#541
 92     0

Går du inn på device info i SHC WEB gui ser du også at Dimplex aktuatorene ikke har noe signalstyrke ikon. Mulig det hele skyldes en bug i SHC.


Har 4 stk av disse. 3 stykker kommer opp uten signalstyrke. Den siste derimot den viser signalstyrken. Så kan tyde på SHC bug.

jrm
   #542
 12     Sarpsborg     0

De feilmeldingene som dukker opp en gang i blant kan jeg leve med. Har ikke sjekket med Eaton ennå hvorfor akkurat disse aktuatorene gir timeout. De har jo de beste forutsetninger for å gi god signalstyrke med den lille antennesaken på toppen. Går du inn på device info i SHC WEB gui ser du også at Dimplex aktuatorene ikke har noe signalstyrke ikon. Mulig det hele skyldes en bug i SHC.
Jeg har akkurat sendt en forespørsel om dette.


Roger

Litt interessant, jeg har "Timeout. No response received from device. Check RF network" på to 12-kanals varme-aktuatorer (CHAZ-01/12), begge 1-2 ganger per døgn.

De har begge signalstyrke-ikon (100%, de eksterne mottagerne CKOZ-00/12 er en halvmeter fra SHC).

Kanskje nyttig tilleggs-info du kunne sende etter? Vil tro det kan være en sammenheng...

Hilsen
Jon Roar
MGA
   #543
 132     Fårhåpentligvis snart i nytt hus...     0
hei,

kan noen oppklare hvordan jeg får et scanario "borte" til å overstyre auto-planner som styrer oppvarmingen mellom comfort/economy? borte er satt til å sette alle soner i frostsikring, men ved første event i planner går de tilbake til auto mode.
   #544
 92     0

hei,

kan noen oppklare hvordan jeg får et scanario "borte" til å overstyre auto-planner som styrer oppvarmingen mellom comfort/economy? borte er satt til å sette alle soner i frostsikring, men ved første event i planner går de tilbake til auto mode.


Jeg bruker Macro, og setter først klima til sonen i Manual.
For å få planner igang igjen, bruker jeg en annen macro og setter Klima i sonen til Auto

Den store xComfort-Sensio-tråden (Smarthus) - Klima.JPG - norx
MGA
   #545
 132     Fårhåpentligvis snart i nytt hus...     0
Det vil nok løse det,ja.

Roger:ditt tips nr 13 om å opprette egne datapunkter for å få simultan dimming av lyspunkter i en scene; kan du utdype hvordan du får opprettet disse i mrf?

Morten
Bj2
   #546
 4     Eiksmarka     0

Ser Eaton nevner en oppdatert Win8 driver for USB til RS232 overgangen de har levert.
http://www.digitus.info/en/products/accessories/adapter-and-converter/r-usb-serial-adapter-usb-20-da-70156/

Jeg hadde trøbbel med Windows 7 og den overgangen husker jeg.
Bytta til den nye USB pluggen for et år siden, fungerer bedre og raskere.

Jeg ser nå at nesten alle USB-RS232 kabler ikke støtter Win8.0, så må nok kjøpe et nytt programmeringsgrensesnitt (eller billigere - en brukt bærbar PC med Windows Vista)...

Men i mellomtiden:
Er det noen i Oslo/Bærums-området som kan låne eller leie meg en "USB plugg" (CKOZ-00/13) 2-3 dager så jeg får undersøkt om det er bryteren eller aktuatoren som har røket i anlegget mitt?
Jeg legger gjerne igjen et (stort) depositum.

Send PM med et telefonnummer, så tar jeg kontakt.
   #547
 947     Skedsmo     0

Roger:ditt tips nr 13 om å opprette egne datapunkter for å få simultan dimming av lyspunkter i en scene; kan du utdype hvordan du får opprettet disse i mrf?


Tror jeg skal begynne å holde kurs i xComfort og Smart Home Controller snart ;-)

Det første du må gjøre er å etablere flere forbindelser fra dine dimmeaktuatorer til SHC.
En forbindelse for individuell kontroll av lyspunkt (unikt datapunkt nummer)
En forbindelse for gruppestyring av lyspunkter (delt datapunkt nummer)

Ikke bland dimmeaktuatorer og bryteraktuatorer i samme gruppe.

Eksemplet under viser tre dimmere, en vanlig bryter og Smart Home Controller.
Hver av dimmerne har to forbindelser til SHC. Første forbindelse har samme datapunktnummer (DP1) på alle dimmerne. Forbindelse nummer to har unikt datapunktnummer per dimmer.

Datapunkt 1 er for gruppestyring av alle 3 dimmerne. Disse vil dimme opp og ned samtidig uten forsinkelser mellom hver dimmer.

