73    0    0  

Ny flisesag, anbefalinger?

 1 235     0
Skal i gang med badet på hytta, der blir det fliser i dimensjon 15x60 og 30x60 på veggene. Harde porcelenato-fliser på både gulv og vegg. Det blir en del kapp på langs, typisk med liten avstand til kant, samt MYE gjæring/jolling for utvendige hjørner da jeg ikke skal bruke hjørnelister og det er to vinduer + et utvendig hjørne i rommet. Jeg skal også legge en del skifer etterhvert og ser for meg at en god sag blir kjekk å ha da. 

Tidligere har jeg brukt en slik billig vannsag med underliggende blad. Den er mer eller mindre oppbrukt, og egner seg nok dårlig til jolling av harde fliser. Jeg ser meg derfor etter en bedre modell av typen der man sager fra oversiden og enkelt kan vinkle ned til 45 grader. Kappelengde må være noe over 600mm, den må klare 30x60 svakt på skrå (nederste rad mot gulv med fall).

Jeg har ingen planer om å bruke 5-sifrede beløp, så noe til maks 6000,- eller så er det jeg ser for meg (gjerne billigere). Har funnet en del modeller, er det noen som har anbefalinger eller erfaringer å dele?

(jeg har en god flisekutter så har ingen planer om å sage det som ikke må sages)

https://www.rightpricetiles.no/sv-vannsag-1100w-kappelengde-62cm

https://www.verkter.no/utstyr-og-tilbehor-til-flisebehandling/elektriske-flisesager/flisesag-scheppach-fs3600.html

https://www.verkter.no/flisesag-rubi-du-200-evo.html?___store=no_store&gclid=Cj0KCQjw5MLrBRClARIsAPG0WGwx44qV5qG8jcjRMJkhpwMA28G8frU1EjITWuTku7fmphrqmyKb6GQaAjELEALw_wcB

Scheppach'en har fordelen med lengst kuttelengde, Rubi'en ser mest proff ut mens Right Price Tiles sin utgave er rimeligst og har størst motor. Hmm.