58 116    81    3  

Peis og ovn med vannkappe

 14     0
Vi legger nå vannbårent ibetong i hele første etasje og i sponplategulv i hele andre etasje.

Har blitt anbefalt en Thermia vann-vann varmepumpe på ca. 10kw til dette, pumpa koster ca 65000,-.

Skal også ha en peis på kjøkkenet så jeg lurer på om det finnes en peis/ovn jeg kan ha på kjøkkenet med vannkappe slik at jeg kan spe på det vannbårneanlegget mens jeg fyrer der???
Kjekt å kunne trå til litt ekstra når Thermia'n sliter de kaldeste ukedagene :-)

Har søkt en del på nettet etter dette men finner ikke noe annet enn vedkjeler for montering i f.eks kjeller, og det er ikke det jeg er på jakt etter.

Hadde blitt veldig takknemlig for tips eller lenker til slike ovner. 
Hører også gjerne høre om andre har erfaringer med slike anlegg?
Signatur

   #1
 60     0
Her vil jeg anbefale en titt på http://www.bye.no/

Selv har jeg meget gode erfaringer med Thermorosa. En klassisk vedført kjøkkenovn med vannkappe som avgir ca. max 13kW.
Signatur
   #2
 21     0
Det komemr ikke helt klart frem fra nettsiden hva dette er for noe, men jeg tror det er snakk om en ombygning/modifisering av Nordpeis sine modeller slik at de fungerer med vannkappe.

http://www.lierpeisen.no/

Signatur
   #3
 45     0
Ville det ikke være mulig å bygge om de fleste peiser til å fungere med vannbåren varme og akkumulatortank? Jeg tenker da ved å montere en spiral av kobberrør rundt røykrøret og inntill deler av forbrenningskammeret. Så lenge vannet sirkulerer vill man få en brukbar god varmeoverførsel her vil jeg tro?

Noen synspunkter rundt dette hobbyprosjektet?
   #4
 60     0
Info og bilde fra http://www.bye.no/  om ovnen jeg nevnte tidligere i tråden.
Tror sidene er under oppgradering - flaks jeg hadde kopiert ut informasjonen når jeg en gang fant den :-)

TermoRosa Petra TR-02
Kr. 26.900,- inkl. mva.

Disse ovnene er helt suverene å lage mat på.
ThermoRosa vedfyrte kjøkkenkomfyr er en nostalgisk vedkomfyr med moderne fyringsegenskaper. Komfyren har ringer i topplaten, brennkammer av støpejern, varmeskuff under stekeovnen, askeskuff og vedskuff i bunnen. Ovnene har et lite varmeskap under stekeovnen og enstor skuff nederst.

Varmeeffekt ved: 5,8kw
Varmeeffekt vann: 14,5kw
Vekt: 191kg
Mål: B103xH85xD66

Ovnen har vannkappe og skal koples til sentralfyren slik at den kan varme opp:
- Akkumulatortanken
- Varmt tappevann.
- Gulvvarme.

Når man fyrer med ved mot anlegg for vannbåren varme er det nødvendig å bruke akkumulatortank og Ladomat. Dette utstyret sikrer at ovnen har riktig forbrenningstemperatur hele tiden, uansett varmeuttak.
Det er viktig at tanken dimensjoneres etter ovnens størrelse. N
edenfor er det satt opp tank og utstyr som egner seg for Thermo-stufa og Thermorosa.

Shuntventil kr. 1.840,- u/mva
Ladomat 21 kr. 4.347,- u/mva
Ladomat 10R-32 kr. 2.920,- u/mva
Røkrørstermostat 300 kr. 556,- u/mva
Akkumulatortank, 1300 liter kr. 9.500,- u/mva
Signatur
   #5
 49     0
Noen som har prøvd eller har meninger om hvordan en slik komfyr er å kjøre sammen med ei luft/vann pumpe som er kobla mot en dobbelmantla bereder?

Svar mottas med stor takk!
   #6
 49     0
Kommer med enda et spørsmål jeg ::)

Når man ser på termorosa / rosa så er jo forskjellen på disse bare at det er vannkappe på termorosa. Er det noen som vet om det er mulig å kjøpe "rosa" for senere å oppgradere denne med vannkappe hvis det skulle bli aktuelt?

