195    5    1  

Hjelp til valg av styreskinne dykksag

 3     0
Fikk en kellen dykksag i fjor(?) av svigerfar. Denne hadde han kun brukt 1 gang og den er sikkert god nok til mitt hobbybruk der jeg kan trenge den 1-2 ganger i året (ferdig med de fleste store prosjekt i huset). Men tror jeg kan trenge mer enn de 2x70cm skinnene som følger med. 

Ser det finnes litt forskjellige profiler på ulike skinner/produsenter. Spørsmålet fra en skikkelig fersking er om man kan kjøpe skinne med tilsvarende profil og regne med denne passer? Feks ser skinnene til scheppach lik ut men dette kan jo være tingenes iboende jøvelskap «lik men ikke lik nok». 

Noen som kan bekrefte om skinner fra andre produsenter kan passe?

  (trådstarter)
   #2
 3     0
Helt klart en løsning om jeg ikke finner en skinne som passer. Det jeg tenker er fordel skinne er rett og slett lagring mellom bruk. En rigg ala den han laget i filmen er en del større og plasskrevende.

Takker for forslaget, skal helt klart tas med i vurderingen👍
   #3
 1 541     Sandefjord     1
Fordelen med hjemmelagd føringsskinne er at man selv bestemmer størrelsen😉

Det finnes massevis av inspirasjon på YouTube. Også føringsmaler som skjærer 90 graders kutt.
TSt
   #4
 12 350     0
Jeg har en skinne på 160cm og en på 110 sammen med et skjøtestykke.  Da dekkes alle behov.  110 er kort nok til et den bli liggende på en benkeplate på tvers og i sum klarer de standard plater.   Skinne klarer en å sette bort i et hjørne når de ikke er i bruk evt i en veske hvis de flyttes mye. 
  (trådstarter)
   #5
 3     0
Jeg har en skinne på 160cm og en på 110 sammen med et skjøtestykke. Da dekkes alle behov. 110 er kort nok til et den bli liggende på en benkeplate på tvers og i sum klarer de standard plater. Skinne klarer en å sette bort i et hjørne når de ikke er i bruk evt i en veske hvis de flyttes mye.

Det er enkelheten og plassbesparelse som kanskje er mitt hovedargument for å kjøpe fiks ferdig. Men som alt nytt aner jeg ikke om det finnes like mange varianter/profiler på skinnene som det finnes produsenter av dykksager. På øyemål ser flere like ut ift lignende profil men kan ikke se noe mål som gjør det lettere å sammenligne.
Målet er å kjøpe en skinne mellom 140-160cm.