3 721    11    5  

HomeSeer - generell diskusjon og erfaringsutveksling

 5 493     0
Formålet med denne tråden er å samle kunnskap og erfaring rundt bruk av HomeSeer i ulike smarthus-oppsett. Alle innspill er i utgangspunktet velkommen, men jeg håper vi kan holde denne tråden fokusert på HomeSeer.

HS er mye diskutert på andre forum, inkludert HomeSeers eget brukerforum. Jeg håper likevel at vi kan samle litt kunnskap og erfaringer også her på BB.

  (trådstarter)
   #1
 5 493     0
Etter lang tid i tenkeboksen landet jeg på å gå for Homeseer som controller i mitt (fremtidige) smarthus-oppsett. HomeSeer har muligens litt høyere terskel enn "ferdigløsninger" som HomeCenter, FutureHome, osv., men også mer fleksibilitet.

Jeg kjører HomeSeer på en dedikert PC, og har kjøpt og installert HS3PRO (NB! Halv pris nå frem til 9. mai!). Venter på z-wave interface (UZB1), så foreløpig prøver jeg bare å bli kjent med programvaren, teste ut HSTouchDesigner litt osv.

Første dumme spørsmål fra en fersk bruker blir da: Hvordan installerer man en plug-in som ikke er listet i web-interfacen under "additional interfaces"? Jeg kjøpte YRWeather, men finner ikke ut av hvordan jeg skal installere den. Finner ingen nedlastningsmulighet, den er ikke listet under "Weather" i web-interfacen. Har Googlet og leitet, men uten hell.

Noen som vil dytte meg i riktig retning?
  (trådstarter)
   #3
 5 493     2
I know... Men prøver å dra i gang diskusjonen her inne også. Smarthusdiskusjonen hører hjemme på BB - ikke diskusjon.no Smile
   #4
 20     0

Jeg kjøpte YRWeather, men finner ikke ut av hvordan jeg skal installere den. Finner ingen nedlastningsmulighet, den er ikke listet under "Weather" i web-interfacen. Har Googlet og leitet, men uten hell.Heisann

Har du sjekket under Beta? Den er tilgjengelig der for min del ihvertfall.
  (trådstarter)
   #5
 5 493     0
Hei, ja det ligger en under beta, men det var ikke den riktige (jeg ble i alle fall ikke informert om at jeg kjøpte en beta-versjon...).

Postet samme spørsmål på homeseer-forumet, og fikk en lenke til nedlastning der. Så den er oppe og kjører hos meg i alle fall, og dukker sikkert opp i interface-listen til andre etter hvert også.
   #6
 8 026     Bærum     0
Hvor mye snakker vi om at en installasjon med HomeSeer koster med alt man trenger?
Jeg skjønner ikke at det kan forsvares å betale for denne type produkter når det finnes så mange gode gratis alternativer?...
   #7
 20     0
Hva man trenger spørs jo på hvilke plugins man ser man trenger. Selv har jeg kjøpt PRO utgaven med 50% rabatt og en plugin og klarer meg fint med det. Man kan sikkert finne gratis alternativer som dekker det man trenger også. Det som var viktig for meg var at jeg i tillegg kune få lagd ganske så pene skjermbilder til mobil/nettbrett. Dette er noe som trengtes for å få min bedre halvdel til også å ta ibruk smarthuset.

  (trådstarter)
   #8
 5 493     0
Jeg har gjort det samme som MB. Kjøpte HS3 PRO på halv pris nå (har sittet og ventet på det noen mnd...). Kjøpte også en dedikert PC som HS skal kjøre på. Nå kommer jeg jo til å bruke den PC'en til andre ting også, så det er urettferdig å føre hele den kostnaden på HS-prosjektet, men på den annen side så hadde jeg neppe kjøpt den PC'en dersom jeg ikke skulle ha HS...

Har kjøpt en z-wave interface (UZB1), og 1 stk plugin så langt (til $30). Så får vi se hva det blir til når jeg kommer i gang.