Holder for tiden på med kjøkkenet og har veldig lyst på en slik ovn...
Har også lagt vannbåren varme i huset med 8kw luft/vann pumpe med dobbelmantla bereder men syter litt med å investere så mye på supplering av det vannbårne anlegget før jeg har prøvd det ei stund :-\
   #7
 2 174     Oslo     0
Når man ser på termorosa / rosa så er jo forskjellen på disse bare at det er vannkappe på termorosa. Er det noen som vet om det er mulig å kjøpe "rosa" for senere å oppgradere denne med vannkappe hvis det skulle bli aktuelt?


Hei.

Jeg har en slik ovn på hytta, og har planer om å flytte den hjem til ny-huset når det en gang blir bygget. Vi sliter som kjent med byggesøknaden  :-[

Vi har kjøpt Termo Rosa med vannkappe, men har ikke koplet til noe vannrør på hytta. Når vi kjøpte ovnen fikk vi beskjed om at det ikke var mulig å ettermontere vannkappen. Derfor valgte vi å kjøpe modellem med vannkappe og heller ta den i bruk når vi får anledning til det.

Ovnen er helt herlig!  Rosinbollene blir nyyydelige Tongue når de stekes i en slik ovn som fyres med ved. Men, man bør nok ta ut stekeplaten og snu et par ganger underveis. Blir litt bedre stekt på siden som vender mot flammene, naturlig nok.  Lekker å se på er den også.

Vi skal ha ovnen på kjøkkenet i dette huset.
Planen var å kople vannkappen inn mot en dobbeltmantlet bereder, slik at det var mulig å spe på varmen i det vannbårne anlegget når kvikksølvet kreker seg sammen på gradestokken  ;)

Nå har vi snakket med rørleggeren som skal levere det vannbårne anlegget og han er også spesialist på fyringsanlegg. Det er nok ikke så enkelt som man tror.  :-\  Han anbefaler å kjøre en lukket krets fra vannkappen til en kjempestor akkumulatortank (3000 liter) varmeveksles inn i en dobbeltmantlet bedreder. han anbefalte på det sterkeste 2 separate kretsløp. Han mått også inn med overtrykksventiler med utløp til sluk i tilfelle man fyrer så hardt at temperaturen i akku.tanken blir for høy.

For vår del blir dette så dyrt at vi flytter ovnen fra hytta uten å kople den inn på gulvvarmen med det første. Vi får se hvor langt pengene strekkdr til. Dette har ikke førsteprioritet, men vi trekker tur/retyr kobberrør fra teknisk rom frem til pipen på kjøkkenet.

   #8
 36     0
Hei, ny her.

Jeg lurer på å hive ut den gamle peisen i stua og montere ny vedovn med vannkappe. Slike ovner er vel ikke vanlige i salg her på berget?
Hvordan blir det med godkjenning av systemet, holder det med at den er CE-merket?

kandidater: http://www.nordic-trabygg.se/varme/

mvh mick
Signatur
   #9
 60     0

Hvordan blir det med godkjenning av systemet, holder det med at den er CE-merket?


Hei, og velkommet til det gode selskap  ;)

Det er helt uproblematisk å benytte disse ovnene i Norge så lenge de er CE-merket.
Bye AS, eller Felleskjøpet som nå har kjøpt Bye AS, forhandler mange av disse ovnene.

Nettsidene er håpløse å navigere  :'( så jeg legger ved noen direktelenker til ovn og komfyr.
NB: Merk at du kan trykke "neste side" nederst på sidene.
Direktelenke til vedkomfyrene.
Direktelenke til vedovner.
Direktelenke til vedovnkatalogen i .pdf format (også med vannkappe).
Signatur
   #10
 60     0
Når vi først skal ha en slik vedkomfyr på kjøkkenet vurderer vi også en liten vedfyrt ovn i entréen som også har vannkappe. Bye sin Thermostufa faller veldig godt på plass hos oss tror jeg :-)  De bildet nedenfor. Passe størrelse og fin effekt avgis til det vannbårne anlegget.

Legger ved en tabell som viser litt teknisk info, og hvor mye varme de ulike ovnene avgir til systemet. Stort sett ligger dette på 13-14 kW, og det er et meget pent tilskudd til gulvvarmen på kalde dager Reidun  ;D

Jeg er helt overbevist om at slike ovner vil bli mer og mer vanlig i kombinasjon med vannbåren gulvvarme i årene fremover. men det koster jo endel kroner å så dette montert og til å spille smertefritt på lag med resten av "energisystemet".
Peis og ovn med vannkappe - thermosufa.jpg - Jesus
Peis og ovn med vannkappe - tabell_bye.jpg - Jesus
Signatur