#11
 2 467     0
Dette kunne (og burde...) selvsagt vært gjort mye penere, selv uten inntaksskapet foreslått i innlegg #7.

Stikkene litt bedre plassert og lavere på veggen (under topp av bereder og vann-veggboksene), og brukt penere forkrommet rør det siste stykket bort til vaskemaskinkrana (som sammen med avløpet kunne vært litt nærmere døra), så kunne alt det andre, inkludert selve berederen, vært skjult i et relativt "vanlig" baderomsskap, med en hylle oppå berederen.

   #12
 664     0
Hvor i trådstarters installasjon hadde det vært best å installere et ekspansjonskar? Blir installert helt likt hos meg, men kan heller ikke se at det er noe ekspansjonskar der. Men dette er på et vaskerom og det blir skjult bak skyvedører.
   #13
 21 316     Akershus     0
Dersom det ikke er tilbakeslagsventil før vvb, så kan ekspansjonskar settes hvorsomhelst på kaldvannsnettet. Med tilbakeslagsventil, må karet monteres mellom tilbakeslagsventil og vvb.

Ser en på det viste inntaksskapet så står karet her. Det forutsetter at det ikke er tilbakeslagsventil ved vvb.

Størrelsen på karet bestemmes av størrelsen på vvb.

Det er anbefalt at karets fortrykk kontrolleres en gang pr år. Enkelte kar har fortrykk med nitrogen. De holder gjerne trykket bedre, men en trenger ekstrautstyr om en vil etterfylle med nitrogen. Dersom en sover i timen og trykket lekker ut vil vanntrykket inne jevnlig stige til 9 bar (hver natt) og sikkerhetsventilen på vvb vil skvette «kontinuerlig
Signatur
   #14
 3     0
Det er vanlig at vannledningen kommer opp av gulvet ved siden av berederen med tanke på kondens, og diverse komponenter som skal festes til vannintaket. Dette er den mest praktiske løsningen hvis vvb blir plassert på et vaskerom eller en bod med sluk. Nyoppførte hus i dag, pleier ikke å få vvb plassert på hovedbad.. I dette tilfellet burde rørlegger selvfølgelig brukt et kombiskap. Disse skapene er svindyre, så de blir ikke så hyppig brukt på eneboliger, men leilighetskomplekser.. Velger man å bruke et slikt skap, må vannledningen komme opp i veggen under plassering av skap, så må vannledningen isoleres.

Beredere som blir levert i nye hus i dag, kommer med ekspansjonskar på toppen..
  (trådstarter)
   #15
 18     0
Takk for tilbakemelding!

Løsningen er en pågående sak etter at jeg holdt igjen et vesentlig beløp på overtakelsen. Jeg ringte nemlig rørlegger på eget initiativ dagen før overtakelse. Han kunne fortelle at det ikke hadde vært noe problem å legge hele denne installasjonen med rør og koblinger skjult i vegg, men det ville gitt en merkostnad på omtrent kr 10.000 for entreprenøren. Dette forslaget ble derimot skrotet av entreprenøren i en tidlig byggefase, her skulle ting gjøres billigst mulig.

Jeg mener entreprenøren her har spart seg til fant på bekostning av meg som forbruker, og ødelagt et hovedbad i en ny bolig til 3.5 million for å selv spare skarve 10.000 kroner ..
   #16
 171     Nord-Norge     0
Hvordan er det med ansvarsforhold, har du hovedentreprenør som igjen engasjerer underentreprenør eller styrer du prosjektet selv? Ble dette notert ned som utbedringspunkt på sluttbefaring eller er dere på annen måte enig om utbedring? Kan være lurt å ha byggeleder/takstmann eller annen fagkompetanse med seg når man har sluttbefering.

