169    4    0  

Lukt fra vedovn

 7     0
Hei!

Har en Asgård 9 vedovn fra Aduro som ble satt inn i starten av denne vintersesongen, plassert nede i kjellerstua på ca. 30 kvm. Første rundene så lukta det skikkelig forferdelig, noe som ifl. manualen er helt normalt. 
Nå, etter flere måneder og flere timer (10 til 15 opptenninger) med innkjøring, så er det fortsatt en lukt som kommer. Det lukter ikke røyk, men litt som svidd/varm elektronikk? Definitivt mye mindre enn i starten, hvor man bare måtte åpne alt av vinduer og løpe ut av kjelleren.
Har forøvrig 2 åpne ventiler i kjellerstua, og 3 stk i andre rom i kjelleren.

Ser ikke noe røyk som siver ut, men brannalarmen oppi trappa går etter kort tid om det åpnes opp mot resten av kjelleren for å lufte ut.
Tenkte det kunne være malingen på muren, men muren er god og kald å ta på.
Pipa er gammel (fra 1964, ca. 7 meter fra ildsted til "utløp") og av teglstein, så skal jo ikke utelukke dårlig trekk. Fyrer med granved (par år gammel tørr ved), og er ikke noe problem å få fyr i peisen.

Noen som har tips om hva dette kan være?

   #1
 2 668     Vestlandet     0
Olje fra ovmems overflate pleier å lukte. Vil tro det hjelper å fyre litt hardt slik at det meste fordamper.
HSt
   #2
 25 427     Lillestrøm kommune     0
Ja fyrte dere med god tørr ved og på riktig måte under innfyring ? Husker det luktet veldig ille hos foreldre når vi byttet ovn for lang tid siden
   #3
 566     0
Da vi kjøpte ny ovn i 2013 fikk vi også beskjed om at det kunne komme en del "damp" og lukt de første gangene vi brukte ovnen. Dette er fra overflatebehandlingen av ovnen. Synes å husket at det gikk nesten et halvår med jevn fyring før lukten var *helt* borte. Fant ut at dette var nokså normalt. Forhandler/produsenter underkommuniserer gjerne dette litt, ingen vil vel kjøpe en ovn som stinker og damper i månedsvis...
  (trådstarter)
   #4
 7     0
Hei alle sammen,

Tusen takk for svar!
Jeg fyrte normalt i starten og brukte tørr ved. Ikke for hardt, ikke for "lite", men helt passe.
Det er godt å høre at flere har vært i samme scenario og at produsentene undergraver dette fenomenet, da det er ubehagelig å være i rommet uten å sjokklufte hvert 10 minutt, og ikke minst; holde på å ta ut batteriet av røykvarsleren.
Vi har samme produsent på hytta (Asgård 2 mener jeg), og der ga lukta seg temmelig kjapt etter rundt 5 runder, men den lukta noe inni granskauen den også.

Får bare få inn rutine på å fyre hver kveld fremover, og satser på at dette blir bedre Smile