#761
 38     1
Takk for gode tilbakemeldinger.
Ser det er flere gode tilbud på blå Bosch og Dewalt på nettbutikker, får tenke litt på det.
Vil aller helst handle lokalt så langt det lar seg gjøre, men om produktet er klart dårligere er jo det uaktuelt...
Men igjen, er jo det som er i klassen hobbysnekker +.
Tidligere lånt Dewalt og Blå Bosch, vært supre produkter.

   #762
 875     Østfold     1
Jeg arvet en grønn Bosch gjærsag av min far og denne virker som bare det den dag i dag. Jeg fant ut at denne må være minst 15 år gammel.

Den er jo ikke blitt brukt hver dag selvsagt og den har stått veldig lenge mellom hver gang den er blitt brukt. Det eneste som ikke funker på den er laseren, men den klarer jeg meg fint uten.

Signatur
   #764
 34     0
Heisan, titter på kapp og gjærsag. Mye bra tips her, men jeg blir ikke klok. Sporer alltid av, og havner ofte opp på sager nær 8-10.000kr. Noe som vil være meningsløst til mitt bruk antar jeg.

Jeg stusser over at det finne så forferdelig mange ulike varianter av disse sagene. Det er umulig å gjøre seg opp en god formening. Selv innad i ett merke så er det så mange ulike varianter, og prisen står ikke alltid i stil med produktet heller. Så, får aldri landet på noe.

Viktigst for meg, er så klart at sagen er solid, kutter nøyaktig og er god å bruke. Må også være nøyaktig på innstillinger av vinkel og gjæring. Ikke noe nevneverdig "slark", og bør være god å stille inn riktig konsekvent (Forhåndsdefinert stopp på vanlige vinkler er topp, både på gjæring og vinkel).
Bonus med vinkling begge veier, men ikke noe must. Bonus om sagen ikke trenger ekstra plass bak til skinne-systemer, men ikke noe must (blir fort dyrt for andre løsninger). Bonus med laser/lys, men ikke noe must.

Når jeg er i butikker og "tester", så er det veldig mange som rett og slett føles for spinkle ut. Føles ut som at hvis jeg ikke er veldig stødig på hånden når jeg tar lange kutt, så kan det fort bli "vinglete" kutt.

Jeg trenger ikke noe massive solide greier. Jeg skal i hovedsak bruke det til hobby, og vanlig hus-fiks. Driver å bygger hus, så er jo enkelte bruksområder der som belistning, vanlig 2x4 kapp, osv.. Men vil i ettertid ha en sag som jeg kan ha i lange tider, til små presise kutt. En allsidig god sag jeg kan ha lenge.

Det som tidligere er anbefalt er dewalt, Bosh GCM 8 SJL/SDE, og Makita's SL1019L.
Sistnevnte virker veldig fin, men om jeg får en god sag for halv pris av det, blir det tullete å legge 8k i den.
Og når man først er oppe i de summene, så kan man se på andre 10" og 12" sager.

Hva tenker folket nå? Andre som har noe lignende behov (hobby, men liker kvalitet, og noe som holder), og som har gode innspill?
   #766
 34     1
Hvor solid oppleves den? Er det god lås på vanlige vinkler, uten nevneverdig "slark"? Jeg tror det viktigste for meg, er at sagen er presis. Samt at det er effektiv støvoppsamler. Husker ikke helt hvilken sag jeg låner nå, men den er stort sett grei, men noe slark i instillingene, samt at støvoppsamler er ubrukelig. Koblet på støvsuger, men når jeg kapper lister så går det alle andre veier enn inn i støvsugeren. Fikk forbedret det noe med å tape igjen hullet til støvoppsamler, og heller feste støvsugerslangen under saga (Mellom skinnen, og kuttebordet.).

Etter husprosjektet, så er tanken å lage meg et lite verksted i garasjen. I samme rom som bilene står. Målet da er å minimere finstøvet, så ikke alt støver ned. Noe større spon som havner på avveie er ingen problem.

Takk for innspill Smile
   #767
 16     0
Hei.

De fleste som har Bosch har GCM 8 SDE eller GCM 12. Men lite info / erfaringer om GCM 350 - 245.

Fikk et godt tilbud i dag som gjør at 8 SDE og 350 - 245 er ca samme pris.

Noen med erfaring på disse to og kan gi noen kjappe betraktninger på kvalitet og behov?

350 er en 10'' og dekker selvfølgelig et bredere område, men vekten er dertil større.

Takk!