#11
 70     0
Med mindre ein set inn ei brannmursplate, som kan pussast og gjerast flott med for eksempel microsement

   #12
 141     0
Riktig at det skal være 30 cm fra røykrør og ut til brennbart ja. Det finnes midlertidig en slags type skjold som du kan montere på røykrøret for å senke avstandskravet, men det er som regel ikke pent. Det finnes også isolerte røykrør som har betydelig mindre strålevarmepåvirkning men disse hadde tidligere ikke noen egen godkjenning slik at kravet fortsatt var 30 cm, men mulig at dette har forandret seg eller at det finnes noe annet produkt.

Hva med toppmontering av røykrøret til ildstedet?
   #13
 13     vestlandet     0
Har installert Lotus Prio M i stova, utan brannmur. Denne kan stå 15 cm frå trevegg på baksida . Veldig godt fornøgd med omnen. Vi fjerna lecapipa som stod i stova og sette omnen der pipa gjekk tidlegare. Har toppmontert halvisolert stålpipe opp gjennom det gamle pipeholet. Overgang til heilisolert pipe i bjelkelaget og vidare gjennom kaldloftet. Trur det var Jøtul som stod som leverandør av stålpipe.
  (trådstarter)
   #14
 397     0
Stålpipen kan ikkje flyttast Sad Det er 30 cm bak til bakveggen(brennbart) og til høgre er det 30 cm(brennbart). Dette er senter på stålpipen. Kan dette løysast?

Er det nokon som har sett bakmontert stålpipe på ein ovn som går opp i taket? Ser det jalla ut?

Trenger tips på peisovn som kan vere nær brennbar vegg uten brannmur - stove2.jpg - peterka
   #15
 13     vestlandet     0
Ville ha sjekka ut stålpipekatalogen til Jøtul. Finst mange løysingar der, sideforskyving, vegggjennomføring, bakmontert med støtte i golv osv. Så vidt eg hugsar treng ein berre 8 cm avstand til treverk med heilisolert pipe.
   #16
 176     0
Mitt tips: Finn den ovnen som passer ditt behov, både med tanke på design og størrelse (effekt). Så monterer du en tynn brannmursplate som nevnt over her dersom monteringsanvisningen sier at det er behov for det. Den kan som sagt limes rett på vegg og er veldig diskret. Kjedelig å få en ovn som enten er schtøgg eller for liten/stor bare fordi det var den som ikke trengte brannmur liksom Smile
Signatur