2,468    5    0  

Tilkobling av røkrør 150mm til firkantet pipeinnsats

 8     Nittedal     0
Jeg har nylig revet en gammel murpeis i stua, og skal installere en Aduro 1-4 i stedet. 

Utfordringen er at Aduro-peisen har sirkelformet røkrør med rørdimensjon 150 mm, mens i pipa  sitter en rektangulær innsats på 170mm x 230mm (innvendig) etter den gamle peisen. Denne innsatsen passer altså ikke til den nye peisen (se bilde). 

Finnes noen overgang som kan brukes for å gjøre dette enkelt? Eller må jeg mure igjen den gamle innsatsen og sette inn en helt ny innsats som passer for 150mm røkrør? 

Setter pris på all hjelp og gode innspill.

Tilkobling av røkrør 150mm til firkantet pipeinnsats - image.jpeg - elfrodo

   #1
 2,044     0
Vi valgte å mure igjen vårt firkant-hull og heller lage nytt hull til rør lenger oppe. I følge karen fra brannvernet får en 1kwt mer effekt per meter rør. Vi valgte et buet rør, og er kjempefornøyd med utseende.

Samme karen snakka også om at det gikk mer og mer mot at hele pipeløpets bredde brukes som rørløp, da det var mer effektivt. Om det i dag finnes overganger, eller om det er noe som er på forsøksstadiet vet jeg ikke.
TSt
   #2
 14,509     0
Her finnes det ikke overganger. Du skriver ikke hva slags pipe det er men kanskje teigl siden den ser litt røff ut på overflaten. Det må gjøres på nytt. Anbefaler røykrør slik andre her anbefaler opover og med krumt benn. Viktig at dette gjøres rett. Det firkantete hullet i min leca pipe var helt forferdelig montert så det var godt å få den bort. Brukte igjennmuringsdel og tilpasset dette samt at jeg matte bruke del av leca blokk til å tilpasse til det store hullet i yttermantel.
   #3
 2,044     0
Må legge til at vi fjerna den gamle pipestussen i teglpipa. Hullet murte vi igjen med teglstein + tørrmørtel. Pusset så over med pussmørtel. Bare tull å bruke ildfast mørtel, resten av pipa er jo murt med vanlig sement.
   #4
 262     0
Det finnes ikke overgang, og det finnes ikke igjenmuringslokk for firkantet hull.
Hvis det er en 3 sjikts elementskorstein, så kjøper du et nytt inner-rør i keramikk.
Enten skjærer du ut av dette og tilpasser det som skal tettes, eller du kan bytte hele seksjonen som er "skadet".
sistnevnte krever riktig verktøy og erfaring og er normalt ikke noe vi anbefaler ufaglærte og gjøre.
Husk ildfast mørtel/masse til innerøret, Rockwool, og leca-petringer.

Lykke til
Signatur
HSt
   #5
 36,621     Lillestrøm kommune     0
Er de firkantet hullene små så går det an å meisle av deler av belegget på et igjenmuringslokk slik at dette passer til et mer firkantet hull på de store så strmmer det at det ikke finnes noe lokk.