HSt
   #11
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Ref Gardena på utløp, nei det er ingen utløpsperre, det er bare så lite fall og så mye kanter som vann henger på at vannet ikke drenerer fullstendig ut. Så tuten på Gardenakobling er åpen. I veiledning står det gjerne at alt må skrus av. Min q-tip bryter overflatespenningen og vannet renner/drypper ut.

Nå er min kran av annet fabrikat (vet ikke hvilket) men den tåler tilsynelatende hardere igjenskruing (rllerd lekker den) Men prinsippet er likt.

   #12
 767     1
Har aldri studert prinsippet, men på min stenger man normalt ved å skru forsiktig igjen. men for å tømme rør må man skru den noe ekstra inn, først da renner det vann ut fra dreneringshull.
HSt
   #13
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Tydelig at drenshull finnes på noen, skal vi tro at spindel eller gummi rundt denne tetter drenshull i åpen tilstand og igjenskrudd så er hullet fritt åpent ut. Står det slange på må den kanskje tømme den så uansett ville jeg koble fra slange.
   #14
 767     0
Ja det må også være mulighet for å slippe inn luft inne ved kranen, ellers vil det altid stå vann i røret. "tilluft" må nødvendigvis komme utenfra. mulig det tas inn rundt nøkkelen på de som ikke har drenering?
   #15
 24,668     Akershus     0
Tilluft kommer inn gjennom drenshullet. Tømt en hel vvb etter det prinsippet. Mye gurgling og tok en evighet.
Signatur
HSt
   #16
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Luft kommer inn via tuten på min så vannet må renne ut og bytte plass med luften. Derfor er det lett at vannlommen blir stående igjen. Vil tro at overflatespenningene gjør dette mulig også med drenshull.
   #17
 3,210     Vestlandet     0
Kanskje det går an å bore opp gardena-tuten noen dimensjoner? Slik at vannet slipper automatisk.

HSt
   #18
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Nei, jeg tror ikke det, det er jo en normal åpning på Gardena tut så den er ikke så liten, det er bare litt for mange kanter og kriker på veien ut og alle slike kanter og flater medfører at overflatespenninger får vannet til å henge fast sammen med lite fall så blir det slik tror jeg.

Q-tip boksen står rett på innsiden av vaskeromsdøren ok kranene er rett ved slik at den er tilgjengelig på høst/vinter. På min kran var ikke Gardenakoblingen så lett å skru av og på. (her står den nesten nedpå bakken, innsiden  går inn i kjeller).


Den skal for øvrig ikke stå med stenge punktet inne inne i veggen (tilgang på varme)

https://badeeksperten.no/shop/fm-mattsson-dobbel-3031p.html

"Lev.:

Link til produsent:
FM Mattsson
For kaldt og varmt vann
FM Mattsson dobbel utekran.
For kaldt og varmt vann.
Med tilbakeslagsventiler.
Sete/ventilhus plasseres i oppvarmet rom og skal ikke monteres i vegg.
Er drenerende når slange og overgang fjernes.
For veggtykkelse maks 400 mm.
Veggbrakett: Høyde 80 mm, bredde 200 mm, skruehull s/s 172 mm."


Men FM Matson skriver at slangen kan stå på

http://www.fmmattsson.no/kranguiden/velg-rum/hagekraner/installation/

Men på neste side er de tilbake til frakobling :

http://www.fmmattsson.no/kranguiden/varianter/
Ebe
   #19
 4,452     Vestlandet     0
Jeg har FM Matson enkeltkran. Det er noe av det sårøigste jeg har vært borti av kraner. Håndtaket av plast løsnet fra metallet første sommeren. Nå kan vi knapt stenge krana, den går bare rundt og rundt.

At en kran kan "stenges for mye" vitner om en forferdelig dårlig patent. Her burde det vært en fysisk sperre som slo inn lenge før man risikerte å ødelegge innmaten i krana.
Signatur
HSt
   #20
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Har ikke sjekket men tolker det slik at de nå har oppdatert/ vil oppdatere linken jeg la ut over. Jeg har vært på besøk hos noen med ødelagt innmat, min, av ukjent fabrikat virker som tåler mer, det burde derfor være mulig å lage ting litt mer solid. Problem er trolig st de bruker tynne vegger i rør for å redusere varmeledning