#11
 2 174     Oslo     0

Hei dere!

Fint om dere leser mitt forrige innlegg litt lenger opp i denne tråden.

Vi skal ha vannbåren varme i ca. 130m2 med betong (1. etg) og 100m2 i 2. etg. Energibrønn på 200meter og Thermia Diplomat TWS 750 (7,5 KW).

Varmepumpen jobber mot den interne tanken + vannet rundt rørsystemet. Det er i tillegg tegnet inn en 200 liters akkumulatortank for å øke vannmengden noe, slik at pumpen får lenger driftstid og færre start/stopp. Dette er vel forøvrig grundig omtalt i denne tråden.

Så til mitt spørsmål:

Vi har som kjent en TermoRosa Petra TR-02 som vi har lyst til å montere på kjøkkenet.
Hvordan ville dere koplet denne inn på "systemet" for gulvvarme?
Hadde vært fint om jeg kunne spe på varmen i gulvet ved å fyre litt i ovnen på kjøkkenet når gradestokken kryper nedover...

Noen som har gode råd?

Som vanlig sier en tegning mer enn tusen ord - husk dette må forklares så en amatør kan forstå budskapet  ;)


   #12
 22 346     Akershus     0
Ovnen din er beregnet for sirkulerende vann?

Hvis du bare skal "kosefyre" litt blir det en dyr løsning. Selv om jeg aldri har koblet opp en vedovn mot vannbårenvarme må jeg nok si meg enig med din rørlegger. På den måten er det lettere å få et forutsigbart anlegg. Varmetilskuddet bli jevnere fordelt og vil ikke virke direkte inn på varmepumpen som skal være primær varmekilden. Skal et slikt anlegg forsvare seg prismessig må du fyre mye

Hvis du går for et anlegg der alt er i en krets sparer du noe, men du må allikevel ha akkumulatoren. Du sparer en dobbeltmantlet bereder og kanskje en sirkpumpe. På kjøpet får du høyere risiko for å sprenge anlegget Wink
   #13
 2 174     Oslo     0

Yes, sirkulerende vann - det er samme ovn som i dette innlegget.

Jeg vet at det blir en DYR løsning, men her snakker vi "skryte-gadget-effekten" og da er det lov å svi av noen extra kroner  ;)

Lurer litt på om det er mulig å kjøpe den 200 liters akkumulatoren jeg skal ha med en spiral som kan overføre ekstra varme fra kjøkken-komfyren? Tror dere det er en farbar løsning?

Da vil i teorien det varme vannet fra kjøkkenovnen bidra til økt temp i akkumulatortanken og "avlaste" varmepumpen.

Det med sprengfyring bekymrer meg ikke - blir bare kosefyring dette her.

Men, noen som vet hvordan det er å fyre i en slik kjøkkenovn med vannkappe - uten at vannet sirkulerer?...eller uten vann i kappen i det hele tatt...tar ovnen skade av det?
   #14
 22 346     Akershus     0
Du bør ha en del volum i kretsen som varmes opp av vedovnen, ellers er sjansen for koking stor. Selv om du bruker en vanlig dobbeltmantelet bereder klarer du å koke den med god fyring.

Hvis vannet ikke sirkulerer vil koke...
   #15
 161     0
Hei.
Et alterrnativ er og bruke glykol eg kjøre en lukket krets. Da vil det ikke koke.

Jeg undres litt over at så mange vil kombinere disse ovnene med pumper. Selv ville førstevalget i kombinasjon falle på sol isteden.
Nå kan jeg knapt kalles nøytral i denne diskusjonen men jeg ser jo at disse løsningene blir unødvendig kostbare.

En kollega varmer opp huset sitt på 120m2 og en liten leilighet med termorosa og en 500 liters akktank med bereder. Om sommeren har han brukt den innebyggde 6kW elkolben men i sommer innstalerer han solvarme og kvitter seg med siste rest av el kostnad til oppvarming.

Dette er jo faktisk billigere, renere, krever langt mindre vedlikehold, støyer mindre og er en "koseligere" varme men klart at da må man fyre opp et par ganger om dagen om vinteren da. Morgen og kveld.
Signatur
   #16
 2 174     Oslo     0

Fant en ny ovn med vannkappe og legger lenken i denne tråden.

HWAM Monet med vandtank.

Synes denne var riktig så lekker!

Går fortsatt og grubler på å kombinere en slik vedfyrt ovn med energibrønn, varmepumpe, akkumulatortank og vannbåren varme.

Smile
Peis og ovn med vannkappe - hwam monet.jpg - kirderf
   #17
 12     Hallingdal     0

Leter også etter lignende produkter, problemet med de fleste ovner som finnes i Norge er at effekten er altfor liten.

Hadde bestemt å gå for kakelugnspannan men så fant jeg noen tyske/polske sider hvor prisene er betydlig lavere, med slike priser er det ikke vanskelig å bygge ett system for 60-70000kr med fyr,tank og en liten solfanger. (med en god del egeninnsats)
De tyske ovnene er CE-godkjent, vet ikke om det er lov å montere i Norge men kanskje noen annen vet?

Kakelugnspannan er ikke problem med montering, har sjekket med brannvesen og feier.Det trengs ikke Sintef-godkjenning hvis det er fyring til vann . Men man må ha en rørlegger med ansvarsrett siden det er en vanntank som blir stående i stua.

www.kakelugnspannan.com
www.Klimaworld24.info
www.Lechma.de

pas
   #18
 28     0
Jeg vurdere peisovn i stua med vannkappe, men kan ikke finne noe regler over hva som går ikke går.

Stua er i 2 etasje og akku tanken er i kjeller 800L (5m lavere) 28 mm kobberrør for gulvarmen går opp gjennom alle etasjene  og passere mulig ovnplassering med 1m.

Sirkulasjonen er jo derfor avgengig av strøm til pumpen, men kan noen av ovnens vannkappe tørrkjøres eller bypasse røykgassen ved høy temp. på vannet.

huset ser du her sundsbo.net
ekisterende anlegg er vann/vann varmepumpe og gulvvarme i 3 etsajer med hetgass varmevekser på tappevann. pumpen er fra 1995.
   #19
 36     0
pas:
ang. strømbrudd har jeg funnet denne nødstrømspakken i Sverige som jeg vurderer til mitt solfangeranlegg. LegoElektronik bygger den selv men de sender ikke til Norge dessverre.

mick
Signatur
   #20
 161     0
Det er ingen problemer og ha ovn med vannkappe i stua i 2 etg og ha akk tanken nede i 1 etg. Helt uproblematisk.
Signatur