401    13    1  

Trenger råd ang sølvkre

 111     0
Hei!

Jeg har drevet og bekjempet sølvkre siden høsten 2019 med indoxacarb. Mem fortsatt dukker de opp. Ikke mange, men noen. Fanget 4-5 stk med teip under kjøkkenet de siste 6 ukene. 

Jeg trenger råd om veien videre. Vi fortsetter med indoxacarb, men er det dumt å ha teipen der? 

Er det best å kontakte skadedyrfirma?
Vi bor i leilighet, men ingen naboer har meldt om problemer, så det er vanskelig å få de med på en felles bekjemping tror jeg. 

  (trådstarter)
   #1
 111     0
Har snakket med siste leieboer av leiligheten hun har ikke sett noe, heller, så min teori er at disse kom med oss da vi flyttet i 2016. Vi var litt ubetenksomme og fikk esker fra Finn.no etc (skadedyr var i det hele tatt ikke på min radar da).
  (trådstarter)
   #2
 111     0
Rettelse: 4 stk. Den siste var en bille. Vi har hatt mange feller ute etter jul (jan/feb), men ikke fanget noe i dem, så tilfanget er begrenset, men de er jo ikke bekjempet. Teipen er der mest for å slippe at de komme inn i vårt oppholdsområde.
  (trådstarter)
   #3
 111     0
Kan noen med litt byggteknisk kompetanse i alle fall svare meg på følgende:

Skal jeg tette glipene mellom list og gulv langsmed der hvor jeg har fanget kre, eller ikke?

Hdde Anticimex her for å utføre en sånn fukttest i høst. Han var umåtelig begeistret over verdiene, han, og anbefalte oss å bare sprayw gift langsmed listene og tette igjen glipene, og så ville vi ettee hans sigende aldri se dem igjen. Det tror jeg ikke nødvendigvis så mye på, så vi har da brukt forgiftet åte i flere omganger, men nok om det.

Deretter tipser nå FHI meg om at det er veldig dumt å tette igjen potensiell fukt i veggene. Det kan gi større problemer, mener de. Og anbefaler meg heller å snakke med en tømrer/byggingeniør. Så jeg er forvirret.

Og HVIS man skal tette - er det da tech7 man bruker? Det er innimellom en halv cm mellom vegg og gulv.

Til sist: Kan man pusse seg opp fri for sølvkre? Vi må ta hele rommet etterhvert. Gulv, flytte kjøkken, bygge et nytt rom. Går det an å fjerne problemet "for godt" i samme slengen??
  (trådstarter)
   #4
 111     0
Det går nedover, men sakte.. 3 stk på 9 uker nå på teipen. Pluss to døde. Og ett gå gulvet i klesskapet? Argh! Irriterende den siste. Men vi har ikke satt gift på gulvet i garderobeskapet, men nå gjør vi det. Litt irriterende, men mulig jeg har urealistiske forventninger til å bli 100 prosent kvitt dem uten andre tiltak. Luftfuktigheten i leiligheten er lav (35 %), så ikke mye å hente der!

Skal tette etterhvert og pusse opp enda mer etterhvert og så håper vi at vi er kvitt dem!
   #5
 820     0
Ja, først fjern årsaken. slutt med den dyre giften, strø salt overalt. Har du fukt, så må du ikke fuge såklart.

Jeg og brodern kjempet mot skjeggkre hos han, han skulle ha nytt gulv, da vi tok opp det gamle fant vi store mangler når entrepenør har flytsparklet, store gliper mellom gulv, vegg. Bolig nummer 1 til udyr. Så de ble fyllt inn, og entrepenør utbedret årsak til fukt i leilighet. Nytt gulv og tettet glipen med flexibel akryl, ms og butyl. Den dreper vel også noen dyr.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 111     0
Har sjekket for fukt (Anticimex har målt). Det var også de som anbefalte tetting, så jeg er ikke redd for å gjennomføre det inntil videre i alle fall.
  (trådstarter)
   #7
 111     0
Det jeg fant nå var der under vi har vask på kjøkkenet. I veggen er alle rørføringer til vann i alle leilighetene. Hvis det ikke er helt tett rundt der så vil det jo alltids være mulig at noe kryper inn. Men jeg er ikke naiv altså - jeg vet de kan oppholde seg mange steder. Giften hjelper, men er sikkert ikke en "endelig" løsning. Da har jeg mer tro på god tetting og etterhvert skifting av gulv og slik utbedring.

   #8
 443     1
Jeg hadde iallfall unngått Thunder sitt råd om å slutte med gift og strø salt istedenfor. Har aldri hørt, lest eller sett at det er noe som blir gjort mot kre. Du må nok belage deg på limfeller og gift, som er den eneste dokumenterte metoden mot kre.
jaf
   #9
 5 999     tromsø     0
Jeg ville ikke fuget lister. Jeg ville saget plass til gift. Løsne gulvlist. Kappet 25mm av veggplate. Med Fein sag. Legg inn gift. Skru på gulvlist. Legg listen med litt mellomrom til gulv. Bruk bredden på et blad i tommestokken. Da vil skjegkre forsyner seg om de kommer i framtiden. Permanent lunch til skjegkre i framtiden.
   #10
 365     Tromsø     0
Jeg har strødd gift i pulverform under lister og steder hvor jeg har sett sølvkre komme ut av veggen. Det jeg fikk beskjed om var at hvis du strødde gift der sølvkreet gikk ville kreet få gifta på kroppen og dra den med seg til "hiet" hvor den forgiftet hele familien. Vi har ikke vært plaget med sølvkre på mange år. Men det tok sikkert et halvt års tid å bekjempe bestanden hos oss. Vi fikk beskjed om ikke å bruke feller når vi bekjempet med gift da det hindret forgiftede individer å forgifte sine venner. Vi tror at vi har tatt med oss sølvkre hjem fra jobb.