14,436    14    9  

Regulering av vanntrykk med trykkreguleringsventil.

 209     Eiksmarka     4
Regulering av vanntrykk med trykkreguleringsventil. -  - MagnusFuglerud

Noen som vet hvordan man justerer en slik trykkreguleringsventil?
Det står 'loose screw to adjust', men jeg skjønner ikke helt hvordan den fungerer.

Jeg har et konstant trykk på 6, men når jeg skrur på varmtvann på fult stiger den til 9,5 og det begynner å dryppe fra noe jeg antar er en slags overtrykksventil.

Når vi bruker vann (trekker ned i do og ellers så smeller det litt i rørene våre)

Jeg har oljefyr koblet mot denne ledningen.

HSt
   #1
 36,401     Lillestrøm kommune     0
Trykket inne er alt for høyt, selv 6Bar er over hva det bør være. Du trenger en ekpansjonstank, en liten tank med en gummimembran inni og en luftlomme på oversiden som jevner ut trykket. Vann utvider seg når det varmes opp derfor er dette problemet koblet til påslag av varme.

Ofte betjenes skru ratt ved at en løfter de opp og de da kan roteres, litt usikker på om denne beskrivelsen gjelder din. Jeg ville satt trykket til ca 5Bar.

Har en rørlegger koblet dette burde det være grunn til reklamasjon.
   #2
 10,486     Akershus     0
4 bar er vel normalt anbefalt.
Når du tapper varmtvann, fylles det kaldt vann inn i tanken. Når dette varmes opp, stiger trykket, og du vil oppleve høyere trykk. Ventilen du har fungerer også som tilbakeslagsventil, slik at det høyere trykket inne ikke kan presses ut i kommunalt nett igjen. Vi har samme "problem", men har stilt trykket i huset til 3 bar (jeg har ikke giddi justere ventilen fra standard), og trykkavlastingsventilen på varmtvannstanken åpner ved 8. Det drypper da litt ut i en slange som går i sluket. Dette er ikke ideelt, da det høyere trykket sliter på kranene, men det er litt midlertidig. Hadde dette vært permanent oppsett, ville jeg satt inn en ekspansjonstank, slik HSt sier.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 209     Eiksmarka     0
Rettelse, den ligger jevnt på 4Bar og hvis jeg skrur varmtvannet i springen på fullt spretter den bokstavelig talt opp til 9,5 og det begynner å dryppe fra en liten kran på et rør som går inn i oljefyren (som kaldt vann). I samme øyeblikk starter oljefyren (sikkert fordi den skjønner at den må varme opp mer vann (som er kaldt) Jeg skrur så av varmt vannet og trykket synker jevnt mens oljefyren går.
Det jeg lurer på er hvordan denne kan justeres. Jeg kan skru den til + og - men trykkmåleren reagerer ikke noe på det.

Generellt ligger den altså på 4 Bar og hopper til 9 når jeg bruker varmtvann (da lekker den litt også).
Så Trykket på måleren på hovedledningen øker til 9 ved varmtvannsbruk ellers ligger den på 4Bar.
Hvorfor øker trykket når jeg bruker varmtvann?
  (trådstarter)
   #4
 209     Eiksmarka     0
Ok @Frodes: Da skjønner jeg litt mer og det at den spretter opp til 9Bar når jeg tapper varmtvann er kanskje ikke så farlig, fordi det også slippes ut litt vann så det ikke sprenger helt. Så det er normalt at trykket økes "helt nede ved hovedledningsinntak" når det blir varmt vann i oljefyren? Jeg mener det er jo en kaldtvannsledning fra trykkmåleren og inn til oljefyr og trykket i dette røret økes når det varmes opp helt inne i oljefyren og da spyttes det ut litt av dette samme rørets kran. Den kan forøvrig lukkes opp og da renner det kaldt vann ut (selvfølgelig).
  (trådstarter)
   #5
 209     Eiksmarka     0
Regulering av vanntrykk med trykkreguleringsventil. -  - MagnusFuglerud

det er denne som drypper når trykkmåler nederst på hovedledning når 9Bar. Er jo ganske logisk?
  (trådstarter)
   #7
 209     Eiksmarka     3
Regulering av vanntrykk med trykkreguleringsventil. -  - MagnusFuglerud

Denne kan jeg vri og vri uten at trykkmåleren reagerer. Er det merkelig?

  (trådstarter)
   #8
 209     Eiksmarka     0
Regulering av vanntrykk med trykkreguleringsventil. -  - MagnusFuglerud
Jeg har en ekspansjonstank tydeligvis.
Jeg prøvde å skru litt på denne:
Regulering av vanntrykk med trykkreguleringsventil. -  - MagnusFuglerud
og da kom det litt varmt vann ut.

Lukket kranen på den igjen og da drypper den litt, men det gir seg kanskje etterhvert?
   #9
 87     Bergen     1
Ekspansjonstanken skal du under ingen omstendigheter røre/skru på. Denne har rørleggeren tatt med å fylt med trykk tilpasset ditt behov. Ved skruing på denne kan dette forårsake mer skade enn det som er bra for dine rør, og du kan også fort få ødelagt VVS bereder da trykket blir for kraftig.
HSt
   #10
 36,401     Lillestrøm kommune     1
På ekspansjontanken skal det være en ventil for å endre trykket bak membranen. Er membranen defekt/galt trykk så virker den ikke. Det aller verste med høyt trykk er syklingen som du har nå. Jeg burde skrevet max trykk 5 bar i forrige svar men du ser Frodes beskriver du bør ned på 4. Du skal slakke på skruen på toppen før du skrur men høres ut som den er defekt. Få den byttet men husk å kontrollert trykktanken samtidig. De kan være det høye trykket på innsiden som har ødelagt regulatoren.