593    16    2  

Trenger tips på peisovn som kan vere nær brennbar vegg uten brannmur

 397     0
Er ute etter ein tøff/funkis peisovn som vil ta seg bra ut i mitt nye funkisbolig. Har ikkje brannmur så den må ha muligheit til å montere nær vanlig vegg

Trenger bilde ogsåSmile

TDJ
   #1
 1 146     Nye Asker kommune     0
Funkis er forkortet ord for Funksjonalisme...; så du ser etter en funksjonell (dvs enkel og praktisk) ovn... (?).

Nordpeis har en mengde peiser / ovner som alle er bra; har selv denne https://nordpeis.no/Produkter/Ovn/Duo-2.
Med topp-rør kan den stå inntil 100 mm fra normal vegg. Fungerer meget bra hos oss.
Signatur
   #2
 70     0
Kan det vere et alternativ å sjå på elementpeis frå Nordpeis med integrert brannmursplate? Då vil du kunne setje den rett mot brennbare flater (gips tel som brennbare flater) i denne settingen.
   #3
 141     0
Er jo heller ikke verre en å sette opp en brannmur hvis du kan. Bruk brannmurspanel som ikke trenger lufting, 5cm tykk og kan limes rett på veggen. Vipps, så har du godkjent brannmur.

Ellers så må du jo bare se om du finner en ovn du liker selv, og som kan stå nærme treverk uten brannmur. Bare å sette igang å se på monteringsanvisninger til de ildstedene du selv synes er fine. Noen av de mest kjente produsentene av ildsteder er Jøtul, Dovre, Scan, Nordpeis, Contura etc.
   #4
 70     1
Husk at det uansett skal vere 30 cm frå brennbart materiale, men mindre omn/peis har dette integrert
   #5
 141     1
Nei det skal ikke alltid være 30 cm fra brennbart materiale, alle nye ovner idag har sine egne godkjenninger og krav til avstand ut til både brennbart og ikke brennbart materiale.
   #6
 1 647     Sørlandet     0
Men røkrøret skal. Hos meg blir det der utfordringen ligger. Selve ovnen/peisen er ganske lett igrunn.
TDJ
   #7
 1 146     Nye Asker kommune     0
Men røkrøret skal. Hos meg blir det der utfordringen ligger. Selve ovnen/peisen er ganske lett igrunn.

Tror at på de aller fleste "moderne" ovner kan man velge mellom bak- (side) og topp-montering av røykrør.
Ellers er jo "moderne" brannmurer stort sett 30 mm tykke og skulle vel kunne monteres i de fleste hjem Smile
Signatur

   #8
 1 647     Sørlandet     0
Jepp men hjelper jo fint lite om pipen er 50cm bred og røret står i senter dersom det er vanlig vegg inntil pipa. Hos meg er pipa jevn med den ene ytterveggen og dette er siden jeg ønsker ovnen på. Ergo kommer røkrøret for nærme brennbart uavhengig om det monteres topp eller bak:(. Ovnen jeg tenker på kan stå 5cm ifra (uten sideglass).

Mitt alternativ er å lage brannmur eller ha en elementpeis og bakmontert røkrør slik at dette blir skjult inne i peisen og således blir en del av elementene imellom rør og vegg. 

Lage brannmur blir stor jobb hos meg pga høy takhøyde/skråtak og yttervegg. Så må bestem helt opp dersom det skal bli fint.
TDJ
   #9
 1 146     Nye Asker kommune     0
Mulig jeg har skapt litt begreps-forvirring; med røykrør tenkte jeg pipe som i stål-pipe (med et isolert røykrør innvendig). Avstands-krav til brennbart tror jeg varierer litt fra pipe til pipe, men har slikt både hjemme og på hytta og det er ikke mange cm inn til veggen bak.
Men, tror kanskje konstruksjonen hos deg er annerledes.
Signatur
   #10
 1 647     Sørlandet     0
Røykrøret er ut fra rør ovn der er kravet likt 30cm om jeg ikke husker feil. Noen ganger går røykrøret inn i ei stålpipe andre ganger inn ien elementpipe eller teglsteinspipe, som har litt forskjellige krav.

(Jeg har en elementpipe)