1 653    30    4  

Ny vedovn som bare varer og varer, men hvilken?

 16     0
Hallo folkens.
Vår Jøtul modell F118B har kollapset i hvelvet (brennkammer indre del). Denne er fra "bare" 2008, 10 års gammel ovn bare i drift i 6 av de.Vi har mottatt en antatt pris for reparasjon til omkring 6.000 kroner. Der begynner det, og vi kan ikke vite egentlig hvor vi ender.
 
Vi vurdere da heller å kjøpe oss ny ovn. Med Jøtul saken friskt i minne jakter vi nå etter driftssikre ovner. Denne er plassert i kjellerdelen, hall, i vår bolig. Vi har valgt oppvarming av kjellerdelen/hall, hvor vi har montert vifte i taket over et utskjær hull i gulvet i stuen, 1. etg. som er like over ovnen i under etg. Vi får en god varmespredning fra taket i under etg. hallen, vha. vifter (20X20 cm X2). Denne varmen kommer godt til nytte i stuen, men vi har også god nytte av varmen fra et trapperom fra kjeller og opp til 1. etg.
Så er det valg av ovn, Det finnes jo et hav der ute av produsenter og ikke minst modeller.
 
Vi hadde håpet på budsjettovn til omkring 20 000 kroner + monteringen. Vi fyrer mest med 60 cm lang eike ved, men har tilgang til l 30 cm ved. 60 cm har vi mest sans for, der vi slipper unna med en del mindre påfylling.
 
Mottar gjerne dine «1000»- tips og som jeg verdsetter høyt.
Det hadde jo vært genialt om det gamle hullet i skorsteinen kunne passe og benyttes til den nye ovnen. Rørrøyret og hull er plassert ca 1 til 1.10 m over bakken.
 
Noen forhandlere skryter av produsenten Lotus eller Contura, mens det i andre forumer snakkes bare om norsk produserte ovner. Men hvilken produsent er kjent for å produsere ovner som bare varer og varer?
 
Kom gjerne med dine ideer og innspill, som verdsettes høyt Smile

HSt
   #3
 16 480     Sørum     0
ja, ikke sikkert hvis vedstykker kiles inn i ovn og så tenner på gjelder garanti på brudd på kjeramikk også da ?
  (trådstarter)
   #4
 16     0
Problem, fulgte med når vi kjøpte boligen.
Fra naboen opplyses det om angivelig kjøpested og år.
Ovnen har ikke brutt forseglet nummerplate med serie nr og produksjonsår.

Men det er et godt tips med 25 års garanti, hvor jeg kontakter Jøtul rekl. avd. med et bilde av nummerplaten.
  (trådstarter)
   #5
 16     0
Vel, 25 års garanti - mot hva?
Leste gjennom garanti bestemmelsene. Et hav av hva de 25 årene med garanti IKKE gjelder for. Et lite knippe med 25 års garanti, ble det hele kokt ned til, tross at Jøtul hoverer med å lede innen garanti årenes lengde. Ikke særlig verdi i den garanti, mao. Og -uansett må produktet registreres og det innen 3 mnd. etter kjøps-dato - SUKK.
   #6
 1 377     Trondheim     0
Problemet med disse "blikkboksene" som er så populære, er jo at de ikke er laget for kontinuerlig fyring. Stod utrykkelig i brukermanualen til min forrige ovn(jotul 381 trur jeg det var), så hvis dere tenker å ha kontinuerlig varme fra denne kilden og i tillegg fyrer med eik så kommer dere å brenne istykker en ovn etter annen.
Mvh
Sakke
   #7
 176     Bjørkelangen     0
Hehe, ja her sier jeg meg enig med doktoren. Det er noen ovner bortover som har så tynne plater at en kan lure på om de snart stanser dem ut...

Det er sjelden eller aldrig jeg vurderer byggevarer fra østblokkland, men når det kommer til vedovner (som skal brukes) kan en snart begynne å lure om det er et bedre valg enn de nordiske produsentene. Jeg ser for meg produsentene der bruker velprøvde støpeteknikker og sparer ikke på godstykkelsen.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 16     0
Nå ja, kjøper man et produkt står du som kunde her til lands meget sterkt. Det er nemlig selgeren som skal fraråde deg et produkt, dersom dette ikke vil stå til dine forventninger! Benekter selgeren ikke, mitt ønske om kontinuerlig fyring -er det han sitt problem dersom det etter 3-4 perioder med hard fyring av tørr eikeved dersom plater/hvelv ikke tåler en slik belastning.

Det er direkte brudd på markedslovens reguleringer, dersom jeg leser i brukermanualen om en begrensning i produktet og som selger ikke advarte meg mot når dette og mitt behov var klarlagt ved inngåelse av kjøpet.
   #9
 1     1
Innvendige deler på et ildsted er forbruksartikler og dekkes nok ikke av garanti.
Levetiden er avhengig av fyringsmønster, brensel type, skorsteinstrekk.

Tror nok delene ikke er "verdens dyreste" og etter stor sannsynlighet mulig å skifte selv.

  (trådstarter)
   #10
 16     0
Fra varmefag.no har jeg mottatt to modeller som de kunne anbefale, Termatech TT22HS (denne med kleberstein)
Noe med kjennskap til noe slik produsent?