(trådstarter)
   #11
 1,943     0
Kan jo oppdatere med at arkitekt melder at innvending taknedløp er ikkje valgt av estetiske grunnar, men er det som er rekna som tryggare enn utvending. Av Sintef visst.

Eg deler kontorlandskap med ein del byggingeniørar, og får høyre av dei at innvendige nedløp funger fint  om dei er isolert og bygd på riktig måte. Men at det er riktig at avrenning frå flatt tak i utgangspunktet kan vere problematisk.

Om eg forstår det riktig er problemet med utvendige nedløp at dei raskare frys til, som fører til at det dannar seg ein dam på taket.

   #12
 2     1
Har en kompis som bygget med innvendig avløp, og han angrer veldig. PÅ vestlandet er det en del nedbør, og han plages av støy fra sildrende vann fra avløpene. Viktig å lydisolere.

mvh
   #13
 78     Vestfold     1
Vi flytta inn i hus nå i høst med innvendige taknedløp. Det ene nedløpet går tom ned gjennom soverommet vårt. Vi har ikke merka noe som helst til sildring, så antar det er godt isolert(det er kasset inn). I kjelleren er det uisolert og der høres det når det regner. Det er støpejernsrør. Fikk ingen indikasjon på at det hadde vært problemer her fra forrige huseier, og det ser ikke ut som noe er byttet relatert til dette på mange mange år.
Konklusjon: Ikke noe problem, forutsatt (som alt annet) at det er fagmessig prosjektert og utført. 
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 1,943     0
Jo, lyd er vel også ei "greie". Murar hos oss meiner vi ikkje kjem til å høyre noko som helst gjennom klinkerblokka og gipsplata.

Sjølve huset har utanpåliggande taknedløp, og dette er dei største takflatene (skrå tak). Saka gjeld altså  to "påbygg" med flatt tak, der det største har ei flate på litt under 23 kvm. Litt vatn vil det jo bli her også, men ikkje frå eit heilt hus. Det vil dermed ikkje vere enorme mengder vatn i desse rennene, og det er vel ein fordel i forhold til lyd.

Eg oppfattar hovedproblemet som kondens som over laaaang tid kan gje fukt i veggen. 
   #15
 451     Stavanger     0
Hva med å lage et innhykk i veggen, el slags hakk i husveggen, så ha nedløpsrøret inni der. Dette sjuler mann lett med kledning,eller betongplater?
   #16
 70     Bergen     0
Her er linken til hvorfor det anbefales innvendige taknedløp ved flate tak http://www.sintef.no/Byggforsk/Nyheter/Planlegg-neste-vinter-na/

Når det gjelder "redselen" for å få dammer på taket dersom slukene tetter seg er dette ivaretatt ved at det er laget hull i gesims hvor vannet vil renne vekk før det evt presser seg uønskede veier  :)
Disse overvannshullene er lagt i nærheten av inngang eller tilsvarende steder slik at vi tidlig vil merke at her må det tas affære. Såfremt jobben er gjort fagmessig mener jeg derfor at dette er en god løsning, og at frykten for problemer er overdrevet.

Estetisk sett mener jeg for øvrig funkishus uten utvendige taknedløp er penere uten at det er et stort poeng...

   #18
 372     trøndelag     0
Innvendige  nedløp fryser aldri. Det stiger oppvarmet luft opp gjennom rørene som smelter snø og is rundt sluket. utvendige nedløp derimot ... Husk at takvann  er ikke farligere å føre i rør gjennom huset enn vannet fra bad og kjøkken . Ved utvendige nedløp blir gjerne vannet ført til et drensrør inntil husveggen som har en tendens til å gå tett etter x antall år.
  (trådstarter)
   #19
 1,943     0
Ja, eg googlar og googlar.

Icopal seier:
Taknedløp
Avvanningen kan skje enten til utvendig takrenne og nedløpsrør eller til innvendige nedløp. Kan man
velge fritt mellom disse to mulighetene, vil innvendige nedløp være å foretrekke. Hvilken løsning man
velger, avhenger av bygningens karakter og takets utforming. Vann må alltid ha fri adgang til
nedløp/sluk. Nedløpene må plasseres på takets laveste og varmeste sted. Et tak bør ha minst to
nedløp, hvorav det ene kan være overløp.


Teksten er henta frå denne pdf'en:
http://www.icopal.no/Dokumenter/~/media/4D57ADDD6DCF4C48BB64BDFF1737559A.ashx

Eg har til no ikkje funne kjelder som seier at ein burde velge utvendige taknedløp i staden.

"vår" rørleggar var mest opptatt av kondens i røyra, ikkje frost. Som sagt tidlegare ser eg at Glavaflex har eit produkt der ein velger kor tjukk isolasjonen / diffusjonssperra rundt røyret skal vere ut frå kor fuktig klimaet er, og kor store svingningar ein har i  temperatur. Så nokon har i alle fall tenkt og prøvd å gjere noko med kondens-problemet.

Og nei, eg skal ikkje tvinge rørleggaren, men eg vil jo vite kva som stemmer og ikkje stemmer.
  (trådstarter)
   #20
 1,943     0
Oppdatering. Innvendige taknedløp er lagt, der vi gjorde skriftlig avtale med rørleggar at dei ikkje har ansvar for skader som måtte oppstå som følge av at taknedløpa er i veggen.

Taknedløpa er litt tjukkare plastrøyr isolert med Armaflex. Røyra er lagt i eit utfrest spor i scanblokk - mur. Det blir lagt gips utanpå, og satt inn ei inspeksjonssluke ved golvet i nederste etasje.

Vatnet som skal renne i røyra er nokså begrensa i volum, og trur ikkje at lyd vil vere noko problem.