3,456    50    6  

Grave eller ikke grave?

 4,193     0
Avløpet  (kloakken) tett for andre gang på 14 dager... Fikk spylt opp begge gangene, men mistenker at det må sterkere lut til ganske snart - kan ikke ha spylebil flere titalls ganger i året Smile

Lurer på om neste skritt er en inspeksjon for å finne ut hva som er galt med det gamle røret (fra 1937), men samtidig er det jo å kaste 3000+mva ut vinduet hvis man må grave opp uansett? Kunne også tenke meg å senke kjellergulvet etterhvert, noe som taler ytterligere for å grave opp med en gang.

Samtidig skryter rørleggerne av resultatene man får ved å blåse inn strømpe i det gamle røret. Spørsmålet er hva det koster (ca 15 meter rør til senter av vei) og hvor bra det egentlig blir - er det noen som har prøvd?

  (trådstarter)
   #1
 4,193     0
Fikk forresten ikke lov å lage nytt innlegg under avløp, men det passer kanskje her også?
   #2
 3,210     Vestlandet     0
Jeg har ikke erfaring med strømpe, men er likevel litt skeptisk. Hvorfor har det plutselig begynt å gå tett liksom? Hvis det er på grunn av at røra er delvis kollapset, har det lite for seg med strømpe. Men de inspiserer vel med kamera før de evt legger strømpe?
TSt
   #3
 14,509     0
Rørene må fortsatt ligge i hverandre hvis du skal legge strømpe så dette forutsetter spyling og kamera kontroll i forkant. Der jeg bodde før i hus fra 1931 fikk vi beskjed fra naboer som allerde hadde lagt om at ingen skjøter lå i hverandre når de hadde gravd opp så en trengte ikke tenke tanken en gang. Er det vei hvor det er dyrt å grave i kan en vurdere men ellers ville jeg gravd og fått byttet. Da kan du samtidig sjekket dybde og få senket avløpet slik at det er klart for større arbeider i fremtiden hvis det ikke tas samtidig.
  (trådstarter)
   #4
 4,193     0
Noen som har lyst til å estimere pris på graving og bytte? Regner med at det er greit å ta både vann og avløp samtidig, ingen grunn til å tro at vannrøret holder evig heller...

Jeg har ikke erfaring med strømpe, men er likevel litt skeptisk. Hvorfor har det plutselig begynt å gå tett liksom? Hvis det er på grunn av at røra er delvis kollapset, har det lite for seg med strømpe. Men de inspiserer vel med kamera før de evt legger strømpe?


Strømpe forutsetter kamerainspeksjon ja, som sikkert koster penger selv om de konkluderer med at man ikke kan bruke strømpe. Fordelen er at man finner ut om det er tett under kommunal vei eller bare i hagen, hvis røret i veien er ok har jeg hørt at man kan stikke plastrør inni og slippe graving der.

Er det vei hvor det er dyrt å grave i kan en vurdere men ellers ville jeg gravd og fått byttet.


Røret er koblet på i senter av vei, dermed er det 3-4 meter som potensielt er dyre ja...


   #5
 919     Norge     0
Du har vel ikke plastrør siden de er så gamle?
Jeg hadde kamera i vår inne og avdekket rørbrudd.
Forsikringsselskapet dekket alt inkl kamerainspeksjon men det gjaldt kun plastrør. Sjekk dine vilkår. Inspeksjon dekker de uansett vil jeg tro?

Pris her var ca 30.000kr for skifte av bruddstykket.
   #6
 6,009     Finnmark     1
Vet ikke om det er mye å vurdere engang, med rør fra 1937......
Tror det blir mye mikk makk med strømpe, og kanskje resultat at det må graves uansett..........Tviler på at det er mye billigere med strømpe, siden det sikkert blir to rørleggere som "arbeider" dagesvis med det!! Wink
En av nabo hadde stadig tett kloakk, det var "betongrør" som kollapset.........

Om du skal senke gulv mm og har lyst å bytte vannrør også, da er det bare å grave!
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 4,193     0
Tipper det er betongelementer man brukte før krigen, og da er nok forsikringen verdiløs i dette tilfellet:

a. Ved bruddskade på utvendige ledninger, rør, tanker og kummer, bunnledninger som ligger i grunnen under boligen, beregnes erstatningen på grunnlag av de totale reparasjonskostnader. Det beregnes 5 % fradrag for hvert år gjenstanden er eldre enn 20 år. Fradraget beregnes av eldste rørdel. Det gjøres ikke fradrag på plastrør.

jaf
   #8
 6,310     tromsø     0
Det kan være røtter fra et tre. Som finner veien til en skjøt. Tetter fort røret.
   #9
 8,022     Bærum     0
Jeg var i samme situasjon som deg oddbjoh, for 2 år siden. Siden vår stikkledning går under kommunal vei før den entrer hovedavløp, gravde vi opp så tett inntil veien som mulig. Vi fikk lagt ned plast på et strekke på 7-8m frem til røret forsvant under veien, og så ble det strømpe under veien for å slippe store kostnader ved å grav opp kommunal vei som ble asfaltert året før.

Strømpe er fullgodt alternativ mhp forsikring ved evt senere skader. Men det er definitivt billigere å grav opp og legge plast hvis man har mulighet til dette. Som du også påpeker kan du bare glemme forsikring på dine gamle rør fra 37'.

For å avgjøre om det er mulig å legge strømpe må du ha kamerainspeksjon. Koster rundt 3-4k. Vi fikk fastpris på strømpearbeidet vårt. Betalte rundt 35k for 10m strømpe.

   #10
 10,486     Akershus     0
For å estimere prisen, kan du sjekke hva det koster å leie minigraver en helg, sjekke hva alle rørdelene koster på en eller annen nettbutikk (billigvvs, vvskupp, vvskomplett, megaflis, etc), og hva en rørlegger tar for røffly en halv dags jobb med kobling.

Litt egeninnsats her sparer deg glatt summer tilsvarende et par sydenferier.
Signatur