#11
 1 596     0
Jeg har endt opp med omtrent følgende "slagplan:"


  • Minst ett 20mm rør til alle rom.

  • Lar KNX-bus gå via samtlige elektriske punkter i hele huset. 16mm rør. Legger KNX-bus i "ring" for hver enkelt etasje.Tanken er da at jeg kan legge inn "piller" eller andre ting etterhvert som behovene endrer seg.

  • Rør fra samtlige downlight soner til teknisk rom + til "hovedboks" på hvert rom. (Man kan da velge om man ønsker en sentralplassert dimmermodul i teknisk rom eller gammeldags dimmer på veggen. Evt en kombinasjon av ukjente grunner.)

  • Eget 22mm rør fra alle punkter til elektriske panelovner til teknisk rom. Til tross for at jeg legger vannbåren varme i alle rom, ønsker jeg å gardere meg meg muligheten til å ha elektriske ovner i tillegg. Disse vil jeg styre vha smarthus/KNX.

  • 2x16mm rør til alle vinduer som kan åpnes.

  • 2x16mm rør til alle vinduer som skal ha automatisk solblending, eller muligheten for dette.Du bør jo også vurdere å legge rør til f.eks. fingerprintleser/tilsvarende, utelys, værstasjon osv...osv...

I tillegg legger jeg 22mm rør til for datauttak i alle rom + til alle TV-punkter (HDMI over Cat 6 er tanken.) Jeg er enda ikke sikker på om jeg skal montere alle "TV bokser" i teknisk rom, eller i nærheten av hver enkelt TV.

+ at det helt sikkert er noe jeg har glemt. Men det blir mye rør. Ekstremt mye!

   #12
 257     Sunnmøre     0
høres ut som en jobb som kanskje er lit heftig for meg å begynne på hvertfall, og få en elektriker til å legge disse rørene så er vel det omtrent like dyrt som å få systemet installert.
Signatur
   #13
 1 596     0
Stemmer nok det. Skal man ha Smarthus må man enten gjøre det selv, eller ha litt over middels god råd/låneevne/vilje. Det er neppe noe man tjener inn igjen på "besparelser" i form av bedre styring av varme og denslags.

Skal man gjøre dette selv betinger det imidlertid at man kan stå som installatør på egen bolig eller ha over middels godt samarbeid med elektriker.
   #14
 3 216     0
Noen som har dreet med audio / multiroom audio og brukt loxone til å kontrollere dette, isåfall hvordan? I utgangspuntket ønsker jeg å kontrollere enhver generisk receiver/multirom-forsterker, ikke bare "loxone-utstyr".
  (trådstarter)
   #15
 420     Rogaland     0
Ja, er enige med dere at det er greit å styre termostatene utenom, så kan jeg heller lage til en tidstyring i loxone som velger hvilken modus termostatene skal gå i (comfort, night mode).

Men å lage til lys senario i Loxone som kan trigges ved å trykke på en av bryterene Hvordan løser dere det?
Jeg laget det til slik som tegning viser, der jeg har lagt inn verdi på V1 (f.eks 60% lys styrke). Der alle lampene som ligger i gruppe 1/1/3 i ets'en går på 60% når knapp "God morgen" trykkes en gang.
Men problemet med denne løsningen er at når jeg har trykket på knappen en gang så beholder O77 verdien 60% helt til den får et reset signal. Ikke noe problem å legge til det, men det som blir problemet er at da går alt i gruppe adressen av. Noe som jeg ikke ønsker.
Og hvis det ikke blir sendt noe reset signal, og jeg f.eks. har slått av noen av lampene, og trykke på bryteren en gang til, så skjer der jo ingenting fordi 077 tror jo at lampene fortsatt har 60%.
Er der noe som jeg har oversett av funksjonene i loxone som gjør slik at jeg kan repetere signalet som ble sendt tidligere?
Loxone tråden - Alt du måtte lure på - 11.20.2012 - 20.30.39.jpg - «Quattro»
   #16
 165     0
Bruk en extended eib akturator heller.

I adressefeltet skriver du 1/1/3:60%

Så linker du sensoren på den adressen som du sender signal fra bryteren.

Når denne da får en puls, så sender den 60% til den adressen.

Så må du bare endre på parameteren i knxbryteren din. Slik at den sender 1 når du trykker inn og 0 når du slipper (bit)

Litt krøkket forklart men :p
  (trådstarter)
   #17
 420     Rogaland     0
Glimrane, takk skal du ha. Fikk det til

Eneste var at i parameteren til bryteren har jeg ikke mulighet for å sende 1 når jeg trykker inn og 0 når jeg slipper, men fikset det med å legge inn en "delayed pulse" som da avslutter med en 0 på gruppeadressen til bryteren. Wink

   #18
 1 596     0

Noen som har dreet med audio / multiroom audio og brukt loxone til å kontrollere dette, isåfall hvordan? I utgangspuntket ønsker jeg å kontrollere enhver generisk receiver/multirom-forsterker, ikke bare "loxone-utstyr".


Jeg har ikke kommet fullt så langt enda, men har store ambisjoner om å ihvertfall få Sonos integrert. Det ligger endel tips og triks på forumet til Loxone - det er ihvertfall her jeg henter inspirasjon.

Nå er jeg imidlertid ikke 100% overbevist om at det er Sonos som gjelder - jeg blir automatisk noe skeptisk når alle løper i samme retning. Jeg har riktignok blitt overbevist om at iPhone er gode greier, og har en selv (som jeg er strålende fornøyd med) - men det tok meg lang tid å faktisk bli overbevist. Så det er derfor slettes ikke sikkert at det faktisk blir Sonos den dagen jeg skal handle inn utstyret, men pdd er det dette som ligger i kortene. Spesielt siste omtale av Simple Audio i Lyd og Bilde viser at det faktisk finnes alternativer - også til Sonos. Heldigvis!

Vha IR modulen til Loxone bør du jo kunne styre det aller meste av AV-utstyr, samt Loxone har laget interface til bl.a. Pioneer og Denon forsterkere som har mulighet for nettverksstyring. I og med at ihvertfall Sonos gjør hva de kan for å forhindre "3 parts" styring på deres produkter, så har Loxone/brukere av Loxone fått dette til. Så her ligger det vel an til uante muligheter i fremtiden...

   #19
 165     0

Glimrane, takk skal du ha. Fikk det til

Eneste var at i parameteren til bryteren har jeg ikke mulighet for å sende 1 når jeg trykker inn og 0 når jeg slipper, men fikset det med å legge inn en "delayed pulse" som da avslutter med en 0 på gruppeadressen til bryteren. ;)


Joda, det skal gå det. Håper jeg har rett bryter. Og alt er på Norsk. :S:

Loxone tråden - Alt du måtte lure på - Gira2.jpg - Anonym
Loxone tråden - Alt du måtte lure på - Gira1.jpg - Anonym
  (trådstarter)
   #20
 420     Rogaland     0
Ser ut som du har valget ja, men ikke triton bryterne fra abb som jeg bruker har det.
Loxone tråden - Alt du måtte lure på - 11.21.2012 - 20.21.29.jpg - «Quattro»