1 061    11    2  

Termostat + varmefolie + Apple Homekit + gulvsensor

 6     1
Hei

Jeg bytter gulv hjemme og skal legge varmefolie i mange rom. Trenger derfor en del termostater for styring av dette. Termostaten må ha mulighet for å programmere ukesprogrammer og soner, og kunne styres fra app, og den må ha mulighet for gulvsensor med maksbegrensning for å beskytte gulvet. Settpunkt skal settes mot intern føler/romtemperaturen. Jeg hadde håpet å finne en som er kompatibel med Apple Homekit, men det viser seg å ikke være så lett. Spesielt geofencing virker som en interessant mulighet.

Jeg har funnet denne: https://getconnected.honeywell.com/en/lyric-t6
Men den tror jeg ikke har mulighet for gulvsensor, og den kan ikke kobles mot 230V gulvvarme direkte.

Og denne: https://www.tado.com/no/products/smart-thermostat-starter-kit
Ser ut som den kan kobles på 230V direkte opp til 6A, men den ser heller ikke ut til å ha gulvsensor.

Er det noen som vet av termostater som oppfyller ønskene ovenfor?
Eventuelt hvilke vil dere anbefale?

   #2
 11     Hvitsten     0
Har samme situasjon. 100kvm varmefolie som skal inn i HomeKit.

Hvordan funket dette?
Gikk du for Heatmiser?

Har du settpå DEVIreg Smart WiFi termostaten?
Vurderer denne. Støtter ikke Homekit tror jeg (har mailet dem og spurt).
Litt slitsomt da jeg trenger tre av dem, og må da skru av og på tre enheter
via egen App, sikkert ikke noe geofencing heller... litt av poenget borte.

Har du sett på Ecobee? (støtter Homekit)

Honeywell sine? (Skulle begynne samarbeide med Apple visstnok).
  (trådstarter)
   #3
 6     0
Så på Honeywell sine, men de som var aktuelle der (tror det var T5?) hadde for lav maks switching current, og ville i så fall måtte inn med et ekstra relé.
Jeg gikk for Heatmiser sine. Har så langt bare koblet opp hub’en og testet en termostat uten å koble til varme. Tilkobling og oppsett gikk raskt og uten noen problemer. Appen virker bra, og jeg har så vidt også testet styring via Homekit. Det virker også responsivt og bra. Enkle funksjoner for å sette huset i hjemme, natt, borte, ferie osv. Og så kan man enkelt gjøre endringer i faste programmer ved behov, enten fra mobil/pad eller rett og slett ved å justere temperaturen direkte på termostaten. Jeg skal ha ca. 10 termostater fordelt på hus og leilighet, dvs. med to hub’er. Blir spennende å se hvor godt det fungerer. Elektriker begynner legging av varmefolie i neste uke, så kobler jeg opp fortløpende ettersom han blir ferdig med rommene. Er spent på om vi får brukt geofencing til noe fornuftig. Vi har begge jobb fanske nære huset, så det gir nok ikke tilstrekkelig oppvarmingstid. Men det er jo veldig kjekt å kunne reise bortvi kortere eller lengere tid uten å måtte huske å skru av/på varme, ved å sette en større grense.
   #4
 11     Hvitsten     0
Utrolig bra å få denne tilbakemeldingen fra dere, tusen takk for det. Det er ikke mye å velge i som støtter Homekit, og det er jo et must.
Går det an å spørre hvordan du fikk disse til Norge - Bare bestille de fra Amazon UK?
Gikk du for den neoHUB-e pakken eller hva den heter, evt hvilke produkter behøver man bortsett fra en neoHUB og en neoSTAT som hver termostat? Thats it?

(Vi skal legge varmefolie under vinylplank, som anbefalt av Megaflis og en venn som er veldig fornøyd. MEN fikk tilfeldigvis svar fra PERGO, produsent av gulvet, om at varmefolie+vinylplank ikke går sammen... selv om megaflis har en nøyaktig beskrivelse av hvordan man skal gjøre nettopp dette, og anbefalte oss denne løsningen. Heh. Men man kan tenke selv. Klart det går fint med varmefolie, dersom det går fint med varmekabler, det er mye mindre effekt. Man må bare ha godt med trykkfordeling oppå varmefolien. Vi legger IKEA laminat til 35kr oppå det hele først, for å unngå bevegelse + beskytte varmefolien. Det blir for mange kvadrat til å støpe varmekabler over det hele.)

Haakon
  (trådstarter)
   #5
 6     1
Ja, kjøpte neoKit-e Gen 2 (hub + 1 termostat), og så la jeg bare til flere enkle neoStat-e termostater. Jeg kjøpte også med et par eksterne romfølere i tilfelle jeg skal plassere noen av termostatene i et område som blir truffet direkte av sola el.l. Vet ikke om det vil være nødvendig, men da har jeg i alle fall muligheten. Jeg bestilte direkte fra heatmisershop.co.uk i to omganger og leveringstid var vel en liten uke begge ganger.
   #6
 11     Hvitsten     0
+1
Da gjorde jeg det samme -bestilte direkte fra Heatmiser. La også til en ekstern romføler, da den ene veggen i stua får veldig
mye sol fra sjøsiden her. Håper de shipper raskt. Tusen takk igjen for at du delte dine erfaringer.

   #10
 1     0
Pass neoKit-e Gen 2 i standard elko ramme? Ser den skal ha ca samme størrelse, bare at den er rund i kantene.