebetongplater til å bygge opp peisinnsatsen, bak veggen, også?

Brukte dere eksisterende hull i pipen og tettet rundt stålrøret?

Brannsikkerhet er viktig så må være sikker på at alt bak porebetongplatene er tipp topp før jeg tetter igjen.
   #7
 98     0
Ett lite tips, husk på å ha adkomst for feiing av røykrøret. Det er veldig kjedelig å måtte å ta hull eller rive deler av der hvor innsatsen er bygd inn fordi det ikke er tilkomst til å feie røykrøret. Det blir veldig mye sot i ett røykrør, jo lenger røret er jo mer blir det. Det må kunne feies før eller siden.

Noen innsatser så går dette veldig fint å gjøre dette ifra selve innsatspeisen, andre ganger går det ikke da det er mye som må demonteres. Det kan i tillegg være vanskelig å gjøre dette fra peisen, hvis røykrøret har flere eller krappe bend og vinkler som gjør det vanskelig å manøvrere verktøyet.

Ofte skal det også være lufteventiler i bunn og topp på omramningen for å bli kvitt varm luft fra innsiden, dette er også viktig at er i orden. Sjekk monteringsanvisningen på ildstedet nøye for du monterer det.

   #8
 649     Bærum     0
Enig, man finner info om påkrevd luftingsareal i dokumentasjonen til peisen. I mitt tilfelle er dette skjult i forbindelse med stableområdet til ved. Her er det selvsagt viktig at ventilasjonen blir tilstrekkelig, selv når nisjen er fylt med ved.
Signatur