1,014    5    1  

Vurderer Smarthus i leilighet, men trenger hjelp!

 3     0
Jeg er helt fersk når det kommer til Smarthus løsninger..
Har lest en del om Nexa system og Z-wawe, og har forstått det slik at folk flest anbefaler Z-wawe pga 2veis kommunikasjon.

Det er et forholdsvis stramt budsjett, så vil ha et system som er rimelig, brukervennlig og noe som kan bygges videre på.

Nexa virker ganske så greit, både prismessig + de har ganske mye smarte løsninger, men så er det det med 2veiskomunikasjon.

Av z-wave systemer har jeg sett litt på blant annet Fibaro, men er noen ting jeg funderer litt på, så håper det er litt hjelp å få her inne Smile
- Fibaro Dimmer 2: Hvordan fungerer egentlig dimmefunksjonen når denne kobles på en vanelig av/på bryter? Må jeg bygge bryter om til impulsbryter?
Og hvordan blir det om jeg slår på lyset ved hjelp av bryter, for så slå det av igjen med fjernkontroll (bryter står jo fortsatt i "PÅ")

- Telstick Znet: Noen som har noen erfaring med denne styringsenheten?
Så vidt jeg kan lese så virker det som en forholdsvis enkel enhet og forholde seg til, og er jo en fordel om man kan bruke både 433,63 og Z-wave (så lenge den er pålitelig)


Sånn i hovedsak så er det lys jeg kunne tenke meg å styre, men vil gjerne ha muligheten til å bygge ut systemet senere.
Jeg vil ha noe som er pålitelig, og enkelt og bruke, med tanke på videre salg av leilighet en gang i fremtiden så kan det nesten ikke vere slik at ingen med lav teknisk innsikt kan slå på lyset...

Er det slik at for mitt bruk kan Nexa sitt system være bra nok? Eller vil det være best og gå for Z-wave med en gang?
Jeg skal bytte ut en del vanlige brytere med dimmere, og tenkte derfor jeg kansje kunne kjøpe f.eks Fibaro dimmer, og bruke eksisterende brytere med den? Hva er best?

Jeg trenger litt hjelp på veien her! Kom gjerne med tips om hva jeg trenger for et godt system.
I første omgang er det 5 brytere som skal byttes ut med dimmefunksjon.
Men vil gjerne ha mulighet for å styre varme også, ettersom jeg jobber på sjø hadde det vært fint å kunne slå på varmen til jeg kommer hjem.
Noen scenarioer hadde også vært fint:)

Håper på mange kloke svar Grin

   #1
 611     Bergen     0
Hei hei. Jeg skal også montere styring i heimen.
Jeg kommer nok til å gå for z-wave.
Kjapt om impulsbryter. Her monterer du bare en fjær på baksiden av dimmere så plutselig er det en impuls bryter. Da er fibaro modulen koblet slik at den har fast strøm samt er koblet til bryteren utenom.

Jeg kommer til å koble det opp slik at huset fint kan brukes utenom smarthus funksjonene, da fruen ikke er fan av teknologi.
Den tellstick znet har jeg ikke fått med meg så den må jeg lese mer om.


Fibaro har jo en egen styringssentral, denne skal vist være grei å bruke men med sine mangler. Jeg personlig syns fibaro oppfører seg litt som apple, veldig hovne og kritikk preller av de. De hadde problemer med 2-3 moduler som det ble salgsnekt på. Først var det stille lenge og så var det noen som var ute for å sverte fibaro vist nok. De lagde nye moduler tilslutt.
Og HC3 ble jo kraftig forsinket også. Uten at det kom et pip fra de.

Det finnes jo andre produsenter
av styring. Vera feks
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Kan være jeg som misforstår, men når du sier jeg monterer en fjær på baksiden av dimmer, så mener du vel på de gamle bryterne?
For å få inpulsfunksjonen..

Jeg vil også at alt skal fungere som i et normalt hus, med brytere.
Men vil ha muligheten til å fjernstyre, og sette opp noen scener.
Har sett litt på Fibaro sin gateway, men syns det er en litt stiv pris kontra Tellstick znet eller vera edge..
  (trådstarter)
   #4
 3     0
Ja, litt dårlig formulert av meg kanskje, men da er vi enige Smile

Hvordan fungerer egentlig fibaro modulene tilkoblet impulsbryter?
Er det 1trykk for av/på og hold for dimming?
   #5
 5     1
Skal du kun ha lysstyring?
Da anbefaller jeg Jung eNet. Med dette systemet kan du bare bytte eksisterende bryter på veggen med en eNet bryter. Så kan du sette opp en ny trådløs bryter ved seng og inngangsdør. Trådløse brytere snakker med de andre bryterene. Enkelt å montere og enkelt å programmere.