zyp
   #3251
 453     0
Nei, den er sannsynligvis koblet rett som den er. En S0-port fra en elektronisk måler er typisk en optokobler, og et reedrelé i en mekanisk måler bør oppføre seg likt.

   #3252
 50     0
Hei

Skal ha xComfort på en ny hytte til lys/varme pluss alarm/kamera. Det vil her bli lagt inn fiber, og det er også god 4g dekning. Noen som har tenkt på en ruter med 4g failover, slik at 4g slås automatisk på ved feil på fiber? Dette sammen med en UPS (hvor både ruter og SHC er tilkoblet) vil vel gi en stabil løsning?Pfsense med bridged  fiber modem gjør vell nytten og så sette opp failover mellom 2 wan ( kan kjøpes som hardware firewall eller bruke en pc og instalere OS Pfsense på den)
Eksempel PC: http://www.mini-box.com/Mini-Box-M200-LCD

Pfsense failover
https://opensourceforu.com/2016/08/configuring-pfsense-dual-wan-failover-mode/

https://techbast.com/2019/05/pfsense-how-to-configure-failover-for-wan-on-pfsense.html
   #3253
 11     0
Kan noen hjelpe meg med denne koblingen her? Skulle tro det var ganske enkelt, men akk nei.. Fotocella gir ikke signal til binærinngang om å slå på utelys. Kan noen tegne opp hvordan dette skal være? Fotocella er xcomfort sin SRSW1NO

Mvh
Christoffer
Den store xComfort – SHC – Sensio tråden - F37E5EE6-77DC-42AE-A695-5639EED6997A.jpeg - Panarox
   #3254
 33     0
Etter siste oppdatering til 2.4.0, ser eg at det ikke er fast lys i RF grensesnitt på selve controlleren, det blinker i lampen av å til. I diagnose bilde i Web lyser det grønt i alle. Kan ikke se at eg mangler noen komponenter. Noen som vet om det er en ny funksjon på lampen på SHC ?

Prøver også og koble opp et HIKVISION DS-2CD2142FWD-IWS, mot xcomfort. Det virker fint på Hikvision sin egen app, men får ikke bilde i SHC. Det dukker ikke opp under tilgjengelige UPnP nettverrkskompnenter. Så mulig det ikke har støtte for det. Har lagt det inn manuelt, og brukt Generisk, og en URL Path /Streaming/channels/1/picture som eg fant på Rogers hjemmeside. Det viser at det er online, men får ikke fram noe bilde. Er det noen som har noen tips ?
Kamera IDNavnStatusBilde
Cam:1Fjellheim_01On-line


Signatur
   #3256
 25     0
Hei,
Jeg skal ha 16 meter med led-strips i ferdige lister i taket. Slik jeg ser det trenger jeg to drivere på ca >110W da jeg ser for meg led-strips med 14,4W/m. Tidligere har jeg brukt CAAE-01/02 (1-10V) til å styre driveren, men utvalget er ikke stort lenger og ser at de fleste tilbyr fasedimming. Er det slik å forstå at fasedimming fungerer best med CDAU-01/04?
Noen som har tips til utstyr?
   #3257
 1 173     Skedsmo     0
SHC 2.4.1 er ute. Her er release notes:


SHC-2506 Security fixes, replaced libraries

SHC-2534 Improved handling of import of SHC configuration exported from MRF configuration tool for initial system configuration

SHC-2535, SHC-2542, SHC-2546 Fixed problem with system updates : OS and Bootloader, and RF Firmware

SHC-2536 Shading function is configured properly after import of SHC configuration

SHC-2544 Fixed problem with triggering of Scenes using Alexa voice control

SHC-2545 Messaging passwords (e-mail, sms ) cannot be deleted accidentally

Signatur

   #3258
 80     0
Heisann, morsomt med Alexa integrasjon, men noe nytt om Google Home?

ref spørsmål om Mail, har satt opp med yahoo konto uten problemer.
Husk å autorisere "apper med lav sikkerhet" på kontoPrøver fremdeles å få Outlook Live til å fungere. Fant noen innstillilnger under 'Innstillinger/E-post/Synkroniser e-post' og huket av på 'Tillat at enheter og apper bruker POP'. Men ingen mail fra SCH enda. Noen andre som har oppskriften på dette?
   #3259
 1 173     Skedsmo     1
Da har jeg testet xComfort Bridge.

Oppsett er veldig enkelt og gjøres fra iOS/Android app (ikke støtte for MRF).
Enheter legges til ved å scanne strekkode med telefon eller trykke på modus knapp på aktuator.
Av/på og dimmeverdi kan stilles inn, ikke støtte for andre avanserte settinger på aktuatorene.
Legg også merke til at xComfort Bridge kun støtter lysstyring med 2.generasjon bryter og dimme aktuatorer. xComfort Bridge krever støtte for utvidet statusrapportering, noe som ikke er mulig på 1.gen.

Man kan definere rom og scener, men dette er begrenset til 6 rom/soner og totalt 6 scener. Dette er en unødvendig begrensning av Eaton synes jeg.

Reklamen nevner astrour funksjonalitet, men det ser ikke ut til å være implementert ennå.

Telefonen må være tilkoblet samme lokalnett som xComfort Bridge for å styre lysene. Man kan ikke fjernstyre.

Målgruppen er kunder med mindre installasjoner hvor bruker ønsker app styring av lys i tillegg til brytere. Det legges opp til at bruker selv kan legge til pluggbare enheter og endre oppsettet uten bruk av MRF eller installatør.
Samme målgruppe vil nok også ønske seg Google Home, Alexa eller Apple HomeKit støtte, noe som er fraværende på xComfort Bridge. Hvis Eaton med xComfort Bridge tenker å ta opp konkurransen med Philips Hue eller Ikea Trådfri må de både gjøre noe med prisene og integrasjon med 3.part. 


Her har jeg laget en tabell som viser Smart Home Controller vs xComfort Bridge.

Den store xComfort – SHC – Sensio tråden -  - Runnerboy

Den store xComfort – SHC – Sensio tråden -  - Runnerboy
Siste redigering: 16. august 2019 20:36:39 av rsamdal
Signatur
   #3260
 49     Trondheim     0
Hei
Jeg har i dag RCT med version 117, bør jeg oppgradere til version 121? Er det bare batteritiden som er forskjell? og er det merkbart?