158,793    435    9  

Loxone tråden - Alt du måtte lure på

 421     Rogaland     1
Hei

Planen med denne tråden er å hjelpe seg selv og andre med alt man måtte lure på ang. Loxone.
Da kan vi samle alle spørsmål i denne tråden. Isteden for at alle skal lage sine egne tråder.

Har selv akkurat gått til innkjøp av loxone miniserver og kommer nok til å lure på endel.

Pr. dags dato så er der mer informasjon på den engelske siden til loxone enn den norske.

Loxone.com - Norsk

Loxone.com - Engelsk

  (trådstarter)
   #1
 421     Rogaland     0
Men da kan jeg like så godt starte
Hvilken varmestyring har dere valgt å bruke, er jo forskjellige regulatorer å velge mellom; room controller intelligent og standard, heating mixer, 2- og 3-position controller. Og hvordan har dere satt det opp?
   #2
 3,216     0
Litt usikker på hva du tenker på med "room controller intelligent"? kan du lenke til det? Samme med heating mixer osv? Jeg har bare en KNX-modul som slår på varmen når diverse presets slår til.

   #4
 1,596     0
Jeg har en idé om at KNX anlegget her i huset ikke skal ha én sentralenhet, i tilfelle feil. Riktignok har jeg kun en strømforsyning til KNX-bussen, men ut over dette blir det få "master" enheter som kan ta ned hele anlegget.

Har derfor en tanke om at hver en og enkelt romkontroller (Gira tastaensor 3) kjører temperaturregulering, lys og øvrig styring for det rommet denne står plassert i - og at Loxone'en kommer som et "ekstra lag" med sine uendelige funkjsoner. Da er det spesielt som grensesnitt mot GUI (iPhone/iPad), Sonos, logging, IR og evt 1-wire funksjoner.

Jeg vil helst at "hu mor i huset" slipper å måtte tilkalle rescue op's fra BB.no dersom det fatale skjer mens jeg er bortreist... Da må lys og varme fungere, øvrig snax kan man leve uten for en kortere periode...
   #5
 165     0
Er enig med shaukaas.

Det beste syns jeg er å kontrollere varmen via knx.

Jeg har ofte brukt 'temostatpiller' i knx anlegget. Så har jeg brukt loxonen til å sende settemperaturer til termostatene. I tilleg til en sensor for avlest temperatur og en for avlest setpunkt i loxonen.

Dersom du skal bruke loxonen til å styre varmen er den vanlige roomkontrolleren enklest å bruke:

Da linker du avlest temperatur inn på al. Settemperatur inn på T. Og akturatoren til det du skal kontrollere på q.

Den avanserte romkontrolleren har egen timer, som du kan bruke til å senke temperaturen om natten, dagen eller når du er på ferie. 
Da bruker du også de samme inn og utgangene som jeg beskrev til den vanlige romkontrolleren.
   #6
 1,596     0
Jeg har en liten utfordring mtp å få Gira tastsensor 3 til å spille helt på lag med Loxone når det gjelder styring av dimming.

I utgangspunktet brukes det en 3-bit datatype - "3.007 Dimming Control" - på denne, noe som MDT-dimmeren aksepterer. Dette fungerer også utmerket sammen, helt inntil jeg forsøker å la Loxone skrive på denne gruppeadressen. Da skjer det "ingenting." Har forsøkt ymse EIS typer uten hell.

Hvilken "EIS" representerer datatypen jeg finner i ETS4? Slik jeg forstår det er EIS de gamle definisjonene på datatyper tilbake i ETS3 og eldre?


Løsningen min nå, plan B, er å kjøre en 8-bit unsigned verdi som en "5.001 0..100%" som er kompatibelt med EIS6 i Loxone.

Dette fungerer forsovet også, men Gira tastsensor 3 responderer (for) dårlig på tastetrykk. Jeg vil kunne gi ett enkelt trykk på hhv "Dim opp" og "Dim ned" knappene for å slå av/på - uten å måtte holde inne knappene for å vente på at dimmefunksjonen starter med å rampe opp/ned. Dette fungerer imidlertid bra når tastsensor'en får stå med en 3-bit dimming control, men altså ikke med 8-bit 0..100% som i plan B.

Hva gjør jeg for å bruke 3.007 i Loxone?

Andre løsningforslag?
   #7
 165     0
Ser at MDT dimmerene ikke kan dimmes ned til 0%. Stemmer det? Det går ikke ann å velge mindre enn 1% på minimum dimming? Det er gjerne derfor du har problemer med litt flimring til tider.

Når det gjelder dimming fra Loxone, så pleier jeg å sende verdi, altså 0-100 % til dimmeren. Dette ved hjelp av EIS6. Hvis du lager en egen gruppeadresse som heter f.eks. "stue spotter verdi" og linker "dim absplutely (1 byte)" på mdt dimmeren  inn på denne gruppeadressen.

Så skriver du bare verdi til denne fra Loxonen.

Fra Girabryteren linker du fremdeles slik du har det, slik det fungerer best. De kan gå inn på vært sitt objekt på dimmeren.

Og så må du lage en egen "sensor" i loxone som heter f.eks "stue spotter verdistatus". Denne sier du skal "lese" på gruppeadressen som inneholder "state dim value" fra mdt dimmeren. Da får du status inn på loxonen (der linker du sensoren inn på SP på den respektive EIB dimmerblokken).

Jeg har ikke ETS4. Men jeg tror de samme objektene finnes i begge versjoner.

Loxone bruker ikke DPT enda. Men det kommer vell....

   #8
 1,596     0
Det stemmer at denne ikke går lengre ned enn til 1%, men ved 1% dimming vil ikke "State ON/OFF" gå til False.

Problemet så ut til å bli løst vha å bruke CMD ON/OFF fra Loxone'n. Har satt grenseverdi til 5% i både Loxone og i MDT'en. Gira'n har ikke en slik funksjon...

Ser nå at det er både en "Dim relatively" og en "Dim absolutely" inngang på MDT'en - dette skal jeg teste ut i kveld.  Wink Smile Smile Smile Smile
Loxone tråden - Alt du måtte lure på - MDT ETS4.png - shaukaas
Loxone tråden - Alt du måtte lure på - MDT ETS4 II.png - shaukaas
Loxone tråden - Alt du måtte lure på - Loxone config.png - shaukaas
   #9
 1,596     0
Da har jeg forsøkt Fgilje's forslag - med stort hell! Mange takk for tipset!

Men denne "okkulte" flimringen blir jeg nok ikke kvitt fullt så enkelt; i går kveld var denne tilbake igjen... Jeg kan kontakte MDT for å få tips, før jeg går til anskaffelse av reléer...
   #10
 257     Sunnmøre     0
Jeg er rimlig grønn når det gjelder KNX, Loxone eller alt som har med slike styrings systemer, men jeg er i en prosess med å skal bygget hus snart, og i den anledning så lurer jeg på følgende.

uansett om det er Loxone eller KNX eller hva det som er, hva burde jeg gjøre i forhold til vegger/tak som blir mer komplisert etter at huset er ferdig.

Er i tvil om jeg har budsjette for styring i dag, men si at jeg bygger det ut over tid, hva bør jeg ha på plass nå for å forenkle prossessen senere.

Legge 1 xtra rør med kabler til alle punkter slik at det er klargjort senere f.eks?

Ønsker tips og innspill som kan hjelpe på.
Signatur