5,720    40    4  

Hadde du godtatt denne installasjonen på ditt hovedbad? (*BILDER*)

 18     0
Hei!

Om du hadde blitt presentert for dette badet på nest siste befaring før overtakelse, hadde du godkjent jobben/løsningen som er gjort? Vi var klar over at varmtvannsbereder ville bli plassert i hjørnet av badet (ikke optimalt, men ok), det vi derimot reagerer sterkt på er de utvendige rørene og vannmåleren. Ingenting av dette er synlig på tegninger, og vi forventet virkelig at for et nybygg i 2018, ville slike ting være skjult i vegg med avluke. 

Er dette virkelig «normal» praksis? Kunne godtatt løsningen om det hadde vært i en teknisk bod eller vaskerom, men disse utvendige rørene ødelegger hovedbadet vårt fullstendig ... Hadde du godtatt denne installasjonen på ditt hovedbad? (*BILDER*) - IMG_2118.JPG - Krampojkarna
Hadde du godtatt denne installasjonen på ditt hovedbad? (*BILDER*) - IMG_2113.JPG - Krampojkarna
Hadde du godtatt denne installasjonen på ditt hovedbad? (*BILDER*) - IMG_2119.JPG - Krampojkarna

   #1
 932     Bergen     0
Nei

Jeg syns også rørleggere er de verste. De tror de er fritatt fra estetiske hensyn. Se på alt hva de spyr opp på veggene i de tusen hjem.

   #2
 24,521     Akershus     0
Tilleggsspørsmål, er det ekspansjonskar i installasjonen?
Signatur
   #3
 237     1
Skjønner godt at det der ikke synes dette her noe pent å se på.

Samtidig så vil jo varmtvannsberederen uansett måtte stå på gulvet der i hjørnet og det vil være noe rørtilkoblinger til den. Regelverk for vanninntak, stoppekran, filter og måler kjenner jeg ikke. Tror likevel ikke at jeg personlig ville ha det bygd inn i vegg.

Ekspansjonskar som KjellG nevner bør nok være på plass (nok av kommentarer om varmtannsberedere som åpner sikkerhetsventil pga. høyt trykk). Så ser det ut til at du/dere skal ha en vaskemaskin ved siden av.

Hadde det vært meg tror jeg at jeg hadde tatt opp dette med utbygger. Vært litt sur og grinete. Gått for å få inn ett ekspansjonkar på utbyggers regning (selv om d kanskje ikke er i spesifikasjonen). Samtidig som jeg hadde sett på hvordan jeg selv kan bygge inn dette sammen med vaskemaskin. Da kan man få skjult bereder (ekspansjon) og vaskemaskin bedre samtidig som man får benkeplate på toppen. Bereder og røropplegg kan f.eks skjules bak en møblefront/side som enkelt kan hukes av og på. Lag "åpen sokkel" i bunn og lufterist i plate på toppen slik at varme fra bereder kommer ut.
   #4
 3,277     I huset mitt     1
Også greit at man lager litt lufting for å lufte ut ev kondens som blir på det kalde inntaksrøret når dette står på et varmt bad.Wink
   #5
 24,521     Akershus     0
Kan dette egentlig gjøres særlig annerledes? Problemet her er vel mest at utstyret heller burde stått gjemt i et teknisk rom, men da kommer økte kostnader til tett gulv, sluk osv.

Her kunne en kanskje bygd et skap rundt hele greia? To dusjdører hengt på veggen med frostet glass?
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 18     0
Takk for alle svar så langt Smile

Er førstegangskjøper, og noe faglig kompetanse skal jeg ikke skryte på meg. Noe ekspansjonskar er nok derimot ikke installert, hvert fall ikke meg bekjent.

Har forhørt meg rundt, og et familiemedlem med over 30 års erfaring som prosjektleder i byggebransjen mener dette er elendig og ikke akseptabel utførelse. Han mener en underentreprenør i en tidlig fase høyst sannsynlig har bommet med oppstikket, og at dette opprinnelig må ha vært tiltenkt i vegg. Nettopp denne veggen har helt annen tykkelse kontra resten av veggene, og årsaken til dette er nettopp fordi det skal være plass til rørene, ifølge han.

Han viser også til Bustadføringslosven §7 som sier at entreprenøren skal utføre arbeidet på faglig godt vis og ellers ivareta forbrukerens interesser og omsynet til miljøet. Videre kommer det frem i loven at "... det er forskjell på krav til «finish i en bod og på et bad".

Selv har jeg ikke nok kompetanse til å påstå at alt av rør og koblinger kunne være plassert i vegg, men det mener da hvert fall samtlige andre jeg har diskutert saken med. Finner det også påfallende at i leiligheten til bestemoren til min samboer, som vi nå må bo i før overtakelse, har samme installasjon plassert nettopp i vegg på bad med luke til vannmåler. Dette bygget er i samme kommune og oppført på midten av 80-tallet ...   #8
 3,277     I huset mitt     0
Bra forslag med det inntaksskapet, bør kunne tilpasses eller trådstarter lager et eget vha skapstammer, etc.

Men man kan jo lure på hvor ev fordelerstokken er plassert siden den ikke sees på badet der?
Antar at det er rør-i-rør på så nytt bygg?
  (trådstarter)
   #9
 18     0
Likt det inntaksskapet nevnt over her er nettopp noe slikt vi hadde forventet.

Fordelerskapet er plassert i vegg like bak toalettet, altså på veggen til venstre for døren (til høyre når du kommer inn på badet) som vises på det siste bildet i tråden.