Under instillinger på hvert lyspunkt vil du se den tradisjonelle bryteren, samt to instanser av SHC. Den ene for gruppestyring og den andre for individuell kontroll.

Under instillinger for lyspunkt, velg SHC for med delt datapunktnummer for gruppestyring.
Du kan sette 4 predefinerte funksjoner/nivåer som du kan nå via scene funksjonen i SHC. Disse fire funksjonene/nivåene lagrer du under brytervalgene vist i MRF grensesnitt.
Gjenta dette for alle dimmerne i gruppen. Hver dimmer i gruppen kan ha individuelle instillinger.

Når du overfører datapunktlisten til SHC, vil gruppen med dimmere samlet under samme datapunktnummer listes som en enhet. Du finner dette under "Devices". 
Husk å sett funksjon til "lighting" og aktiver funksjonen.

De fire funksjonene/lysnivåene kan du trigge fra scene funksjonen i SHC. Du når de ved å velge en av bryterfuksjonene tilgjengelig under "operations". 

1. Switch ON / Koble til
2. Brighter / Lysere
3. Darker / Mørkere
4. Switch OFF / Koble fra

Ikke la navnet på funksjonene i SHC forvirre deg. Det er instillingene du har gjort i MRF vil utføres.  Tabellen under viser eksempel på et oppsett. Valg 1-4 i tabellen, representerer punktene over.

Vedlaget er også noen skjermbilder fra mitt oppsett hjemme.
Jeg har også valgt å fjerne gruppedimmeren fra status&control listingen fra den aktuelle sonen. Den er kun tilgjengelig via de predefinerte scene funksjonene.


Håper dette forklarer det litt bedre.Roger
Siste redigering: 23. oktober 2014 02:31:25 av rsamdal
Den store xComfort-Sensio-tråden (Smarthus) - SETUP0.jpg - rsamdal
Den store xComfort-Sensio-tråden (Smarthus) - SETUP1.jpg - rsamdal
Den store xComfort-Sensio-tråden (Smarthus) - SETUP2.jpg - rsamdal
Den store xComfort-Sensio-tråden (Smarthus) - Tabell.jpg - rsamdal
Den store xComfort-Sensio-tråden (Smarthus) - MRF-Leilighet.jpg - rsamdal
Den store xComfort-Sensio-tråden (Smarthus) - Lys2-SHC.jpg - rsamdal
Den store xComfort-Sensio-tråden (Smarthus) - Lys3-SHC.jpg - rsamdal
Signatur

MGA
   #548
 132     Fårhåpentligvis snart i nytt hus...     0

Tror jeg skal begynne å holde kurs i xComfort og Smart Home Controller snart ;-)


Basert på prisene xComfort tar seg betalt i Norge kan jo det gi en helt grei bi-inntekt  Wink Men uansett, takk for hjelpen, skal se om ikke det fungerer når jeg kommer til fjells i morgen.

Morten
Bj2
   #549
 4     Eiksmarka     0
Men i mellomtiden:
Er det noen i Oslo/Bærums-området som kan låne eller leie meg en "USB plugg" (CKOZ-00/13) 2-3 dager så jeg får undersøkt om det er bryteren eller aktuatoren som har røket i anlegget mitt?[/quote]

Dette er ikke lenger aktuelt. Fikk kjøpt USB->RS232 på Clas Ohlson som fungerte mot Win 8, så nå kan jeg bruke CRSZ-00/01 boksen min igjen.  ;D
Da er det bare feilsøking og reparasjon som (forhåpentligvis) gjenstår.
   #550
 15     0
hmm, første post ...
Er det noen som vet om SHC støtter adaptiv oppvarming, samt at en varmesone f.eks. gulvarme kan styre med to temp. sensorer (en i gulv for parkettbegrensning og luften i rommet)?

Selv er jeg i besittelse av SC-1 kontrolleren til Sensio. Litt snurt, ettersom det ikke akkurat er så lenge siden den ble installert på hytten.  Fristen selvsagt litt å bytte ut, men dersom X-1 ikke gir meg noe nytt er det vel neppe nødvendig. Dersom X-1 prosesserer kommandoene raskere kan det være vært utlegget. Styring av Sonos og andre IR aparater med iTach har jeg ikke behov for i X-1, der bruker jeg andre app'er og løsninger.

Hva er folk sine meninger om brukergrensesnittet i App'en til Sensio vs. Eaton? Selv er jeg litt delt, men synes Eaton sitt ser litt mer moderne ut. Dersom Eaton og SHC har de samme mulighetene som Sensio  ser jeg ikke hvorfor jeg skal betale 4 ganger mer, selv om jeg liker å støtte norsk. Men, SHC må være like stabilt som løsningen til Sensio.

Mvh
Eirik