#101
 791     Tromsø     0


-...(Tek 10 krever ikke automatisk avstenging på kjøkken dersom en kun har oppvaskmaskin som har eget avløp),...

litt off topic, men har lett etter konkret tolkning av denne regelen. Hvor står dette spesifikt? For rørleggererne vi var i kontakt med hevdet at vannsikring på kjøkkenenet var påkrevd uansett...

   #102
 54     0-...(Tek 10 krever ikke automatisk avstenging på kjøkken dersom en kun har oppvaskmaskin som har eget avløp),...

litt off topic, men har lett etter konkret tolkning av denne regelen. Hvor står dette spesifikt? For rørleggererne vi var i kontakt med hevdet at vannsikring på kjøkkenenet var påkrevd uansett...


Så vidt jeg vet så skal det vannstopper der det ikke er sluk, men jeg er ikke rørlegger.
   #103
 54     0
Hei

Jeg er litt i planleggingsfasen når det gjelder HDL og har ett par spørsmål.

I huset har jeg flere fordelinger, noe som gjør at det er praktisk å sette noen reléer i de forskjellige fordelingene. Har endel varmekabler, og har tenkt til å bruke disse veggmonterte sensorene der hvor det er aktuelt. Da har jeg forstått det slik at jeg trenger varmestyringskontroller som kan ta opptil 6 forskjellige soner. Så langt så greit Smile

Varmestyringskontrolleren styrer igjen relémodulene. La oss si at jeg i fordeling a har fire varmesoner og plaserer varmstyringskontrolleren her - da har jeg to soner igjen, kan jeg da bruke de to siste sonene til å styre relemodul i fordeling B - for det er bare bussen som skal tilkobles varmestyringskontrolleren?

Takker for alle innspil Smile
   #104
 54     0
For de som er nysgjerrig så fikk jeg dette svaret fra hdl:

Svaret er ja.

Når man bruker en Varmestyringskontroller som termostat (regulator) så sender den ut HDL-BUS kommandoer til HDL-last-rele over HDL-BUS. Så Varmestyringskontrolleren kan styre et rele for varmekabel uansett hvor det er plassert på HDL-BUS-en.
Steinar Bakstad
Support Manager
   #105
 54     0
Forøvrig har jeg kommet godt igang med prosjektet her hjemme og er godt fornøyd - anbefales! Virker som gode produkter og enkelt å komme til gode løsninger.

har også tatt begge kursene med noen månedersmellomrom, vil anbefale det til alle som har tenkt til å gjøre programeringsjobben selv.
   #106
 347     0
Ser du ikke fikk mye hjelp her i Mars nei. Men du fikk da rett svar fra HDL selv. Lykke til med oppsettet\styresystemet. Har det selv i boligen her jeg bor nå og vurderer å benytte det i vår nye bolig. Har forøvrig installert 4 andre boliger med lysstyring basert på DLP bryteren og dimmesoner.
Veldig godt fornøyd med enkeltheten og hvor mye som enkelt kan styres fra en bryter da man kan benytte flere sider på den. Dette er en stor fordel for anlegget.
Hvor komplekst er så ditt anlegg Antonsen?
Signatur
   #107
 54     0
Hei!

Jeg har bygget en garasje, med ett par rom og holder på å bygge en hjemmekino der - i alle rom skal lys & varme styres av HDL, samt at i kinoen blir maskering lerret, ventilasjon ++ styrt av systemet også. Her er jeg ferdig med alt utenom kinoen. I selve huset mitt har jeg forløpig kun en gang hvor lys og varme blir styrt, samt utelys - men utvider etterhvert som jeg pusser opp, har ett gammelt hus :)

I tillegg så bistår jeg i en totalrenovering av en enebolig hvor alt blir styrt av hdl.

   #108
 347     0
Det blir nok spennende. Har du noe rgb fra dem i kinoen da? Lurer på om jeg skal ha noe rundt omkring på vår bolig da vi har hvite plater utvendig. Hadde vært kult med vanlig lys hele året med unntak av farger på spesielle anledninger:)
Signatur
   #109
 54     0
Hehe, har veldig trua på noe RGB ja. Ikke helt ferdig med planleggingen men noe "bling" blir det. Hadde lenge tenkt til å  ha stjernehimmel  styrt av dmx, men har slått fra meg det da jeg heller vil ha akustikkplater over hodet. Lydkvalitet er viktigst Smile