#741
 366     Rogaland     0
Blir man totalt kvitt dette eller er det noe man bare må lære seg å leve med?

Vi har hatt skjeggkre i to etasjer (enebolig). Behandling utført av skadedyrfirma for over et år siden, og vi har heldigvis ikke sett spor av skjeggkre etter det. Det kan altså se ut som vi har blitt kvitt de for godt.

Vi prøver å være forsiktige med å dra inn papp. Postpakker åpnes i garasjen for å redusere risiko.

   #742
 2     0
Er i sluttfasen med å få kontroll på skjeggkre, men regner med at jeg må forebygge dette et år eller to fremover selv om jeg ikke skulle se noen skjeggkre.

Dette var nytt for meg i januar 2022, og tok ikke det noe alvorlig i starten. Leide ut tre leiligheter, dvs. hele bolighuset mitt. Fikk noen tilbakemeldinger fra den som bodde i kjelleren om at det var observerte skjeggkre, men gjorde ikke noe med det. Da jeg leide kjeller ut på nytt et år etter observerte de nye leieboerne skjeggkre flere ganger. De flyttet ut og da leste jeg meg opp på flere rapporter.

Dette skulle jeg klare selv, selv om jeg bodde tre timers reise fra huset.
Det jeg kom frem til i forbindelse med bekjempelse av disse skjeggkreene var disse metodene:

Limfeller, Permetrin spray, limrull (de er jo ganske korte og dyr), InsektNix kiselgur pulver og Advion Cockroach - Forgiftet åte. I tillegg finnes det noe lokkemiddel.
Jeg har kjøpt inn Permetrin spray, InsektNix kiselgur pulver og Advion Cockroach for lenge siden, men har foreløpig bare brukt min egen metode som har fungert som planlagt.
Jeg har siden januar fanget over 1000 individer. De små var det ca. 80% av i starten, men nå er de jeg fanger bare små og det er ikke mange som går i fellene mine nå.

Siden jeg ikke har bruket noen av de jeg nevner ovenfor, så skal jeg snart gå til fase to med å bruke Permetrin spray, InsektNix kiselgur pulver og Advion Cockroach. Mulig jeg ikke ser det noe hensiktsmessig å bruke InsektNix kiselgur pulver siden det bare er en og annen liten nymfe som nu går i mine feller, i hovedsak i kjellerleilighet.

Det jeg kjøpte inn var lerretsteip hos Elkjøp eller Gaffateip hos Biltema, 50m og koster kr. 80,- Dvs. kr. 1,60 pr. meter, da kan man bruke ganske mye uten at det går over lommeboka.
Jeg strekte teipen rundt i alle rommene for å fange skjeggkreene. Det blir som en borg, ingen skjeggkre slipper inn på gulvet og de blir i tillegg sittende fast i teipen da den har limsiden opp. Teipen er grå og i tillegg enkel å legge rundt ved veggene. Dette er selvfølgelig en metode som er 100% sikker i forhold til å fange alle skjeggkreene som skal ut på gulvet for å lete etter mat eller andre ting, og det viser seg at de gjør det, for jeg fanget veldig mange den første måneden. Metoden gjør at det går fortere og man får lokalisert alle rommene og alle veggene.

Nå er det så skjelden jeg ser noen nymfer som har gått i teipen, sa da skal jeg begynne å bruke Permetrin spray, InsektNix kiselgur pulver og Advion Cockroach og lukke igjen gulvlistene, for de hadde jeg tatt bort fordi jeg ville at de skulle få fri tilgang til å gå in teipen min Smile

Dette har fungert og det er trygt å sove i et slikt rom uten å få skjeggkre i senga for de som ønsker det, da man sover i sin egen borg.

Vær oppmerksom på at de minste nymfene er så liten at du må se godt eller ta bilde med mobilen og forstørre bildet for å sjekke. Mange tror nok de ikke har skjeggkre i starten eller etter at de største er borte, men det er klart mest av små nymfer og det tar et par år før de legger egg, så da ha man god tid til å jobbe med å få disse bort når de største som legger egg er borte.

Vil etter hvert, halvt år eller mer, sjekke med teipen igjen, bare for å se om jeg fanger noen mens teipen ligger der i en måneds tid. Slik sjekk kan man jo også ha årlig eller sjeldnere, så har man en god kontroll på skjeggkre i fremtiden, for dette får mange problem med etter hvert og da er ingen hus trygge siden det kommer med sekker, vesker, klær, papp og annet fra hus til hus.

Ville bare dele med dere som leser dette, da det fungerer slik jeg tenkte og det er billig.

Lykke til om dere vil kopiere metoden.
Skjeggkre, tips og tiltak for å redusere antall - 20220305_145128.jpg - magnefk
   #743
 2     0
Noen som har hatt hell med å bestill Advion Cockroach gel fra utlandet via f.eks. eBay? Eller blir det tatt i tollen? Om noen selger kan de sende en PM. Trenger man forresten alle fire sprøytenr som normalt selges samlet eller holder det med en til privat forbruk?

Har kjøpt dette men foreløpig ikke brukt det, metoden min fungerte for godt til at jeg har sett behov for det foreløpig, se mitt innlegg i dag lenger ned.
   #744
 672     Rogaland     0
Brodern og resten av sameiet var plaget, de fikk has på bolet innvendig ved skadedyrfirma og gift og gjorde utbedringer i lekkasjer i vinduer i 3dje etasje. Tettet også store gliper ved brann murvegg inn til hver enhet ved gulv.
Signatur