363    9    0  

Rørarbeid viftekonvektor

SNE
 24     0
Jeg bygger nytt, har anlagt energibrønn (mest for gulvvarme og varmtvann), men tenkte jeg skulle koble på 2 væske/luft viftekonvektorer (Clivet ElfoRoom 2 015.0) for kjøling av 2. etg. på varme sommerdager. Har et strekk på ca. 12 m fra VK til varmepumpe (Bosch Compress 7000 i 12 LWM). Hvor omfattende er dette. Min rørlegger, som holder på i huset nå vil ha 179.000 kr for tilkoblingen av disse, og det synes jeg høres helt vilt ut. Koster det virkelig så mye? Hvis det er riktig, så er det vel mer økonomisk å gå for luft/luft-baserte viftekonvektorer, når jeg kun skal bruke dem til kjøling (har fått pris på 35.000 for ett DX split anlegg, men trenger isåfall 2).

Håper jeg kan få noen gode innspill Smile


   #1
 1 646     Trondheim     0
Mente du å skrive 179 000 NOK?
For å kun koble opp to konvektorer? Det høres helt spinnvilt ut ja.
Signatur
   #3
 103     Oslo     0
Høres ut som et desimal/en 0 for mye om han ikke skal bygge rommet de skal stå i samtidig.

Er jo bare noen plastrør (tur/retur og drenering?) og montering av en konvektor som skal opp.

Rørleggeren kobler vel ikke opp strøm.

Kan jo være at pumpa må ha noe ekstra for å kunne kjøle, men det kan jo umulig være snakk om så mye.
Signatur
SNE
  (trådstarter)
   #4
 24     0
Her er opprinnelig tilbud fra rørlegger sum 105 428 kr (eks. mva). Da han forsto at det var to viftekonvektorer steg totalen til 179 000.

Rørarbeid viftekonvektor  - E3322559-B6EE-4018-9C22-3E14F890E20D.jpeg - SNE
   #6
 1 646     Trondheim     0
Vi la opp rør til kjølehjørne (splittaggregat, så det blir samme prinsipp) og da la de rør som kom ferdig med isolasjonsstrømpe. Tror ikke det tok dem mange timene, og mener vi vetalte noen få tusen for jobben.
I tillegg må kondensvann hånderes (i kjølehjørnet går det i en vannkanne som vi må tømme periodisk).

For meg framstår dette som helt ville priser og foreslår at du tar kontakt med noen andre (og om det er slik jeg tror bør du kanskje få den rørleggeren bort fra bygget ditt - virker ikke veldig seriøs på meg)

Edit: men hva er det egentlig som er priset her?
Er det jobben, eller er det jobben pluss all nødvendig utstyr, som vil si både viftekonvektor og kjølebatteri på teknisk rom?
Signatur
SNE
  (trådstarter)
   #7
 24     0
Edit: men hva er det egentlig som er priset her?
Er det jobben, eller er det jobben pluss all nødvendig utstyr, som vil si både viftekonvektor og kjølebatteri på teknisk rom?


Det som er priset er jobb + utstyr, men ikke viftekonvektor (som leveres av ventilasjonsfirma). Kjølebatteri er medtatt for ventilasjonsaggregatet, men vet ikke om det samme kan brukes for viftekonvektorene?


   #8
 1 646     Trondheim     0
Jeg hadde en diskusjon med min rørlegger da vi bygget for noen år siden. Da lurte jeg på å forberede ved å legge opp røranlegg.
Vi var innom pris, men det gikk aldri så langt at jeg fikk tilbud. Men mener det vi diskuterte da var andre størrelsesordener enn det du har fått.

Var jeg deg ville jeg ringt rundt til minimum 2 andre rørleggere, forklart hva du trenger, hvilke avstander det er snakk om og hørt hvilket prisområde de tror jobben vil ligge på.
Dersom de er OK å prate med ville jeg bedt om tilbud på jobben.
Signatur
   #9
 227     Bergen     0
Jeg har to viftekonvetorer selv. (Luft/vann anlegg)
De brukes riktignok til oppvarming, men kan brukes til kjøling. Da må det som det er nevnt over kobles et rør for kondensvann. Utover det er det helt likt.

Jeg koblet de selv, to rør med «standard VBV koblinger. Tok meg ca 4timer inkludert å borre igjennom murveggene i kjelleren.

Finn deg ny rørlegger 🙂
Signatur