Har kjøpt meg en del Fibaro-dimmere og noen andre småting, som jeg ville ha kjøpt uavhengig av hvilken gateway jeg valgte. Har også kjøpt 2 ID lock, som også er uavhengig av gateway, for så vidt, men samtidig en del av hele smarthus-prosjektet.

Blir jo noen penger, men det blir det uansett. FutureHome koster rundt 4000 mener jeg, og da får du et produkt som fortsatt er under utvikling på en del områder. Fibaro HC2 koster vel omtrent det samme.

Det er ikke rett frem å gjøre en sammenligning på pris mellom disse...
  (trådstarter)
   #9
 5 493     1
Tar tid, og koster penger, og komme skikkelig i gang! Har bestemt meg for å bruke litt tid med softwaren og noen enkle testoppsett, før jeg utvider. Har kjøpt 5 Fibaro-dimmere som skal installeres in due time, 1 Fibaro multisensor og en Fibaro wallplug. Philips Hue er i posten. I tillegg har jeg koblet Homeseer til mitt Verisure-anlegg (som for øvrig gikk som smurt!). Var på nippet til å investere i Sonos hjemmekino her om dagen, men der slo fornuften endelig inn.

For det første jeg kan konkludere med er at pengene flyr. Softwaren koster penger, plug-in's koster penger (Verisure plug-in er gratis, men jeg kommer til å donere når jeg evt ser at den blir fast brukt), duppedittene koster penger, osv. Så er det jo også slik at dette er veldig skalerbart, så man kan bygge ut etter hvert. Men en viss menge basisutstyr trenger man jo for at det skal være noe poeng i. Så kommer man fort i en dårlig sirkel: Jeg har investert noen tusen i software og server, da føles det riktig å også investere i plug-ins og hardware, for ellers blir jo den første investeringen bare sløste penger. Bruker en del virtuelle enheter til å teste ut ting, og det funker greit ift å bli kjent med software osv, men det er jo ikke noe stas i lengden.

Det andre jeg kan konkludere med er at softwaren (både HS3, men kanskje spesielt HS Touch) virker litt gammeldags. Det har litt Windows 95-følelsen, og det er ikke super-brukervennlig. Det hadde jeg heller ikke forventet, basert på diverse beskrivelser og noen advarsler, så det er OK. Jeg ser at det har en terskel, som vil ta litt tid å komme over. Jeg syntes det er artig, men andre ville nok ha bedre nytte av en plug&play-løsning som HomeCenter eller FutureHome (jeg har ikke forsøkt noen av disse).

Foreløpig holder jeg meg i fjernstyringsdomenet, men planen er å komme videre derfra og inn i automatiseringsdomenet. Fjernstyring i seg selv er ikke så interessant. Det forbauser meg at det fortsatt er leverandører som reklamerer med at man kan "styre ditt og datt med mobilen". Som forbruker er min respons da "OK, og så da?". Muligheten for veldig fleksibel automatisering, kombinert med manuell bruk, var hovedårsaken til at jeg gikk for Homeseer. Foreløpig angrer jeg ikke. Så får vi se når jeg kommer så langt at det skal lages scenarioer osv.

Målet er at huset skal være smart på en diskret måte, uten at det synes eller merkes bortsett fra at ting skjer automatisk. Derfor er jeg stor tilhenger av for eksempel dimmerne fra Fibaro, som ingen ser, og som fungerer fint også når noen trykker fysisk på lysbryterne.
   #10
 486     2
Homeseer er ett godt valg, er selv på 3 året med Homeseer i hus og angrer ikke på at jeg gikk for Homeseer.

En dyr hobby er det selvsagt, men jeg har tatt alt litt etterhvert. Tør ikke begynne å regne på hva ting har kostet meg sålangt. Og er langt fra i mål med alt jeg vil automatisere. Godt du har skjønt at det er automatisering og ikke fjernstyring som gjelder.

Ellers enig i at HSTouch er noe herk å holde på med, men når du først har satt det opp så trenger du ikke tenke på at. Det samme gjelder webinterfacet, i det daglige er man ikke innom der.