1 165    22    1  

Problemer med fall i dusj i ny leilighet

 26     0
Hei!

Overtok en ny "nøkkelferdig" leilighet for en liten stund tilbake.

Under overtakelsesforretningen hadde jeg med en uavhengig takstmann som fant ut at det bare var delvis fall i dusjen (kun på én side). Dette ble bekreftet og lovet utbedret raskt.

Det som er skjedd nå er at fugemassen rundt dusjsonen er erstattet med silikonfuge og de har tatt opp igjen flisene og fjernet ett lag med fugelim for å angivelig lage fall på den siden hvor det ikke var.

Jeg ble ikke rådført om at det ville bli silikonfuge etter utbedringen - jeg ønsker i utgangspunktet at badet skal se slik det var fra fabrikk -- bare med riktig fall! 

Forstår det slik at fugemasse er bedre, samtidig som jeg synes det ser bedre ut i en dusjsone. Argumentet til han som var ansvarlig for utbedringen var at det var mer estetisk, men jeg er ikke enig, og jeg tror det ble gjort slik fordi det var billigere.

Nå har jeg testet med klinkekule i den utbedrede dusjsonen, og det faller ikke mot sluket før jeg legger kula halvveis inn i dusjen. Sluket er inntil veggen og ikke i midten av dusjsonen.

Kan jeg kreve at de ser på det igjen, opp mot kravene som er beskrevet i TEK-10? Kan jeg kreve at de legger fugemasse der det nå er blitt silikonfuge?

Når jeg skal selge leiligheten, hva slags problemer kan jeg vente nå som badet ikke er slik det opprinnelig skulle være, fra fabrikk?

Kanskje jeg bare overdramatiserer, men synes det er en kjedelig situasjon å være i, i første leilighet, spesielt nå som ingenting vil skje før august sannsynligvis. Nå må jeg sikkert ut med 5000 penger for en våtromskonsultasjon for å forsikre meg om at det er riktig òg..

Takk for eventuelle svar. Smile

HSt
   #2
 29 160     Lillestrøm kommune     0
Og uten silikonfuge er det vel ikke fagmessig utført
  (trådstarter)
   #3
 26     0
Hei. Legger ved noen bilder. Klinkekulen må lenger ned for at den skal trekke mot sluket. Man ser også silikonfugingen, rundt kanten av dusjsonen, hvor det tidligere var fugemasse, før de måtte ta opp flisene for å fikse fallet.

Problemer med fall i dusj i ny leilighet - dusj-3.jpg - joyful
Problemer med fall i dusj i ny leilighet - dusj-6.jpg - joyful
Problemer med fall i dusj i ny leilighet - dusj-5.jpg - joyful
Problemer med fall i dusj i ny leilighet - dusj-4.jpg - joyful
Problemer med fall i dusj i ny leilighet - dusj-2.jpg - joyful
Problemer med fall i dusj i ny leilighet - dusj-1.jpg - joyful
   #4
 3 083     Asker     0
Er jo litt klønete lagt. Burde nr 1 hatt et sluk som tok hele bredden. Da kunne man enkelt hatt ensidig fall. Men når
Det nå er slik er det jo tre rader med ensidig og siste litt anderledes egentlig. Like greit å få en sjekk kanskje.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 26     0
Takk for svar.

Dette er baderom som shippes fra Italia e.l. og heises inn wholesale i nybygg. Utrolig rart at det ikke på noe tidspunkt i prosessen før overtakelse blir sjekket at det faktisk er fall. Det plager meg at man skal måtte bruke penger i etterkant for noe som skulle ha vært nøkkelferdig og som nå ikke er i henhold til det referansebadet man originalt tenkte man kjøpte..

Det jeg egentlig lurer på er om jeg bør få de til å fuge det igjen, denne gang med fugemasse (sement?), eller om det egentlig er greit med silikon. Antar at silikon vil bli stygt fortere og kanskje er mindre tett. Må de ta ta opp flisene igjen?

Det blir igjen litt vann i dusjen etter dusj, men bare en hinne oppå flisene og ikke noe særlig utenfor dusjsonen.
HSt
   #6
 29 160     Lillestrøm kommune     0
Det skal være fleksibel fuge, silikon, i hjørne overganger, men midt utpå et gulv skal det jo være normsl flis fuge.
   #7
 143     0
Det er synd at du på et nytt bad skal få sånne unødvendige tullefeil. Det virker på meg som at når håndverkere må rette feil, så skal de prøve lure seg unna med slurv og tulleløsninger. Stå på ikke gi deg før det er blitt rettet opp.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 26     0
Sender beskjed om at jeg vil ha vanlig fuge i stedet, så får vi se. Vil også at de dokumenterer at fallet er iht TEK10.

Ser det er størkna fugemasse på en del fliser også, håper det er mulig å få fjerna.

Takk for svar. Smile
TSt
   #9
 9 870     1
Det er jo nivåforskjell mellom to filser, i og utenfor dusjsonen. Var det slik før reparasjonen også ?   Tror en må ha fleksibel fuge pga dette her siden fugen skal opp på kanten av flisen som ligger høyere også (over den nederste flisen) 
   #10
 143     0
Det er jo nivåforskjell mellom to filser, i og utenfor dusjsonen. Var det slik før reparasjonen også ? Tror en må ha fleksibel fuge pga dette her siden fugen skal opp på kanten av flisen som ligger høyere også (over den nederste flisen)

Tror ikke du må fleksibel fuge på grunn av nivåforskjell, men er ikke sikker. Det ble ikke brukt fleksibel fuge ved nivåforskjell på mitt bad, men flislegger fra Bademiljø, har slurvet å gjort masse andre feil, så dette kan også være feil. Det er veldig synd at vi som privatpersoner ikke kan få tilgang til våtromsnormen, uten å måtte betale tusenvis av kroner. Vi kan derfor ikke vite sikkert om noe er fagmessig utført, når først håndverkeren er tatt i juks og slurv, blir man veldig mistenksom til resten av arbeidet også. Det har jeg blitt, etter at Bademiljø har fullstendig misslyktes i å renovere badet mitt.
Prøv å kontakte fagrådet for våtrom, de har svaret.
Signatur