#11
 9,677     Kysten     0

Jeg synes egentlig rapporten virker litt søkt og lett kan minne om bestillingsverk. Hvorfor går man til innkjøp av alle isolasjonstyper utenom den som er best, som man får av produsent?

Det mest riktige hadde vel vært om de skaffet alle typene på samme måte. Her er det jo også forsvinnende små kvanta som ikke gjør særlig innhogg i et budsjett.

Vil en koloni med stokkmaur under normale forhold bygge rede i isopor og annet isolasjonsmateriale, eller er det bare under forhold som her, at de kun har disse materialene til rådighet, instinktet sier nok at de bør finne en plass å bosette seg. Det mest riktige hadde vel vært om man tilbød de materialer som finnes i og rundt et boligområde og så hva som skjedde over en viss tid.

Litt som om du plaserte en gruppe mennesker foran en enkel brakke på Finnmarksvidda og konkluderte med at mennesker foretrakk enkle brakker fordi det var her de søkte tilflukt for uværet som kom.


Enig, virker søkt. Alle slike rapporter jeg leser om maur som gjør skade er dette firma i Tønsberg med og uttaler seg og/ eller protan. Virker litt underlig.

   #12
 745     Sponvika     0

Er du plaget av maur i Sponvika? Har vært borti hytter med maurplage andre steder på Øsfoldkysten.


Nei, men hytta som ikke var mye brukt hadde. Tror de aller fleste hyttene slet med maur. Når konglene spretter i varmen, så legger jeg en "lisse" med gift rundt hytta for å være føre var + at jeg følger med når det mørkner da maur er som meg, nattdyr ;D
  (trådstarter)
   #13
 5,432     Akershus     0
Hva slags gift bruker du og vet du om den har noe virkning? Har du lagt merke til noen form for maurvandring i mørket?

Jeg tror det er mange firmaer som gjør store penger på frykt omkring slike plager, samtidig som mange tar seg grovt betalt for tilfeldig behandling.

Er tidvis på en hytte i Østfold hvor eieren har hatt besøk av et slikt firma. Boret noen få hull i et par takbord og sprøytet inn noe melkelignende stoff hvorpå de solgte noe pulver til videre behandling. Husker ikke prisen, men det var ganske mange tusen kroner.

Det er stadig maur på vei opp til nevnte område fremdeles...

Jeg er ganske nysgjerrig på hva som får stokkmaur til å etablere samfunn (bortsett fra råte i treverk selvsagt) og hvilke tiltak som kan virke forebyggende. Skal til å renovere en gammel tømmehytte hvor deler av tømmeret er råteskadet og med maurganger. Vet ikke om nevnte er bolig for maurene fremdeles og kommer selvsagt til å fjerne alt skadet virke.

Hadde vært fint om flere delte sine erfaringer omkring temaet.









   #14
 745     Sponvika     0
Hei, vanlig maurkverk funker ikke, men PELIAS sitt middel som tas med til bolet og er mat til dronningen og da dauer bolet det ut av seg selv. Er du så heldig å se bolet, kan en spesialist plukke ut dronningen og da er løpet kjørt for de andre maurene. Å sprøyte inn litt her og der gjør at de bare flytter på seg. Pleide å kjøpe en six-pack som blir mye billigere enn å kjøpe enkeltbokser. Blandes gjerne dobbelt så sterk som anbefalt fikk jeg høre av en jeg "praia" tilfeldigvis ute i østfold. Pelias holder til oppe i Elverum og sender til deg uten noe om å men. For å være sikker på at det er stokkmaur foruten å se det da, sett fingern bortil og den stikker, vanlig skogsmaur vil angripe.
   #15
 5,188     Østlandet     0

Hus og hytter i skogterreng med bartrær kan bli angrepet av stokkmaur (særlig langs kysten på Østlandet). Den befruktede hunnen (dronningen) kan etablere et samfunn i en råteangrepet bjelke. Etter hvert som maursamfunnet vokser, vil maurene utvide sitt bol til friskt treverk i huset.

Stokkmaur lever ikke av trevirke slik treborende insekter vanligvis gjør. De finner mat andre steder, som regel ute i skogen. Derfor går det alltid stier ut fra et stokkmaursamfunn, men de kan gå under jorden og kan derfor være godt skjult. Symptomer på angrep av stokkmaur i hus, oppdages ved at:

    Det kan høres lyder som krasling i en veggene.
    Enkelte maur kryper omkring inne i huset.
    Flygende maur samler seg i grupper ute på husveggene når maurene svermer.
    Det samler seg avfall som gnag av treverk (spon), larve og puppehuder og døde maur på steder i huset.

Ved et angrep må en finne stedet hvor de har sitt bol, der dronningen holder til. Det kan være nødvendig å bryte opp gulv eller vegger. Når stedet er funnet, bør treverk som er angrepet fjernes. Området må behandles med kjemiske insektmidler som dreper maur. Om en ikke lykkes med å drepe dronningen, vil maurene kunne etablere seg et annet sted i huset.
Signatur
   #16
 745     Sponvika     0
Kunne ikke fortalt det bedre selv Wink men  giftmaten som legges ut gies til dronninga og da dør kolonien ut.
   #17
 1,749     Norge     0
Hei. Er det noen som har opplevd dette det siste tiår? Og tar noen en journalist som fasit? Trur noen ønsker at dette skal være ett problem. Når en journalist skriver noe står det i beste fall på rykter. Dette var ett problem for lenge siden. Og hvis noen vet om konkrete eksempler i de siste tiår, så ønsker jeg å se bilder. Ikke gammalt nytt for å skremme folk som har isopor i huset.
MVH Bluesman

   #18
 5,188     Østlandet     0

Kunne ikke fortalt det bedre selv Wink
Jeg bare rablet ned noen ord jeg kom på i farta.  ;D
Signatur
  (trådstarter)
   #19
 5,432     Akershus     0

Hei. Er det noen som har opplevd dette det siste tiår? Og tar noen en journalist som fasit? Trur noen ønsker at dette skal være ett problem. Når en journalist skriver noe står det i beste fall på rykter. Dette var ett problem for lenge siden. Og hvis noen vet om konkrete eksempler i de siste tiår, så ønsker jeg å se bilder. Ikke gammalt nytt for å skremme folk som har isopor i huset.
MVH Bluesman
Hvis dette var et problem for lenge siden må det nødvendigvis være et problem idag. Maur forandrer ikke vaner iløpet av en generasjon eller to. Spørsmålet er om det noengang har vært et problem, eller om det har vært en avisand eller noens agenda.