481    10    0  

Horribel pris på del til kjøkken.

 5     0
Hei.

Eg har kjøpt eit hus som har eit kjøkken frå Sigdal, type Bello. På dette kjøkkenet er det et høyskap som kjøleskapet skal stå i (også type Bello).

Forrige eier hadde ikkje dør på dette skapet så eg tok vegen til den lokale Sigdal leverandøren for å høyra kva ei dør og innmat (skuffer/hengsler++) til dette skapet ville koste.

Totalt skulle dei ha 10000 for 1 dør på 70cm og ei dør på 140 cm, samt hengsler, og innmat.

For den prisen hadde eg no nesten forventa at det var både skap og kjøleskap inkludert (noko det sjølvsagt ikkje var).

Er dette ein normal pris for noko så lite til denne modellen?, nokon som har erfaring med dette?


TSt
   #1
 9 072     0
Problemet er vel at når en kjøper en del får en kun veiledende pris og det er det vel ingen som kjøper kjøkken til av slike leverandører. På mange kjøleskap så er det vanlig dør og 95gr hengsler og to plast glideskinner på innsiden som må til. Var det mere her i tillegg til døren ?
  (trådstarter)
   #2
 5     0
Problemet er vel at når en kjøper en del får en kun veiledende pris og det er det vel ingen som kjøper kjøkken til av slike leverandører. På mange kjøleskap så er det vanlig dør og 95gr hengsler og to plast glideskinner på innsiden som må til. Var det mere her i tillegg til døren ?

Niks, to dører (1 på 70cm, 1 på 140cm) . Skjønte det slik at alt glideskinner, handtak osv kom i tillegg.
TSt
   #3
 9 072     0
Ja da må de ha noen horrible priser på dører når en kjøper dette løst. Da forstår en hvorfor vi ofte ender opp på kjøkkenavdelingen hos Ikea.
   #4
 477     Oslo     0
Sigdal tar helt syke priser. Betalte 2000 for fronten til vaskemaskinen!!!! Koster 399 hos IKEA. Nylig utvidet kjøkkenet mitt. ALDRI mer Sigdal.
   #5
 197     Oslo     0
Det er helt horrible priser på slikt. Vi har Drømmekjøkkenet og hadde kjøleskapsdør fra gulv til tak (ish). Vi ønsket å bytte til to dører (en liten på toppen og en som kun dekket kjøleskapet). Det skulle de i utgangspunktet ha over 6.000,- for. Fikk litt rabatt, men synes fortsatt det er mye penger for litt spon.
   #6
 218     Oslo     0
Hadde samme problem på et kjøkken til en leilighet. Men der slet jeg også med å få noen til å selge meg enkeltdeler. Fokuset var åpenbart nye kjøkken-salg. Det endte med at jeg fikk kjøpt det fra fabrikken i Sverige til en alt for høy pris.
Signatur
   #7
 188     0
Jeg skal aldri kjøpe noe annet enn IKEA-kjøkken heretter.

Kjøpte kjøkken og vaskeromsinnredning fra Sigdal. Bare plunder og heft, og svindyrt i tillegg. Tegning av kjøkken bestod i at vi måtte peke på hvor alt skulle være, det ble levert feil håndtak som jeg ved en tilfeldighet oppdaget før de ble montert, og montør hadde med seg utskrift av en tidligere versjon av kjøkkenet, som ikke var likt det som skulle monteres. Bestilte også med full levering og montering, hvorpå vi fikk beskjed "levering er på gateplan, og montør bærer ikke inn og opp kjøkkenet".

Skulle også ha ny strykelist til enden på en benkeplate. Skulle ha 400 kroner for 1 meter, fordi de "hadde ikke slikt i butikk". Kjøpte tilsvarende på OBS Bygg til under hundrelappen.

   #8
 4 344     akershus     0
Det kunne aldri falle meg inn å kjøpe rådyrt kjøkken av noen som helst, men klart, jeg må jo si at enkelte kjøkkenleverandører har et mer spennende utvalg enn IKEA, men min prioritering her i livet er annerledes. Nå har jeg et 8-10 år gammelt kjøkken fra IKEA, kun fordi min kone ville ha nytt kjøkken, jeg hadde heller brukt Finn, hvor det er så mye fint å få tak i til rimelig pris, også fra leverandører jeg velger bort til fullpris.

Min forsåvidt flotte innredning fra IKEA, fungerer helt fint, men den er ikke satt på noen alvorlige prøver, det er stort sett bare et par voksne mennesker som har brukt den. Den som en gang var hvit og fin, er i dag gulnet temmelig mye, så hvilken kvalitetssikring de har brukt på lakken, er nok temmelig ukjent og antagelig fraværende. En annen ting er at det i årevis har vært mulig å forandre utseendet for en rimelig penge, den muligheten forsvant nærmest på dagen for få år siden, når de plutselig totalt forandret modulmålene sone. Joda, den finnes ennå, men ikke på en enkel måte. IKEA har 3 fronter som markedsføres på en dårlig måte, uten detaljerte bilder.

En multimilliard-butikk som IKEA, med fokus på folk med ordinære lønninger, burde kunne ha et tilbud til sine trofaste kunder på dette området i mange, mange år ennå. De burde kunne utvikle nye dørserier til de mange millioner av tidligere produserte skrog, til en fortsatt rimelig penge. De burde også tilby tidligere kunder av dette gulnede produktet en type erstatning, 8-10 år på noe så "evigvarende" som et kjøkken er en skam. Mulig det går å klage på et kjøkken som skal ha 25 års garanti, men jeg har mine tvil.

Apeopos Sigdal. Jeg fikk i fjor en temmelig stor innredning fra Sigdal gratis, mot at jeg demonterte selv. Skulle bruke på en hytte jeg har. Innredningen i heltre profilert eik, så noe sliten ut når jeg ankom stedet med kubein, batteridrill og stor henger. Den inneholdt et par elementer som ikke lot seg redde, men stort sett var den helt grei, tross noe mangelfull pleie siste årene, sikkert preget av eiernes lyst og viten om at den snart skulle byttes ut. Etter en runde med sterkt salmiakk og grønsåpevann, er den nå montert på hytta. Det er knapt et merke, knapt en detalj som tyder på at dette antagelig er en 20-30 års innredning. Den kunne nesten blitt tatt for å være kjøpt i går. Totalt gratis. Et familiemedlem som har et makent IKEAkjøkken som mitt gulnede, utbrøt, jøss, du har jo finere kjøkken på hytta enn jeg har i leiligheten.
TSt
   #9
 9 072     0
Er det det enkleste typen hvit som gulner av Ikea ? Jeg har ikke vært borti dette problemet noe sted så kan avhenge av type fronter som er valgt ?
   #10
 477     Oslo     0
Hadde et 10 år gammelt ikeakjøkken som fortsatt var like hvitt og fint. Bygde nytt ikeakjøkken i to andre leiligheter, helt fantastisk bra, enkelt å montere og bra pris!

Sigdal derimot😅😅 såååå dyrt. Bygde ut sigdalkjøkkenet i en ny leilighet. Og de sender ikke med bruksansvisning. Fikk en haug med skruer som ikke skulle brukes til noe. Sponplatene er overprisede. Fikk et ark med "bruksansvisning garderobemontering". "Du må bestille montør" var svaret. I tillegg fikk jeg feil deler og mål på div. selv om de fikk originaltegning. ALDRI MER Sigdal. Fysj