429    12    1  

Blad til gjærsag ifm legging av laminat i trapp

 6     1
Hei, trenger å ha rene kutt i endene av laminaten da den skal legges i trapp. Har kjøpt Hard head blad (60 tenner) på Jula, men etter kort tid virker det som bladet har blitt sløvt (varmgang i laminatet under saging). Er det noen her som har tips på kutting av laminat til trapp (totalt 24 trinn, med både inntrinn og opptrinn, så det blir 48 stk som må kuttes i begge ender). Sagen er en Bosch PCM 8S (kjøpt på OBS Bygg).

   #1
 111     0
Du får ikke mange kutt ut av et gjærsagblad om du kutter laminat med det uansett hva du går for. Det overflatebelegget er steinhardt.

Når det er sagt, om du kjøper et dyrere blad (eks. bra bosch eller dewalt eller liknende), så varer det dobbelt så lenge for den dobbelte prisen.

Eller lei deg en laminatkutter til samme pris per dag da.
   #2
 3 868     Akershus     0
skjærer med vippesag. Mye billigere blader. Bare husk på å skjære fra baksiden Smile


.Thag
Signatur
   #3
 3 351     0
Tror ikke vippesag eller laminatkutter funker. Hvis man leser tråden ser man at kuttene blir synlige, ergo kappsag er best - men trenger en bunke blader...
   #5
 3 868     Akershus     0
Ser det står at han trenger rene kutt da han skal legge i en trapp, men en trapp har da vanger? Smile

Hadde vært lettere om vi hadde et bilde av trappa...

.Thag
Signatur
   #6
 1 257     0
Ser det står at han trenger rene kutt da han skal legge i en trapp, men en trapp har da vanger? Smile

Hadde vært lettere om vi hadde et bilde av trappa...

.Thag


Skal vel kun feste laminaten med trinnlist fremme og en liten list bak da, uten lister på sidene?
  (trådstarter)
   #7
 6     0
Blad til gjærsag ifm legging av laminat i trapp - underprofil-for-trappebase-pergo-parkettgulv__cf2108b7-9088-44cf-b13b-0c970159579f.jpg - PMen
Planen er noe à la dette her (minus listen innerst i inntrinnet). Med andre ord ikke noe lister på sidene, hverken i inntrinnet eller opptrinnet. Lager 1-2 mm fuger på hver side.

   #8
 3 868     Akershus     0
Som sagt, vippesag Smile

.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 6     0
Vippesag som elektrisk stikksag? Har brukt det på gulvet der jeg kan skjule endene bak lister. Må evt se om jeg klarer å kutte bent da Wink Kjøpte da for øvrig laminat blad, der det ikke ble så mye flising selv med kutting fra oversiden. Takker for øvrig for tips Smile
   #10
 2 110     Sørlandet     0
JBrukte fintannet blad fra dewalt på gjærsaga og det originale bladet som fulgte med dykksaga på makitaen.

Her er det både kuttet og ribbet og bladene holdt fint. Totalt 26trinn. Alle kuttflater er synlige og siden trappen svinger måtte jeg være ekstremt nøye. Brukte trappemal fra gustavsen.  Berry alloc laminat. Limte disse til trinnene med parkettlim på spann pg tannsparkel. Vanlig ulakkert 40mm glattkant list i front også sigural 3stjerners gulvlakk som maling, pusset ikke bare vasket med salmiakk. Bak trappetrinnene (opptrinn tror jeg det kalles) tettet jeg med unehandlet mdf. Trappa var ei lakkert furutrapp fra 86.
Blad til gjærsag ifm legging av laminat i trapp - B5C515CA-1AF5-459E-AC69-513BBD249A79.jpeg - PMen

Kuttene ble strøkne men valgte å legge litt akryl i bakkant uansett.