514    6    0  

Salg og insekter som sølvkre og pelspille

 111     0
Hei!

Noe av det som kanskje stresser meg mest med å ha noe insekter i huset, er dette med potensielt tap på verdi av boligen. Selv om man ikke har noen umiddelbare planer om å selge.

Ang. pelsbille, f.eks, å er mitt inntrykk at dette er noe "alle" har. Likevel, i noen egenerklæringsskjema så må man oppgi om du er kjent med at det er noe der eller har vært, i boligen eller sameiet. Samme med sølvkre, som jo også er svært utbredt. Selv om vi evt får sanert vår leilighet for sølvkre, så er det egentlig litt håpløst å tenke at man får sanert hele bygget eller kvartalet for den saks skyld. Spesielt når dette ikke er noe naboene plages med. 

Tanker omkring dette? Er jeg bare hysterisk? Eller er kjøpere hysteriske? Hva er deres erfaringer her? Noen kjøpere skygger kanskje banen - men betyr det mye for prisen? 

   #1
 433     0
Det er jo ingen fordel at det har vært skadedyr i boligen uansett hvordan du vrir og vender på det tenker jeg. Men spesielt kre begynner jo å bli veldig utbredt og spesielt i flermannsboliger hvor det i praksis er svært vanskelig å bli kvitt dem uten en total kollektiv og samordnet innsats.

Ved ett salg tipper jeg at noen få kanskje skygger banen, noen er kanskje litt skeptisk men flertallet vil ikke bry seg om det er min ren gjetning. Noen steder påvirkes prisen, andre steder ikke. Det finner du ut av når du eventuelt selger.
  (trådstarter)
   #2
 111     0
Hm - ja, du har nok rett. Det blir dessuten altfor hypotetisk og tenke "hvis, atte, om". Jeg er nok altfor flink til å bekymre meg, og jobber med å bli bedre på det. Wink
   #3
 778     0
Nå er det skjeggkre på skoler, i barnehager og på arbeidsplassen. På hotellet, i flatpakkene med møbler, I bagasjeg til gjestene som overnatter etc.

Jeg har vel innfunnet meg med at dette kommer til å bli like vanlig som edderkopper i fremtiden. Så får vi fokusere på å holde andre og farligere skadedyr unna.
  (trådstarter)
   #4
 111     0
Selv med en kollektiv innsats i sameiet, så er jo sjansen for reinfeksjon alltid til stede. Man kan jo ikke bo med finmasket netting rundt seg for alltid.

For mitt vedkommende så må jeg vel si meg nokså fornøyd om jeg klarer å lage et miljø i min egen leilighet som gjør at kre og andre insekt som pelsbiller ikke trives noe særlig. Jeg får bare ikke sameiere med på et prosjekt om sanering fra topp til tå når de f.eks ikke ser sølvkre hos seg. Bestanden har også kraftig minket hos meg med gift og håper på å slutte å se overhodet når jeg er ferdig med dette (jeg så de ikke ofte i utgangspunktet, 3-4 ganger i året). Pelsbiller har jeg vel gitt opp litt, men ser mindre og mindre av dem også - ikke en bille i måneden en gang, nesten, i leiligheten... men de flyr jo, og det er varmt, og man lufter.

Nei...

   #5
 433     0
Og det er nettopp det som hakostra skriver som er problemet, det er snart overalt. Skulle du være så heldig å bekjempe det i egen bolig, kan det like så godt komme tilbake uken etter som blindpassasjer med nye møbler eller lignende.

Målet tenker jeg må være å holde bestanden av (sett inn ufarlig skadedyr her) så lav som mulig, slik at det ikke er skjemmende. Jeg har fått påvist og bekjempet både sølv og skjeggkre i en bolig jeg leier ut. Jeg informerer alltid nye leietakere om at det har vært kre der tidligere, slik at de er bevisst på at jeg ikke kan garantere at det er 100% fritt. Men det kan jo like så godt være at det er nye leietakere som tar det med seg inn, som at det er igjen der etter bekjempelse. Ingen har hittentil vært veldig negativ til dette, og skulle det dukke opp igjen så blir det bekjempet. Men jeg tar det problemet hvis det kommer, går ikke rundt og tenker på det ellers.
  (trådstarter)
   #6
 111     0
Ja, uff, jeg angrer på hele tråden. Den har ingen hensikt. Noen vil reagere, andre ikke. Der er jo folk villt forskjellige.