887    33    3  

Ny varmtvannsbereder (i himling)

 11     0
Har en liggende Høiax 110L bereder i himling på bad som sluttet å virke etter 17 år. Sjekket sikring, og trykket på reset-bryter uten hell. For å rive himling, bytte bereder og reetablere himling har jeg fått tilbud på ca. 60000. Nå forsøker jeg å finne alternative løsninger. En mulighet er å plassere bereder i benkeskap på kjøkkenet i stedet. Problemet her er i følge rørlegger at eksisterende rørføring på 12mm ikke er tilstrekkelig til å forsyne dusjen som har 16mm tilførsel. Det er visst heller ikke mulig å trekke nytt rør ved å hekte 16 mm på det gamle 12mm røret og dra gjennom til fordelerskapet, siden rørene etter all sannsynlighet er festet. Rørene går over himling på bad og gang, og ut fra vegg på kjøkkenet. Så da er spørsmålet om dette er sant, at det er klin umulig/uforsvarlig å forsyne bereder med 12mm kaldtvann, og badet med 12mm varmt. Eventuelt om noen har tips til alternative løsninger. Setter stor pris på all mulig hjelp her

   #1
 24 036     Akershus     0
Har du gjort all mulig feilsøking på dagens vvb?
Termostater kan kanskje skiftes. Samme med varmeelement. Dersom du har tilgang til dette, ville jeg startet der.

Ad rørdiameter. Tynne rør fører til trykkfallgrunnet strømningsmotstang. Ulempenmed tynne rør er mao både diameter og lengde. Om en minimerer 12 mm lengden til minimum, så kanskje det er akseptabelt. Selv dette synes bedre enn når enkelte dusjer med fotdreven feltdusj.

Forøvrig, innbygging i himling synes ikke å være noen optimal løsning.
Signatur
   #2
 3 738     Asker     0
Først prisen. 60k er nok der landet ligger. Høres hvertfall ikke ut som øvre pris. Er en god del jobb tenker jeg. Kanskje du kan få det rimeligere ved selv rive, og leie inn noen til gips+sparkel+male. Evt gjøre de tre siste selv.

Det sagt. Ville jeg personlig sett etter alternativer plassering. Høres ut som vrient med tanke på drenering, fukt og vedlikehold/inspeksjon.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 11     0
Jeg har begrenset kunnskap når det kommer til feilsøking. Å bytte deler måtte i så fall bli noe en rørlegger kommer for å ordne. Han jeg spurte sa at han ikke kunne garantere noe hvis han byttet termostat. Jeg forstår det også slik at beredere har en forventet levetid på ca. 20 år, så jeg vet ikke hvor lurt det er å legge penger i den gamle. Jeg er enig i at å ha den i himling er lite optimalt, men dersom den må skiftes er det ikke så mange andre steder å gjøre av den. Alternativet er som nevnt å flytte den til kjøkken, men da må flere himlinger åpnes. Ellers kan jeg sette den i kjeller, men da må det kjerneborres gjennom baderomsgulvet. Ser for meg at det blir kostbart
HSt
   #4
 35 454     Lillestrøm kommune     0
Er det ingen luke opp til service panelet i VB i dag ?

Jeg ville prøvd å sage meg frem til dette og byttet element eller termostat og etablert luken. Lappingen av er badetak kan da ikke koste så mye hvis det bare er et for stort hull?
  (trådstarter)
   #5
 11     0
Jo det er inspeksjonsluke. Det er denne jeg har benyttet for å trykke på reset og inspisere (etter beste evne). Herfra kan det vel være mulig å bytte ut komponenter, selv om det er litt trangt. Så gjenstår spørsmålet om det er fornuftig å utbedre en 17 år gammel bereder
HSt
   #6
 35 454     Lillestrøm kommune     0
Hvis prisen er 60k så mener jeg jo at det er lønnsomt

Jeg har VB fra huset var nytt i ‘87 så langt ingen behov for å bytte denne

Hvis du ikke skal bo der i 30år så er det jo lurere å la nestemann ta jobben. Han gjør forhåpentligvis mye selv
Signatur

   #8
 1 420     Oslo     0
I det huset jeg sitter i nå er berederen fra 1983. CTC Hovenette type 150 - som fungerer ok. Det har aldri vært skiftet noen deler. For noen år siden ringte jeg og fikk rede på at reserve varmeelement lå på lager.

Til TS: Legg ut noen bilder av bereder, inspeksjonsluken m. m. Høiax er et anerkjent merke.
Kjenner du ikke en elektriker som kan feilsøke på problemet?

PS.: Leste ikke KjellGs innlegg før jeg postet mitt.
Signatur
   #9
 24 036     Akershus     1
En kan trolig teste dette med innsats av:
Stålampe
Testledninger med krokodillellemmer
Skjøteledning
Litt instruksjon fra BB.

Vær obs på at en holder på med 230V og må passe fingrene. Ingen unger i nærheten!
Er vvb fast elektrisk koblet eller over stikkontakt?
Signatur
   #10
 1 420     Oslo     2
BBs store team av DIY-gutter står parat til å påbegynne feilsøkingen! Grin
Signatur