21 631    101    53  

Hvilken sag bør vi kjøpe?

 396     1
Vi er på utkikk etter en sag vi kan kappe raskt, enkelt og nøyaktig med. For tiden holder vi på med å legge platting og da kan det være greit å bruke noe annet enn håndsagen vi har per dags dato. Vi er amatører og bruker ikke denne typen verktøy ofte. Så følgende kriterier er viktig for oss:

- Pris
- Nøyaktighet
- Brukervennlig (ikke mye dubbe dingser!)
- Det må være enkelt å bytte sagblad.

Vi skal bruke sagen til å kutte materialer med, og sjelden i større dimensjoner enn 48x148/198. Som regel dreier det seg om terrassebord 28x120 og kledningsbord 19x148. Vi har sett på sirkelsag og kapp og gjærsag. Fordelen til sirkelsagen er jo at den er mobil og vi kan bruke den på stedet hvis nødvendig. F.eks. hvis man skal ren-skjære. Kapp og gjærsag er vel først og fremst fordelaktig når man skal skjære flere materialer? Jeg har såvidt tittet på bordsag, men til vårt bruk er vel kapp og gjærsag vel så bra? Eller hva mener dere?

Vi er en god del innom Jula og der har de bla merkene Ryobi og Meec, er dette bra merker? Ser sistnevnte spesielt er forholdsvis rimelig.

   #2
 1 266     Sandefjord     2
Jeg anbefaler en kapp og gjærsag. Ville ikke valgt en bordsag som første sag. Skal du splitte bord på langs, kan du bruke en sirkelsag.

Når det gjelder anbefalinger, så gir høyere pris bedre nøyaktighet. Til en terrasse, så mener jeg du kan klare deg med en billig sag. (Skal du liste mye innvendig, ville jeg anbefalt en dyrere sag.)
  (trådstarter)
   #4
 396     1
Hva skal prisen ligge på? Snakker vi under 1000? 2000? 3000?


Var såvidt innom både Monter og Jula nettopp, og utifra prisene som var der og behovet våres. Så tenker jeg maks 1.500 for kapp og gjærsag og 800 for sirkelsag. Men har dere gode grunner for vårt behov for å gå litt opp i pris, så vil vi naturligvis vurdere det.
  (trådstarter)
   #5
 396     1
Jeg anbefaler en kapp og gjærsag. Ville ikke valgt en bordsag som første sag. Skal du splitte bord på langs, kan du bruke en sirkelsag.

Når det gjelder anbefalinger, så gir høyere pris bedre nøyaktighet. Til en terrasse, så mener jeg du  kan klare deg med en billig sag. (Skal du liste mye innvendig, ville jeg anbefalt en dyrere sag.)


Takk for gode råd!
Dette med å kappe bord på langs med sirkelsag tenkte jeg ikke på som en mulighet, men da må man kanskje litt opp i pris? Eller klarer en rimelig sirkelsag å kappe f.eks. terrassebord på langs?
Listing innendørs er ikke aktuelt i overskuelig framtid.Smile

Noen eksempler på sager vi bør vurdere?
   #6
 496     Møre og Romsdal     0
Legg pengane i ei god kapp- og gjærsag, den blir mykje brukt. Nest kan kanskje bordsag, evt. dykksag investerast i. Eg har pussa opp mykje heime no med kapp-og gjærsag, så kjøpte eg dykksag etter det. Bordsag har eg fått no(til jul) men ikkje tatt i bruk enda.
Signatur
   #7
 907     OSLO     1
Det kampanjetilbudet jeg linket til over er veldig bra. Synes du skal spandere på deg de ekstra 400 kronene.

   #8
 188     Rogaland     1
Jeg har hørt at sagene fra Clas Ohlson (Cotech) faktisk ikke er så halvgærne.

En anbefaling jeg har fått angående verktøy er: kjøp en billig variant først, så ser du hvor mye det blir brukt, og hvilke mangler billigvarianten har. Ofte klarer man seg lenge med den billige, og når/viss den ryker eller du trenger bedre utstyr vet du bedre hva du skal se etter.

kr 649: http://www.clasohlson.com/no/Cotech-kapp--og-gj%C3%A6rsag/40-7895
kr 1298: http://www.clasohlson.com/no/Cotech-kapp--og-gj%C3%A6rsag/40-7956
   #9
 2 688     Vestlandet     1
Den cotech'en til 649kr kan ikke kappe 2x4" på 45 grader. Det blir man fort lei av.
   #10
 188     Rogaland     0
Den cotech'en til 649kr kan ikke kappe 2x4" på 45 grader. Det blir man fort lei av.

Se der ja, det kan man nok bli lei av.
Det går kanskje ved å snu tømmeret og justere saga, men dog. Det må bli en kost/nytte vurderingssak, saga er jo meget rimelig.