59,882    120    2  

Makita SP6000K1 Senkesag / Dykksag

 433     vestfold     0

Jeg vurderer å bestille denne: Dykksag : Makita SP6000K1

Hva er normal pris her hjemme?  Dette må da være et godt kjøp Smile (selv med utgiftene som kommer i tilegg når den kommer over på norsk jord).

Vurderer også å bestille ekstra styreskinne. Trenger jeg det? Eller er det enklere å bare flytte skinna ved lange kutt. Ser for meg at det er tungvint å håndtere 280cm lang styreskinne. (saga er kun til hobbybruk).

Noen som har testa makitas dykksag?
Makita SP6000K1 Senkesag / Dykksag - ed476708a48c6067aba47efeaf11705f.jpg - alterego
Signatur

   #1
 5,112     Troms     0
Ut fra hva jeg har lest av tester av denne maskina og Dewalt og Festool sin, så er det en bra maskin. Den gjør jobben på en overbevisende måte.

Ei 280cm skinne er veldig uhåndterlig, så kan du få tak i 2 stk på 1400mm bli dette bedre for deg. Så fremt de kan knyuttes sammen.

Signatur
  (trådstarter)
   #2
 433     vestfold     0

Det er 2 skinner på 140cm. Det følger en med maskinen, så vurderer jeg å kjøpe en utenom, men vet ikke helt om jeg kommer til å ta meg bryet med å sette sammen 2 skinner bare for å kutte et langt kutt. Jeg tenker at det kan være enklere å stoppe på 140cm og flytte skinna fram for å fortsette kuttet?
Signatur
   #4
 3,234     Vestfold     0
Det er en SVÆRT god dykksag til den prisen. Den er så billig at dykksag kan fint bli allemannseie  ;D

Kvalitetsmessig skal det ikke være noe spesielt dårlig med denne. Det er jo tross alt en Makita.
   #5
 2,397     Bjørkelangen     0
det er ikke vanskelig å håndtere en 280 skinne.
bruker skinne på jobben,men den er til en festool sag.den sklir ikke fordi den har sånn usklibar gummi under eller hva det er
Signatur
   #6
 215     Sortland     0
Sagen er veldig bra! Kjøpte den for et par mnd siden fra Toolstop. Etter min mening en bedre sag enn DeWalt pga tyngden og størrelsen på DW.  Det sies at paralleldykket på DW skal motvirke at sagen hugger når du dykker ned i materialet, men ser ikke på det som noe stort problem. Hadde det vært det så hadde nok både Festool og Makita også hatt paralleldykk. Snakket med en tidligere snekker som har brukt både Festool og Makita, og han mente at Makitaen var fullt på høyde med Festool.. En bakdel kontra Festool er dybdeinnstillingen, men det er nok en vanesak.
   #7
 3,234     Vestfold     0
En 280 skinne bli uhåndterlig ved mindre jobber osv. Ikke minst om du skal frakte det og. Så 2 skinner på 140 og evnetuelt en 280. Så lenge skjøtestykkene er bra så har jeg aldri opplevd det minste hakk/skjevhet ved skjøting av 2 (Festool riktig nok).

   #8
 2,397     Bjørkelangen     0
å frakte den er noe dritt det skal jeg være enig i,men den sklir ikke eller noe sånt var det jeg mente
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 433     vestfold     0
Det er altså ikke snakk om en skinne på 280cm, men 2 på 140cm Smile.
Det jeg mente var om det var nødvendig med 2 skinner, eller om jeg klarer meg med en. Nå har jeg sjekket litt nærmere og en ekstra skinne fra UK koster ca 400,-  Mot ca 1000,- i Norge. Så da er det vel bare dumt å ikke kjøpe en ekstra Smile.

Jeg tenkte først at det er enkelt å flytte maskinen med skinne, dersom man ikke spenner den fast i emnet, men etter å ha diskutert litt med meg selv ser jeg helt klart behovet for 2 skinner Wink.

Virker som folket er enig om at dette er et godt kjøp, så da er det bare å bestille.
Signatur
   #10
 3,234     Vestfold     0
Det er greit med to. For du kan ikke kappe på hele lengden av en, da hele saga skal stå innpå ved begynnelsen og slutten. Du får derfor i prinsipp ikke lengre kapp med en skinne enn lengden minus 2x sålen på saga. Iallefall om du skal slippe å flytte sålen underveis, som ikke er å anbefale om du skal ha det perfekt.