564    13    0  

Dykksag - hvilken type?

 15     0
Hei,

Ser litt inn på dykksager og kva for ein eg skal kjøpe. I so måte har eg sett på "billige versjoner" som MEEC, men også Bosch, Makita og Dewalt.

Kva erfaring har andre med disse under som er dei som eg no står att med som alternativ (med ledning):

  • Dewalt DWS520KTR

  • Makita SP6000J

  • Bosch GKT 55 GCE
Er kampanje nå på de ulike, men mitt inntrykk er at Bosch er dyrere enn hhv. Dewalt og Makita.

Eg har ikkje inkludert batteriversjon da dette blir dyrere igjen siden eg ikkje har batteri i den serien, men Ryobi. Sett litt på Ryobi men inntrykket mitt er at skinna ikke er så bra. Har tidlegere brukt Dewalt som var laget på 2010 tallet, men mye har skjedd siden den gang kanskje.


- hm

Hvilken av disse dykksager er det folk foretrekker (kommenter gjerne også hvorfor):

  • Dewalt DWS520KTR
  • Makita SP6000J
  • Bosch GKT 55 GCE
Maks 3 svar


   #1
 1 509     Sandefjord     0
Jeg har bosch’en selv og er godt fornøyd. Spesielt med presisjonen.
Jeg har ikke benyttet de andre merkene, så de kan jeg ikke si noe om.
TSt
   #2
 12 126     0
Også god erfaring med Bosch sin.  Veldig god skjøting av skinner også så jeg har en 160 skinne og en 110  skinne og da dekkes de fleste behov når en har skjøtestykke og så har jeg spandert veske til skinner.   En bør ha noe litt kort som 110 skinnen klarer og 270 i sum rekker også på høye plater.
160 leveres ofte med i tilbudspakker.  
   #3
 2 975     Sørlandet     0
Har makitaen. Meget fornøyd men så letter det veldig å ha ei 3m skinne og en 140cm skinne. Nå er det hjemmebruk så jeg transporterer ikke 3meteren.
Har lite erfaring med andre. Gode blad har dog mye å si:)
TSt
   #4
 12 126     0
Kort skinne lenger enn 110 kan en ikke ha hvis en skal kutte på tvers i f.eks. en benkeplate. Da faller den ned hvis en ikke kan sentrere skinnen. Er benkeplaten montert må en kutte på stedet hvis ikke ødelegger en pen fuging etc.
GSW
   #5
 47     0
Har bosch saga og meget fornøyd med den.
Men den har eit minus som eg trur dei to andre sagene ikkje har, og det er at den kan ikkkje sage heilt inntil ein vegg. Dette på grunn av at støvsugertilkoblingen stikker for langt ut.
   #6
 5 486     0
Har billigste Jula saga med to korte skinner (a 70 cm) som kan monteres samnan.
Sager 15mm frå vegg. Eg bruker lite plater så grei nok til mitt bruk og har stor slissesag (Gjerde) til større oppgaver.
Trur eg betalte kr. 700 på tilbud for den.

Dykksag - hvilken type? - 020192.jpg - oblygre
  (trådstarter)
   #7
 15     0
Hei,

Ser også at Obs har Kellen dykksag som ser bortimot helt lik ut som den på Jula men med andre farger (har også to skinner à 70 cm).

Kanskje dette er godt nok for mitt bruk per no, sjølv om eg vanligvis tenkjer langdtidsperspektiv og kvalitet ser at Bosch er den folk flest foretrekker, samt at Makita også er ei god løsning.

Eg skal kutte kanskje 5-6 skap (grunnet skråtak) og da er det kanskje ikkje nødvendig å betale mer enn nødvendig sidan resultatet blir marginalt bedre for denne jobben om eg velger billigste kontra dyrere, so lenge det ikke blir for flisete skjærkant.

-hm

   #8
 488     Sarpsborg     0
Jeg kjøpte en scheppach dykksag på fantasitilbud en gang. Tror jeg betalte 500,- kjøpte så en Bosch samtidig som jeg kjøpte hus, kvaliteten på de to sagene er ikke sammenlignbar. Bosch kutter perfekte møbelsnekkerkutt og har stort kraftoverskudd (kløyver 40mm eik uten problem)
Forsøkte å kutte eik på tvers med den billige, det ble kraftig røykutvikling og defekt sag. Så jeg er ikke i tvil og hadde kjøpt Bosch igjen😊
TSt
   #9
 12 126     0
I tidligere jobb hadde jeg masse henvendelser fra kunder som lette etter deler til noen Kellen produkter og siden vi solgte litt liknende produkt forsøkte de om vi kunne hjelpe. Men dette ar på mye dyrere produkt. Så det er ikke så mye support på slike produkter hos alle selv om en skulle tro det. Sager en med vinkel må en bytte gummileppe hvis en vil at den skal sage helt inntil leppen igjen.
  (trådstarter)
   #10
 15     0
Uff, var ikkje det eg ville høyre men er jo klar over kvalitetsforskjell - har erfart dette ved bruk av vanleg sirkelsag med røykutvikling og at ein må jobbe litt.

Er det ingen som har flere erfaringer med Dewalt og Makita?