4 729    18    6  

Hvilke stikksag bør man velge?

 12     0
Hei

Jeg er ingen snekker, men trenger en stikksag til hobbybruk.

Den skal stort sett brukes til veggplater, laminat og annet trevirke.

Jeg vil ikke ha en av de billigste modellene fra clas ohlson eller Biltema og jeg vil ikke ha en modell til over 2000kr.

Det jeg lurer litt på er om man bør gå for en med batteri eller ikke.

Om man bør velge en type med bøyle eller ikke.

Og om det er viktig med en funksjon som laser for mer presisjon.

Og det siste jeg lurer på er om man bør kjøpe sagblad utenom, fremfor å bruke det som følger med.

All hjelp mottas med et stort takk:)

   #1
 57     0
Blå Bosch er vel standardsvaret, og da modellen GST 90 om du ikke skal over 2000kr.
Alternativt en toppmodell fra finn.no som GST 135, 140 eller 160.
Har du batteri fra før av? I såfall må du følge samme system, ellers er jeg usikker på hvordan du skal komme inn under 2000kr.

Bøyle eller ikke har ikke noe fasittsvar, det er personlig preferanse og bruksområde. Begge deler har sine fordeler.

Blader er forbruksvare og må kjøpes etter bruksområde. Dvs. bladet bestemmes ut i fra ønsket kuttkvalitet, hva du skal kutte, om du skal kutte en radius eller rett fram osv. Bosch har et komplett sortiment med gode blader.
   #2
 2 968     Akershus     1
Ikke kjøp en "dameveske". Kjøp torpedoutgaven og lær deg å bruke den.

Bosch GST 135 er en skikkelig sliter som var uendret i mange år. Den har jeg og oppdaget at stikksag faktisk er et presisjonsverktøy. Hva denne er erstattet med av Bosch nå vet jeg ikke.
   #3
 1 013     Tromsø     0
Makita er en god slitesterk sak.

http://www.axminster.co.uk/makita-4351fct-jigsaw-701425

Pundet står lavt nå.
Signatur
   #4
 925     Nordpolen     0
Jeg har festool sin stikksag, kanonbra, men man må skifte grep når man skal slå den av siden bryteren står så lang fremme.Ville testet flere før jeg hadde kjøpt
   #5
 574     Akershus     0
Har drevet omfattende rehabilitering av kjelleren siste året. Kjøpt mye verktøy både med batteri og ledning. Kjøpte stikksag (Bosch gst 90) med ledning. Dette er vel det eneste kjøpet jeg angrer på at jeg ikke valgte med batteri.
   #6
 2 616     Asker     0
Viktige er vel å velge seg en leverandør og serie dersom du skal gå for batteri. Har selv blå Bosch og veldig fornøyd med de. Alt blir kjøpt i det nå, men da dels fordi prisen er så mye lavere uten batteri og lader. Begrenset hvor mange man trenger av de. 2-3 holder. Stikksagen fra blå er topp den.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 12     0

   #8
 574     Akershus     1
Da hadde jeg valgt GST 10-8v av disse Smile. Mener også at denne leveres med gummideksel til foten. Beskytter materialet du skjærer mot merker fra metallfoten. Gst 90 e ble levert uten dette da jeg kjøpte den modellen. Husk at prisen for gst 10-8v er oppgitt uten lader og batteri.
   #9
 1 500     Akershus     1
Jeg kjøpte med ledning. Etter å ha hatt komplett sett med elverktøy på batteri hvor batteriene etterhvert døde ut er det anskaffet tilsvarende verktøy med ledning. Proffverktøy kommer med mange meter myk gummikabel. Er man snekker på heltid kunne jeg sikkert forsvart å bytte til nytt hvert femte år, men ellers, batteri på drill og resten med ledning. Kjøpte blå bosch gst150 for 1500,-. Den har støpt såle og deksel for bruk mot ømtålelige overflater.
   #10
 3 231     Vestfold     0
Bosch GST 10.8 (Som nå heter 12V) er en lett stikksag på batteri. Det har sine fordeler, men også begrensinger. Du kapper fint ut i plater, og mindre ting, men den er neppe noe for utskjæring i tykke emner. Men, igjen, veldig hendig og relativt lett. Til de tyngre oppgavene så bør man gå for 18V, og for å ha en sag som takler det meste, så må en over på ledning. Skal man bare ha en og være sikker på at den dekker "alt" så er ledning å satse på, men man mister da fordelen med friheten batteri gir.