30 938    15    37  

Døde mus/rotter i veggen?

 6     17
Hei:)
Det er første gang jeg er borti luktsituasjon i huset, så jeg hadde satt pris på all hjelp vi kan få...

For noen dager siden oppdaget vi en søtlig lukt/emmen lukt på et av soverommene i huset. Jeg har selvsagt saumfart rommet og det ligger ingen gamle matpakker og slenger, det er ingen lort/møkk etter dyr... ingen årsak til lukten som man kan se med det blotte øyet...

1 - Jeg lurer på om det er et dødt dyr i veggen eller om det kan være noe annet?
2 - hvis det er et dødt dyr - hvor lang tid tar det vanligvis før det tørker ut og slutter å lukte?
3 - Er det noe jeg kan gjøre for å mildne lukten mens forråtnelsen går sin gang?

Tusen takk for alle svar.
Anne

HSt
   #1
 30 448     Lillestrøm kommune     0
Kjeller under ?

På bestemte vindforhold så suges det noe luft fra kjelleren opp på det ene soverommet i huset mitt.  Fant ut dette i forbindelse med Radon i kjelleren.  Det kan være kilde til lukt avhengig av hvordan kjelleren er.

Er det noe rør i vegger fra bad/kjøkken/vaskerom (for å utelukke noe lekkasjer) ?
  (trådstarter)
   #2
 6     3
Hei HST.
Soverommet ligger i annen etasje, det er ikke kjeller under.
Det er rør bak den ene veggen (mot et bad), men jeg synes ikke det lukter fukt, det er ingen fuktmerker på veggen... eller i taket under badet, så det tror jeg egentlig er utelukket.

Men for å spesifisere spørsmålet litt - er det noen som vet hvordan gnagerkadaver lukter? har ikke vært borti lukten selv før, så det hadde vært fint å få bekreftet/avkreftet lukta ift om det er et dødt dyr... Smile
   #3
 798     Stavanger     1
Det lukter råttent, hvis du noen ganger har lukta et dødt dyr så er det jo akkurat samma lukta. Lukter fordervelse eller lik om du vil. Helt jævli!
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 6     6
Vet du hvor lang tid det tar før kadaveret slutter å lukte hvis det er det det er?
   #6
 1 333     Bergen     1
Det kan variere med årstidene og vind/solforhold osv, samt om det er rotte, mus eller fugl. Du kan finne noe råd og tips rundt dette bl.a. hos Anticimex.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 6     3
Tusen takk dere:)
Så siste spørsmål - hva kan jeg gjøre for å minimere lukta, av praktiske årsaker lar det seg ikke gjøre å lufte 24 timer i døgnet.

   #9
 5 333     Tromsø     1
Lukta er ikke det egentlige problemet ditt. Det viktigste er å finne ut om det er flere som er levende og formerer seg inni der, bli kvitt dem, og finne ut hvordan de er kommet dit og hindre at det kommer flere.
Kontakt skadedyrfirma. Det koster litt, men det kan også dekkes av boligforsikring.
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 6     0
Nei, det har du helt rett i KjellTS Smile er det mus/rotte må jeg nok kontakte skadedyrfirma... men før jeg gjør det hadde det vært greit å få bekreftet at søtlig og emmen lukt mest sannsynlig er skadedyr i veggen, men så langt står dette fremdeles ubesvart i tråden her Smile

Så er det noen som kjenner igjen beskrivelsen?