Når det gjelder løsning ville jeg tenkt som KjellG er inne på, bygge inn/rundt, enten dusjvegg, skap variant som dette: http://www.samdal.com/Bad_Skap.jpg?maxwidth=900 ellers så kan du kanskje kle rundt med samme baderomspanel: https://prnt.sc/l7vlf1 (med hengsler slik at sidene kan åpnes).

Tror du får saken kjappere ut av verden med å legge frem et slikt forslag til kreativ utbedring til entreprenør, kontra å kreve riving/flytting av vegg osv osv. 

  (trådstarter)
   #17
 18     1
Dette er en prosjektert bolig der utbygger har hatt hele ansvarsforholdet og videre engasjert sine underentreprenører.

Vi kommer naturligvis til å bygge inn hele installasjonen bak et skap, og antakeligvis benkeplate over vaskemaskinen som står ved siden av for å få ting til å se noen lunde ok ut.

Det jeg er opptatt av er å oppnå økonomisk rettferdighet for denne stygge løsningen utbygger har satt sammen. Jeg har nå engasjert både byggingeniører og takstmann som begge mener denne installasjonen på vårt hovedbad har en klar verdiforringelse på den totale verdien av boligen. Nettopp dette irriterer meg, grenseløst. Her har entreprenør selv spart noen usle tusenlapper, og påført meg og min samboer det som kan vise seg å bli en økonomisk smell ved salg på sikt.

Badet er for øvrig bare én av flere (etter min mening) helt katastrofale løsninger i den ferdige boligen. Nå er jeg til de grader selv amatør når det gjelder boligbygging, og nettopp derfor jeg har betalt profesjonelle folk som driver med dette på heltid. Sett i etterkant tenker jeg derimot at jeg over helgen burde legge fra meg IT-karrieren og heller bli både arkitekt og byggeleder av yrke, på dagen! Standarden her i distriktet er hvert fall ikke høy. Bildet under viser hovedinngangen i vår nye bolig. Sikringsskap, modem, stikk og ledninger som etter min mening får hele entréen til å se ut som en romstasjon klar for «take-off . Om du legger til at vi har 2 store boder i samme etasje som ikke er brukt til noe som helst, er det helt ubegripelig for meg hva arkitekten og byggelederen egentlig har drevet på med i planleggings- og byggefasen ...

Hadde du godtatt denne installasjonen på ditt hovedbad? (*BILDER*) - IMG_2315.JPG - Krampojkarna

O_K
   #18
 431     0
Virker dårlig planlagt det der ja. Siden dette er et nybygg burde det jo være mulig å planlegge inntak av vann og fiber bedre. Selve sikringsskapet kan det nok være mer diskusjon om. Vet om mange som klager på å ha sikringsskap i bod fordi døren må kunne åpnes, og da begrenses det hvor mye hyller og innredning som kan være der. I gangen din så er det vel i høyden et par knagger som kunne brukt den veggplassen uansett, så med mindre resten av gangen er veldig liten så er jo ikke de så ille.

Ellers ser Fiber / bredbåndsløsnigen helt håpløs ut, hvorfor legge opp en kabelkanal under sikringsskapet bare for å ta imot 1 ethernetkabel? Hadde du fått strømmen opp dit også, buntet sammen strømledningen, og laget deg en kortere ethernetkabel så hadde det hjulpet litt. Du kan prøve å få tak i et teknikkskap i samme bredde og dybde som sikringsskapet og montere det under, da får du en mer glatt og enhetlig ytterflate.

Mye av problemet med å ha denne typen tekniske installasjoner åpent slik du har i gang og på badet er at ikke bare ser det rotete ut, men det er kronglete å holde rent for støv som legger seg der. Glatte ytterflater er helt klart å foretrekke.
   #19
 56     0
Trist å se slik planlegging og arbeid i en ny bolig.
Flisleggeren har heller ikke vært så veldig nøyaktig, ser stor variasjon under fotlisten!
   #20
 3     0
Jeg hadde heller ikke akseptert flisleggingen. Det er talling, og fugene stemmer heller ikke overens. Trist !!