4 013    84    2  

Sølvkre

 111     0
Vi har sølvkre. Med alt pratet om skjeggkre, så skal man være glad at det er "bare" sølvkre, men jeg synes nå likevel det er dønn irriterende. 

Vi bor i en gammel bygård i mur, pusset opp på 80-tallet, og på loftet. Vi har observert sølvkre i omtrent alle rom, men mest rundt kjøkken. Observerer om lag 4 ganger i året. Ett eller flere individer. Har forsøkt med feller, flere ganger, uten å fange noe. 

Og ja, det er nok sølvkre, i alle fall de vi har levert inn hos skadedyrtekniker har blitt identifisert som det. Sist så vi et i øverste kjøkkenskap (7 mm langt) - også det ble identifisert som sølvkre ut i fra bildet; her inne i forumet, og blant andre. Sendte likevel også dette inn til FHI. 

Men! Er dette noe man bare må leve med liksom? Senke skuldrene omkring? Eller ta opp kampen mot? Hva tenker dere - hvilke erfaringer har dere andre her inne?

HSt
   #4
 29 882     Lillestrøm kommune     0
Avfukter eller bedre avsug ? Det avhenger jo av forholdene i dag
  (trådstarter)
   #5
 111     0
Når man bor øverst i et sameie er det muligens kanskje ikke så mye man kan gjøre? Hvis dyrene trives i huset. Jeg opplever at jeg ser dem kun når vi ikke lufter (vi pleier å noen vinduer litt åpne - er litt dårlig ventilasjon her), og ved temperaturskifter (brått veldig kaldt eller varmt i været). Ironisk nok ser vi de aldri på badet, men jeg vet at badet ikke er tett (stod i takstrapporten). Vi dusjer dog ikke på gulvet, men i dusjkabinett.

Opp med varmen, ventiler godt, etc?

Jeg hater kjøkkenviften min fordi den bråker noe fælt - og bruker den derfor heller ikke alltid. Skifte den ut?
HSt
   #6
 29 882     Lillestrøm kommune     0
Har du kalde vegger pga all luftingen din så kan du få kondens. Kjøp et luftfuktigsmeter og se hva slags verdier du får.

HSt
   #9
 29 882     Lillestrøm kommune     0
Nesten hva som helst, jeg ser at av de 2 jeg har på hytta har den ene fått et skift på 6%RF men du er på jakt etter de store trendene ikke absolutt verdi. Det er 2 Nexa kompatible med LCD display fra Clas O de to jeg beskriver.
  (trådstarter)
   #10
 111     0
Ok - men om man avdekker fukt - hvilke alternativ har man? Avfukter i oppholdsrom er vel ikke spesielt egnet... de bråker jo en del?